łosoś - 8834 przepisów (strona:269/589)

143. Obiad w 20 minut, czyli makaron z brokułami, wędzonym łososiem, suszonymi pomidorami i serkiem śmietankowym 75

razem wszystko spisałam i postanowiłam się podzielić tym z Wami. Zapraszam na ekspresowy obiad :) Julia  Składniki:  (4 porcje) -300g makaronu spaghetti  -100g łososia wędzonego - 1 średni brokuł  - garść pomidorków koktajlowych -100g serka śmietankowego -słoiczek suszonych pomidorów - 1 cebula biała - 1 duży ząbek czosnku  - 1łyżeczka masła - świeża natka pietruszki, tymianek cytrynowy,  - świeżo(...)łączymy z ugotowanym makaronem i masłem ( ważne jest aby zostawić w garnku odrobinę gorącej wody, wtedy sos w towarzystwie masła lepiej połączy się z makaronem )   . Serwujemy z łososiem, pokrojonym w paski, natką pietruszki i tymiankiem cytrynowym ( naprawdę polecam! ). Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Symfonia Smaków
Kopytka z łososiem w sosie 166

Składniki: 200 g fileta z łososia 150 g mrożonego groszku 1 większa cebula 100 g jogurtu naturalnego garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz kopytka: 800 g ugotowanych ziemniaków 100 … Czytaj dalej Kopytka z łososiem w sosie

czarrna od kuchni
Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym 147

penne 150 ml śmietany 18% 1/2 czerwonej papryki mała szalotka 30g parmezanu garść szpinaku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek Zobacz również: Makaron z łososiem i cukinią Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym – przepis Makaron gotujemy al dente. Najlepiej posłużyć się czasem gotowania opisanym na opakowaniu. Na patelni na odrobinie oliwy szklimy cebulę. Następnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryż z łososiem i szparagami 163

Składniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami

czarrna od kuchni
Bliny pszenno-gryczane 83

mąki gryczanej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 1 / 3 łyżeczki soli 2 jajka w temperaturze pokojowej olej do smażenia Dodatkowo: majonez wędzony łosoś w plastrach kawior kwaśna śmietana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Drożdże rozetrzeć z cukrem. Wlać połowę lekko podgrzanego mleka (ok. 30 o C), wsypać 1 łyżkę mąki (pszennej lub gryczanej), zamieszać. Przykryć ściereczką(...)rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Bliny szybko się smażą, dlatego trzeba je uważnie smażyć. Bliny pszenno-gryczane bardzo dobrze smakują z majonezem, łososiem, kawiorem oraz innymi słonymi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bliny pszenno-gryczane pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Naleśniki z wędzonym łososiem (Crespelle al salmone affumicato) 137

pomysł na obiad, który mam nadziej ę ,  ż e przypadnie do gustu Waszej rodzinie. Co powiecie na w ytrawne naleśniki z kremowym farszem na bazie ricotty i wędzonego łososia. Dodatek skórki z cytryny, koperku i natki pietruszki nadaje daniu aromatu, nieprzeci ę tnego smaku i zdecydowanego charakteru.   Smacznego! **** Oggi vorrei condividere con Voi la ricetta per crespelle(...)niki nape ł niamy farszem, nast ę pnie sk ł adamy na cztery na tzw. kopert ę . Przed podaniem podgrzewamy na patelni i dekorujemy np. kwaśną śmietaną, plasterkiem łososia i koperkiem. **** Farcite le crespelle con il ripieno preparato, quindi piegatele a metà e poi in quattro. Scaldate le crespelle su di una padella o piastra e servitele

La grande e la piccola cuoca
Pasta łososiowa 144

Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z łososiem i pak choi 164

Składniki: 250 g fileta z łososia 1 kapusta pak choi 1/2 fenkuła 2 cebule 170 g mrożonego zielonego groszku 3 łyżki jogurtu jarzynka, pieprz, 1 mini papryczka chili do podania … Czytaj dalej Makaron z łososiem i pak choi

czarrna od kuchni
Łosoś w marynacie musztardowo-koperkowej 63

Łosoś jest rybą wszechstronną dlatego można go przyrządzić w ciekawy i prosty sposób. Wystarczy zrobić marynatę, którą nacieramy rybę i gotowe. Możecie serwować rybę, która za każdym razem smakuje inaczej! Do przygotowania marynaty potrzebujemy (wystarczy na ok 500-600 g ryby): – 2 łyżki musztardy Dijon (świetnie sprawdzi się musztarda o wyrazistym smaku) – 1 posiekany pęczek koperku (koperek możecie(...)zastąpić pietruszką, albo użyć po pęczku koperku i pietruszki) – 1 łyżkę jogurtu – 1 łyżkę miodu (użyłam gryczanego) Dodatkowo – łosoś, ok 500-600g (czyli porcja dla 4 osób) Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Tak przygotowaną marynatę umieszczamy na ok 30 minut (można zostawić w lodówce na kilka godzin) w lodówce. Po tym czasie wykładamy

Szybko Tanio Smacznie
Makaron ze szpinakiem i łososiem 199

Składniki: ok. 300 g fileta z łososia 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 150 g groszku mrożonego 120 g szpinaku 200 g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego sól, pieprz przyprawa do ryb … Czytaj dalej Makaron ze szpinakiem i łososiem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania