łosoś filet - 1020 przepisów (strona:2/68)

Łosoś w papilotach 231

mamy mniej zmywania bo blacha się nie ubrudzi. Łatwo też przyrządzić ją dla większej ilości osób zwiększając proporcje składników. Wy też tak przygotowujecie rybę? Łosoś w papilotach: 2 filety łososia bez skóry (może być też pstrąg łososiowy, halibut lub dorsz) 2 niepełne łyżki miękkiego masła 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki lub koperku skórka otarta z połowy cytryny(...)czerwona cebula 1 ząbek czosnku 4 plastry świeżej, najlepiej ekologicznej i niewoskowanej cytryny sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 filety łososia bez skóry (może być też pstrąg łososiowy, halibut lub dorsz) 2 niepełne łyżki miękkiego masła 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki lub koperku skórka otarta z połowy cytryny 1 czerwona

Poezja smaku
Łosoś w galarecie 119

warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa i dodać umyte, osuszone oraz pokrojone na mniejsze kawałki filety z łososia. Delikatnie włożyć je do garnka i gotować kilka minut na małym ogniu. Wbrew pozorom łosoś bardzo szybko się ugotuje. Ugotowane  filety delikatnie wyjąć z garnka. Następnie należy sklarować wywar, tzn. do wywaru dodać lekko ubite białko. Całość chwilę gotować(...)dodać żelatynę. Za pomocą trzepaczki rozpuścić ją w wywarze. Odstawić w chłodne miejsce, aby ostygła.  Na półmisku ułożyć umyte i suche liście sałaty. Na nie ułożyć ugotowane filety z łososia. Następnie całość ozdobić przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi i plasterkami marchewki. Co jakiś czas podlewać wywarem. Przygotowany półmisek wstawić do lodówki. Gdy masa zgęstnieje ponownie polewać wywarem z żelatyną. Dzięki

Ugotować
Łosoś na pierzynce z pora z pieczonymi warzywami 124

Czas przygotowania: 1,5 h Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI: 300 g świeżego fileta z łososia ( 2 filety) 1 por 4 marchewki 1 seler 3 pietruszki (korzeń) 3 buraki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE warzyw: Warzywa (marchewka, burak, seler, pietruszka) myjemy, obieramy(...)wykładamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 180' C przez 60 min. PRZYGOTOWANIE łososia: Pora myjemy, drobno siekamy i rozkładamy na blaszce. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Filety z łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filety układamy na posiekanym porze i pieczemy w temp. 180' C przez 12-15 min. Na pierzynce z pora układamy filet

kulinarnyJa
Łosoś na pierzynce z pora z pieczonymi warzywami 132

Czas przygotowania: 1,5 h Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI: 300 g świeżego fileta z łososia ( 2 filety) 1 por 4 marchewki 1 seler 3 pietruszki (korzeń) 3 buraki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE warzyw: Warzywa (marchewka, burak, seler, pietruszka) myjemy, obieramy(...)wykładamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 180' C przez 60 min. PRZYGOTOWANIE łososia: Pora myjemy, drobno siekamy i rozkładamy na blaszce. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Filety z łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filety układamy na posiekanym porze i pieczemy w temp. 180' C przez 12-15 min. Na pierzynce z pora układamy filet

kulinarnyJa
ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 137

smaków 2 filety z łososia po ok. 170 g każdy sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE MARYNATA : obrany czosnek, pokrojoną na ćwiartki cebulę oraz chili wrzucamy do blendera. Dodajemy sos sojowy, sok z limonki oraz starty na tarce imbir, miód i przyprawy. Miksujemy całość na dość rzadką pastę. ŁOSOŚ :Filety z łososia myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku(...)Odstawiamy na minimum 20 minut do zamarynowania. Piekarnik z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu rozgrzewamy do 200℃. Wkładamy formę z łososiem i pieczemy przez około 15-20 minut w zależności od grubości filetów. Serwujemy natychmiast z ulubionymi dodatkami np. z ugotowanymi na parze i następnie podsmażonymi na maśle brokułami

cool and minty
Walentynkowy, przesycony afrodyzjakami obiad z łososiem 278

przepyszny przepis. Takie właśnie danie sprawi, że nie tylko wasz walentynkowy dzień, ale i noc będą niezapomniane. Obiad afrodyzjak z łososiem Składniki (na 2 osoby) 2 równej wielkości filety z łososia o wadze 18-20 dkg każdy (ze skórą) 3 łyżki miodu 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 lemonka Garść młodych listków rukoli ¼ łyżeczki płatków(...)smaku) 1 szklanka czerwonej quinoa Składniki uważane za afrodyzjaki zaznaczone są na różowo Zebrać razem wszystkie składniki. Ugotować quina według przepisu na opakowaniu; odstawić na bok. Przyprawić filety łososia solą i pieprzem (wedle uznania) ; spryskać stronę bez skóry niewielką ilością miodu i oliwy (ok. 1 łyżeczka każdego na oba filety) . W dużej patelni rozgrzać pozostałą oliwę; smażyć rybę

Jem więc Jestem
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 136

Przygotowując ten przepis należy ugotować całe opakowanie 400 g kaszy orkiszowej i połowę kaszy zachować w lodówce w pudełku na piątek do kaszotto z pieczonymi burakami i pomidorami. Filety z łososia kupuję zamrożone i bez rozmrażania piekę je w piekarniku. Składniki / na 4 porcje: 400 g kaszy orkiszowej - gotujemy całość, ale połowę zachowujemy do kaszotto z burakami na piątek(...)mrożone filety z łososia sól, pieprz oliwa 1 cebula 3 ząbki czosnku opakowanie 150 g szpinaku baby 350 g pomidorków koktajlowych opcjonalnie świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Kaszę orkiszową ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Połowę schowaj do szczelnego pojemnika i zachowaj na piątek do kaszotto z burakami. Kaszę możesz ugotować dzień wcześniej. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C, grzanie

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś z masłem czosnkowym 122

czarny, tymianek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, ćwiartki cytryny i limonki. Przygotowanie:     Filet łososia myjemy pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie łososia przyprawiamy solą, pieprzem z obu stron oraz tymiankiem. Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy filet łososia z obu stron. Przed podaniem układamy na rybce plasterki masła czosnkowego. Podajemy z cytryną

Aga w kuchni
Francuska niespodzianka. 149

moich ulubionych jest łosoś w cieście francuskim na serku i szparagach. Można przygotować dla każdego osobny "pakuneczek", lub zrobić jeden długi i kroić przy stole. 300g  łososia( filet bez skóry)100g serka ziołowego np.Tartare6 szt. szparagów lub więcej ze słoikaprzyprawa do ryb Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle. Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na serku(...)ułożyć szparagi i następnie filet łososia.Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem.Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.Piec w temp.190 stop około 20 min, do ładnego zrumienienia ciasta

Kulinarny karnet Christophera
Łosoś z prawdziwkami (borowikiem szlachetnym) w sosie śmietanowym 173

mogę polecić po grzybobraniu !!!  Północny smak jesieni !   Łosoś z prawdziwkami w sosie śmietanowym Nasz łosoś podany z opiekanymi ziemniakami. Składniki :    200-300 gram fileta z łososia 2 średniej wielkości cebule Pół miseczki świeżych prawdziwków (obgotowane) 2 łyżki masła ( używam klarowane Ghee) 1 mała śmietana 18% (do zup) sól i pieprz Vegeta Przygotowanie(...)posypujemy vegetą oraz solą i smażymy całość, aż grzybki i cebulka będą gotowe. Smażymy na wolnym ogniu około 15-20 min, jeśli potrzeba dodajemy więcej masła. W trakcie, filet z łososia myjemy i osuszamy. Oddzielamy filet od skóry, i kroimy go w grubą kostkę. Następnie posypujemy filet solą i pieprzem. Gdy grzybki i cebulka już gotowe dodajemy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pikantny łosoś z grilla z kakao 142

świeżo zmielonego czarnego pieprzu ½ – 1 łyżeczki koszernej soli ½ – 1 kg fileta łososia Przygotowanie: Przygotować grilla rozgrzewając go do średniej temperatury. Ruszty grilla powinni być dobrze oczyszczone i naoliwione (Polecamy grillować łososia na deskach cedrowych). Wymieszać cukier, musztardę, cynamon, paprykę, kakao, chili, kminek, pieprz i sól. Fileta łososia natrzeć dokładnie oliwą z obu stron. Posypać obficie powstała mieszanką przypraw

naRuszcie
Łosoś pod szpinakiem z ryżowymi babeczkami 185

szpinakiem z dodatkiem sera sałatkowego. Łososia natarłam pieprzem cytrynowym, dzięki czemu nabrał dodatkowego cytrusowego aromatu. Dodatkowo upiekłam go ze skórą, co spowodowało, że był bardziej soczysty. 2 filety z łososia ze skórą (każdy po ok 300g) 450g liści szpinaku mrożonego 150g sera sałatkowo-kanapkowego 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól sok z cytryny suszone pomidory BABECZKI: 1/2 szklanki suchego(...)rozgnieciony czosnek. Kiedy uwolni swój aromat dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Dołożyć ser i dokładnie połączyć. Zdjąć z ognia i przestudzić. Formę do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć zamarynowane filety łososia skórą do dołu. Nałożyć porcje szpinaku i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok20min w zależności jak gruba jest ryba. Obok formy wstawić do piekarnika babeczki

https:KKuchniaMniam
Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) 166

piątek rybka na obiad musi być a jeżeli nie macie pomysłu, jak j ą  przygotować, spieszę z pomocą ;)  Przepis na pieczony filet z łososia w cieście jest szybki, prosty w przygotowaniu i do tego niezwykle smaczny. Ryba jest bardzo soczysta a pokrywające j ą puszyste  ciasto, idealnie komponując(...)porterà via molto tempo. Inoltre la consistenza del pesce rimarrà molto morbida e gustosa, sposandosi alla perfezione con l’impasto utilizzato per ricoprirlo. Buon appetito :) SKŁADNIKI filet z łososia (ok. 600 gram) 1 cytryna 3 jajka 1 łyżka oleju 1 łyżka m ąki   sól, pieprz **** INGREDIENTI filetto di salmone (ca. 600 grammi) 1 limone

La grande e la piccola cuoca
Łosoś na parze z pieczonymi burakami 156

godzinę i były lekko twardawe i chrupiące - bardzo smaczne i zdrowe :) Składniki na łososia: 1 filet z łososia przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, majeranek Łososia myjemy i osuszamy. Przyprawy: szczyptę soli i pieprzu, oraz łyżkę majeranku mieszamy i nacieramy nimi filet. Łososia gotujemy na parze, skórką do dołu, na średniej mocy palnika przez 15 - 20 minut. Ryba przygotowana

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania