wielu zakątków świata, spróbujmy dziś ryby w fantastycznym ostrym sosie. Najlepsza ryba do tego dania to oczywiście świeża ryba, a tak zupełnie poważnie to najlepiej użyć steków z łososia, bo są ogólnodostępne. Mogą to być również filety z okonia nilowego lub tak jak w oryginalnej wersji, labraksa. Zasadniczo chodzi o to, aby ryba była raczej biała, duża(...)Keyword pomidory, ryba Prep Time 15 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 800 g filetów z okonia nilowego lub steków z łososia, albo innej białej dużej ryby 2 łyżki mąki ryżowej lub pszennej 100 ml oleju słonecznikowego 6 ząbków czosnku grubo siekanych 1 łyżka nasion kminku uprażonych na suchej patelni 2 łyżeczki
SprawdzonaKuchnia.plszklanki letniej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka mąki gryczanej 15 g świeżych drożdży Ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej 1 jajko 1 szklanka kefiru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: łosoś wędzony jogurt grecki lub gęsta śmietana koperek olej do smażenia Wykonanie: Rozczyn: W ciepłej wodzie o temp. około 30 stopni rozpuszczamy cukier oraz drożdże. Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy. Rozczyn(...)lekko urosną i zaczną pojawiać się dziurki. Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy, aż się zrumienią. Gotowe bliny podajemy z śmietaną lub jogurtem greckim oraz kawałkami łososia wędzonego i posypane po wierzchu posiekanym koperkiem. * Wikipedia
Kuchnia MagdaLenyszklanki letniej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka mąki gryczanej 15 g świeżych drożdży Ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej 1 jajko 1 szklanka kefiru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: łosoś wędzony jogurt grecki lub gęsta śmietana koperek olej do smażenia Wykonanie: Rozczyn: W ciepłej wodzie o temp. około 30 stopni rozpuszczamy cukier oraz drożdże. Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy. Rozczyn(...)lekko urosną i zaczną pojawiać się dziurki. Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy, aż się zrumienią. Gotowe bliny podajemy z śmietaną lub jogurtem greckim oraz kawałkami łososia wędzonego i posypane po wierzchu posiekanym koperkiem. * Wikipedia
Kuchnia MagdaLenyrazem wszystko spisałam i postanowiłam się podzielić tym z Wami. Zapraszam na ekspresowy obiad :) Julia Składniki: (4 porcje) -300g makaronu spaghetti -100g łososia wędzonego - 1 średni brokuł - garść pomidorków koktajlowych -100g serka śmietankowego -słoiczek suszonych pomidorów - 1 cebula biała - 1 duży ząbek czosnku - 1łyżeczka masła - świeża natka pietruszki, tymianek cytrynowy, - świeżo(...)łączymy z ugotowanym makaronem i masłem ( ważne jest aby zostawić w garnku odrobinę gorącej wody, wtedy sos w towarzystwie masła lepiej połączy się z makaronem ) . Serwujemy z łososiem, pokrojonym w paski, natką pietruszki i tymiankiem cytrynowym ( naprawdę polecam! ). Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Symfonia SmakówSkładniki: 200 g fileta z łososia 150 g mrożonego groszku 1 większa cebula 100 g jogurtu naturalnego garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz kopytka: 800 g ugotowanych ziemniaków 100 … Czytaj dalej Kopytka z łososiem w sosie
czarrna od kuchnipenne 150 ml śmietany 18% 1/2 czerwonej papryki mała szalotka 30g parmezanu garść szpinaku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek Zobacz również: Makaron z łososiem i cukinią Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym – przepis Makaron gotujemy al dente. Najlepiej posłużyć się czasem gotowania opisanym na opakowaniu. Na patelni na odrobinie oliwy szklimy cebulę. Następnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami
czarrna od kuchnimąki gryczanej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 1 / 3 łyżeczki soli 2 jajka w temperaturze pokojowej olej do smażenia Dodatkowo: majonez wędzony łosoś w plastrach kawior kwaśna śmietana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Drożdże rozetrzeć z cukrem. Wlać połowę lekko podgrzanego mleka (ok. 30 o C), wsypać 1 łyżkę mąki (pszennej lub gryczanej), zamieszać. Przykryć ściereczką(...)rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Bliny szybko się smażą, dlatego trzeba je uważnie smażyć. Bliny pszenno-gryczane bardzo dobrze smakują z majonezem, łososiem, kawiorem oraz innymi słonymi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bliny pszenno-gryczane pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparypomysł na obiad, który mam nadziej ę , ż e przypadnie do gustu Waszej rodzinie. Co powiecie na w ytrawne naleśniki z kremowym farszem na bazie ricotty i wędzonego łososia. Dodatek skórki z cytryny, koperku i natki pietruszki nadaje daniu aromatu, nieprzeci ę tnego smaku i zdecydowanego charakteru. Smacznego! **** Oggi vorrei condividere con Voi la ricetta per crespelle(...)niki nape ł niamy farszem, nast ę pnie sk ł adamy na cztery na tzw. kopert ę . Przed podaniem podgrzewamy na patelni i dekorujemy np. kwaśną śmietaną, plasterkiem łososia i koperkiem. **** Farcite le crespelle con il ripieno preparato, quindi piegatele a metà e poi in quattro. Scaldate le crespelle su di una padella o piastra e servitele
La grande e la piccola cuocaPasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 250 g fileta z łososia 1 kapusta pak choi 1/2 fenkuła 2 cebule 170 g mrożonego zielonego groszku 3 łyżki jogurtu jarzynka, pieprz, 1 mini papryczka chili do podania … Czytaj dalej Makaron z łososiem i pak choi
czarrna od kuchniŁosoś jest rybą wszechstronną dlatego można go przyrządzić w ciekawy i prosty sposób. Wystarczy zrobić marynatę, którą nacieramy rybę i gotowe. Możecie serwować rybę, która za każdym razem smakuje inaczej! Do przygotowania marynaty potrzebujemy (wystarczy na ok 500-600 g ryby): – 2 łyżki musztardy Dijon (świetnie sprawdzi się musztarda o wyrazistym smaku) – 1 posiekany pęczek koperku (koperek możecie(...)zastąpić pietruszką, albo użyć po pęczku koperku i pietruszki) – 1 łyżkę jogurtu – 1 łyżkę miodu (użyłam gryczanego) Dodatkowo – łosoś, ok 500-600g (czyli porcja dla 4 osób) Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Tak przygotowaną marynatę umieszczamy na ok 30 minut (można zostawić w lodówce na kilka godzin) w lodówce. Po tym czasie wykładamy
Szybko Tanio Smacznie