dużo mówić, tych smaków trzeba spróbować a przygotowując je przyjęcie zachwycicie gości. Składniki : 4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki łyżka majonezu 2 placki tortilli pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane i wystudzone rozdrabniamy widelcem dodając 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy pieprzem. Pastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois(...)grubości ). Na serku ułożyć w rzędach szpinak oraz kolorami wszystkie trzy pokrojone w paski papryki. Całość zawinąć tak aby szpinak był w środku. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki : 100 gr łososia wędzonego na zimno w plastrach liście świeżego szpinaku serek kanapkowy 6 suszonych pomidorów w zalewie 2 placki tortilli pomidorowej Przygotowanie: Tortille smarujemy serkiem. Plastry łososia kroimy
Mechanik w kuchnirybę – zarówno łososia , jak i mirunę , morszczuka czy też okonia albo pstrąga.Wszystko zależy tylko i wyłącznie od Waszych upodobań.Zapiekana w niezwykle aromatycznej i smacznej bejcy z dodatkiem chrzanu , musztardy , miodu i świeżego kopru sprawia , że cały dom jest wypełniony zapachami , a ryba jest niezwykle sycąca , ale zarazem lekka.Spróbujcie! SKŁADNIKI:* dorsz ( filet ) – 2 szt* chrzan
Ostra na SłodkoPrzyznamy się bez bicia, ze ryby jadamy nader rzadko. Czas najwyższy to zmienić, zwłaszcza że L. kusi promocją na pstrąga łososiowego, który jest tańszy niż łosoś a prawie się od niego nie różni. Tym, którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze(...)posiekanego koperku, łyżeczkę miodu, pół łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki mielonej, nieco soli i świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Wszystko mieszamy razem i odstawiamy do lodówki. 4. ZDEJMOWANIE SKÓRY Z FILETA (4 min): > teraz najgorsza część, ponieważ musimy zdjąć skórę z fileta pstrąga (my jej nie lubimy, ale równie dobrze możecie usmażyć rybę ze skórą). Potrzebujemy do tego ostrego
Nerds Kitchenłosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego! Przygotuj: Świeże filety
MarcinChefoliwie. Filety pokroić w paski szerokości około 1 cm. Do gotującego się wywaru włożyć kawałki ryby, gotować około 4 minut. Wyjąć rybę i trzymać w cieple. Do wywaru włożyć podsmażoną cebulę, paprykę i pomidory. Zagotować. W głębokich talerzach układać rybę i wlewać zupę. Podawać z grzankami z czosnkiem. *ja użyłam ryb z Bałtyku: turbot, łosoś, troć, dorsz, flądra. Ryby
królestwo garówłososia) 1 papryczka chilli 1 gałązka lubczyku ogrodowego ( często nazywana jako maggi) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej, papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do rozgrzanego bulionu dodaj liście laurowe, gałązkę lubczyku, posiekana papryczkę chilli, przecier i przyprawy wszystko gotuj ok 5 minut, następnie dodaj filety
Niezły MłynekSkładniki : 2 filety śledziowe pół papryki pół awokado kilka liści cykorii belgijskich jalapeno sok z cytryny oliwa Śledzie, awokado i paprykę pokroić w kostkę podobnej wielkości. Skropić sokiem z cytryny. Cykorię pokroić w paski. Rozdrobnić jalapeno. Wszystko razem wymieszać. Polać oliwą i podawać. ----- Podobne: Sałatka śledziowa z warzywami Sałatka śledziowo-ziemniaczana Sałatka z awokado i łososiem
Weekendy w domu i ogrodziedzisiaj :-) Łosoś ostatnio bardzo drogi, ale za to podobny jest pstrąg łosiowy, tego właśnie ostatnio kupiłam, do niego zrobiłam marynatę z oliwy, miody, cynamonu i odrobiny cytryny, poddusiłam szpinak na patelni z czosnkiem, suszonym pomidorem, i śmietanką, potem wszystko zapiekłam w piekarniku. Wyszło pyszne, my ryby lubimy bardzo, mam nadzieje, że Wam też posmakuje :-) Składniki: 1 filet pstrąga łososiowego
kruche babeczkiświeżym łososiem. Dzisiaj Wielki Piątek i u mnie na talerzu na obiad będzie rybka. Wprawdzie mrożona ale i tak bardzo smaczna Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na rybę smażoną z sosem. 6 średnich mrożonych filetów(...)musztardy Dijon szczypta soli szczypta pieprzu szczypta cukru 2 łyżeczki soku z cytryny 100 ml śmietanki pęczek świeżego koperku Ryba w sosie musztardowym Jak przygotować rybę w sosie musztardowym. Filety z dorsza rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Oprószyć jedną łyżeczką soli i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać
mecooksłososia." Składniki: 1 kg jesiotra 1 cebula 2 jajka 1 bułka kajzerka 1/2 szklanki mleka 2 łyżki bułki suchej 1 pęczek natki pietruszki 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 1/2 średniego selera kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka masła sól, świeżo zmielony pierz. Wykonanie: Moczymy bułkę w mleku następnie odciskamy. Rybę czyścimy i oddzielamy od ości. Mielimy w maszynce filety
kgwjanczewoSałata rzymska, grzanki i parmezan – tak oto w 1942 roku powstała najbardziej znana na świecie sałatka. Wariacji na jej temat jej bardzo dużo. Cezar z kurczakiem, z grillowanym łososiem, czy nawet z krewetkami. Ja również postanowiłem zrobić swoją wersję bazując na dwóch podstawowych składnikach – sałacie i parmezanie. A ponieważ na zewnątrz coraz cieplej i czasami chciałoby się zjeść(...)innego niż kotlet czy inne smażone lub gotowane danie, dlatego ta propozycja jest idealna na lekką ale pożywną kolację. Składniki (na dwie osoby): Mix sałat 2 jajka 200g fileta z kurczaka Kilka pomidorków koktailowych 100g makaronu razowego 1 ogórek małosolny 1 gruszka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu Kilka kropel sosu słodkiego chilli 1 łyżka
Jacob Tastesprzyrządzić w dosłownie 30 minut. Taka wygoda, a i dostępność składników sprawia, że chow mein przyrządzam często. Najczęściej gotuję je z kurczakiem. Zdarza się jednak, że przyrządzam je z łososiem lub schabowymi . Zaletą chow mein jest niewątpliwie dowolny wybór warzyw. Praktycznie można wykorzystać warzywa jakie ma się akurat w lodówce. Zawsze mam paczkę mrożonych warzyw i takie użyłam w przepisie(...)być szybki obiad to mrożone warzywa do chow mein zaoszczędzą mnóstwo czasu. Makaron chow mein Składniki: 4-5 porcji 250 g chow mein makaronu, noodles 600 g fileta z kurczaka 1 łyżka kukurydzianej mąki 400 g warzyw,marchewka, papryka, fasola, bambus,kasztany, mini kukurydza 2 łyżki oliwy 1 łyżka świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili
codojedzeniawędzonypumpernickelserek kremowyświeży kopereksok z cytrynypomidorki koktajloweDo przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy i mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek. Całość możemy skropić dla smaku sokiem cytrynowym.Mini kanapeczkiKlasyczne kanapeczki ze schabem, żółtym serem i pomidorkiem, to idealna sylwestrowa zakąska! Prosto, smacznie i efektownie!Jakie składniki wykorzystacie(...)będzie świetną przystawką Sylwestrowym przyjęciu. Do podania tatara zawsze używam ciemnego pumpernikla, ze względu na jego głęboki aromat i strukturę, dzięki której nie rozmięknie tak szybko.Składniki2 podwójne marynowane filety śledziowe wraz z marchewką i cebulką1 duży ogórek konserwowy1 czerwona cebulka2 łyżeczki majonezu½ łyżeczki musztardymini pumpernikielczarny pieprznatka pietruszkiPrzygotowanie:Śledzie (wraz z marchewką i marynowaną cebulą), ogórek oraz cebulkę drobno
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKarp w galarecie, ryba po grecku,śledzie, łosoś w orzechowej panierce, ryby pieczone, smażone...Nie wyobrażamy sobie Wigilii bez ryb. Wśród nich wszystkich najpopularniejszy jest śledź i to jemu poświęcam dzisiejszego posta. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie(...)bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie moje propozycje na przygotowanie śledzia. *Śledzie w oleju z cebulką Wykonanie: 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la matjas w oleju rzepakowym Seko 250 g 1 cebulka kilka łyżek oleju lnianego Wykonanie: Filety śledziowe odsączamy z zalewy. Każdy filet kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w piórka. Cebulę mieszamy
Z Majeczką w kuchniprostego. Takie jest to danie. Zachwyca smakiem. A solidny kawałek ryby da nam siłę na resztę dnia. Składniki (na dwie ogromne porcje lub 4 małe): 600 gram filetu z łososia, pozbawionego skóry i ości sól, pieprz 1/2 limonki świeży tymianek 50 gram sera gorgonzola szczypta szafranu 200 ml śmietanki 30% (lub 36%) do podania frytki, pieczone ziemniaki lub ryż jaśminowy(...)pieprzem, tymiankiem i sokiem z limonki. Patelnię grillową rozgrzewamy i smażymy rybę 4 minuty z jednej strony i 1 minutę z drugiej strony (w zależności od grubości filetów, jeśli filety są cienkie należy skrócić czas smażenia). Po usmażeniu rybę odstawiamy na kilka minut. Na patelnię wlewamy śmietankę i pokruszony ser gorgonzola. Dodajemy szafran i całość gotujemy na małym
Mango Papaja