których przez jakiś czas był sprzedawany jogurt w Biedronce – taki opakowaniowy recykling. Wyszło mi 7 porcji. Możecie wykorzystać dowolne miseczki, szklanki lub pucharki na lody. I jeszczę, panna cottę w bardziej klasycznej wersji znajdziecie w tym wpisie . Jeśli jednak szukacie inspiracji na pyszna aromatyczne desery w sam raz na długie jesienne lub zimowe popołudnia, zapraszam Was serdecznie
Ciastkozercywiosnę/lato standardowa redukcja oczywiście nie zapominając o ćwiczeniach siłowych. Poniżej przepis na michałki które już dawno miałam dodać. Składniki (na około 14 cukierków wielkości dość dużych kostek do lodów): 100g oleju kokosowego 60g masła orzechowego (najlepiej crunch) 40g odżywki białkowej 50g mascarpone Sposób przygotowania: Rozpuszczamy w rondelku(...)olej kokosowy dodajemy masło orzechowe, mieszamy ściągamy rondelek z ognia i dodajemy odżywkę oraz mascarpone mieszamy aż wszystkie składniki się połączą przelewamy masę do silikonowych foremek na kostki lodu lub specjalistyczne na pralinki wkładamy do lodówki na godzinę SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwszystkim owocami. Upiekłam ostatnio korzenne crumble z jabłkami i mieszanymi owocami jagodowymi. Korzenne crumble czyli korzenne ciasto kruszonka idealnie sprawdzi się na niedzielny deser. Uwielbiam crumble z lodami lub waniliowym sosem. Sos waniliowy można zrobić na wiele sposobów. Jeśli nie macie zbytnio dużo czasu polecam sos waniliowy na zimno. Robię go często ze śmietanki, prawdziwej wanilii i żółtek
codojedzeniaurowe ryby najlepiej jest przechowywać w temperaturze - 2 - 0 C. Dobrym sposobem na przechowywanie surowych ryb jest napełnienie pojemnika kruszonym lodem, położenie na nim ryb i posypanie ich lodem tak, aby całe były nim przykryte. Pojemnik wkładamy do lodówki, możemy tak przechowywać ryby przez 2 - 3 dni. J eśli nie mamy lodu, to możemy owinąć dokładnie surowe
Przepisy i porady kulinarnesokach owocowych nie wspomnę. BAIKA to nie tylko kawiarnia, ale przede wszystkim cukiernia ! Oferta słodkości jest przeapetycznie bogata - tarty, serniki, szarlotka, torty . Do tego firmowe pralinki i lody . Ciężko poprzestać wyłącznie na jednej rzeczy przy składaniu zamówienia ;) W ramach poprzedniej, wiosennej edycji festiwalu 14-22 kwietnia 2018r. skusiłam się na obłędnie prezentującą się kawę latte oraz tartę dnia
Grunt to przepis!był mocno kwaśny. Takie gruszki + sałatka = to fajny obiad. A jeśli zamiast sera użyjecie czekolady, rodzynek, suszonych owoców i kruszonki, robi się genialny deser, który możecie podać z lodami. Post Pieczone gruszki pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenbitej śmietany ubitej z dwiema łyżkami cukru pudru. Miksuj tylko do momentu, aż śmietana dobrze połączy się z galaretką. 3. Przełóż masę na ciasto. Wstaw do lodówki parę minut. 4. Kiedy biała zacznie tężeć wyłóż na niej delicje - każde ciastko wciśnij w masę. 5. Wstaw ciasto ponownie do lodówki. 6. Przygotuj galaretkę(...)według instrukcji na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć wylej ją na ciasto. 7. Potrzymaj ciasto przez parę godzin w lodówce. Smacznego
cucinarewody. Masę serową zmiksować z roztopioną czekoladą, a następnie z rozpuszczoną, ostudzoną ale lekko ciepłą żelatyną. Masę wyłożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 0.75 l wrzącej wody. Ostudzić i wstawić do lodówki. Owoce ułożyć na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić(...)lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Smacznego:) Zapraszamy do zakupów w naszym sklepie
cucinarepierwszy z blatów francuskich (tą nakłuwaną przez Was stroną do góry, by się nie kruszyło). Na wierzch położyć masę kremową, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 1 - 2 godziny. Składniki na masę śmietankowa : 500 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej (używam śmietanki 30 %) 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości(...)gorącej wody 1 łyżka cukru pudru Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec miksowania dodać cukier a następnie rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wykonanie : Wyjąć ciasto z lodówki i wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten spos
cucinaretarce Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier waniliowy i przez chwilę razem zmiksować. Galaretkę razem z żelatyną wsypać do wrzącej wody (250 ml), dokładnie rozpuścić a następnie(...)wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy, zdjąć obręcz, boki obłożyć startym
cucinarebyło 20 jednak wówczas ciężko było mi lepić kuleczki). Po wyjęciu z zamrażalnika lepimy niewielkie kulki (nie martwcie się jeśli Wam nie wychodzi, po schłodzeniu w lodówce uda się poprawić kształt zanim je obtoczymy w kakao). Kulki umieszczamy na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej umieszczonej na tacy/blaszce do pieczenia. Wstawiamy na około 30 minut(...)lodówki. Po wyjęciu obtaczamy w kakao i wstawiamy na co najmniej całą dobę do lodówki. Smacznego
cucinarepaczki galaretki każda na 0,5 l wody (użyłam o smaku owoców leśnych) bezy i listki mięty do dekoracji Wykonanie : Serek wyjąć z lodówki na około godzinę przed przystąpieniem do pracy aby uzyskał temperaturę pokojową. Żelatynę dobrze rozpuścić w wodzie, schłodzić do temperatury pokojowej (ma być wciąż płynna). Do dużej miski wlać śmietankę, dodać twar(...)ruchem do całości miksując jednocześnie na najwyższych obrotach. Do masy można dodać garść borówek a potem rozprowadzić delikatnie na biszkoptach i wyrównać powierzchnię, schłodzić w lodówce. Obie galaretki rozpuścić w około 800 ml gorącej wody, schłodzić. Na stężałej masie twarogowej poukładać owoce, a potem zalać je tężejącymi galaretkami, schłodzić porządnie
cucinareprzekładamy do naczynia w którym będzie już do końca leżakowało, najlepiej aby to było gliniane naczynie, ja takiego nie miałam wiec ciasto leżakowało w pojemniku plastikowym po lodach. Ciasto wstawiłam do lodówki na ostatnią półkę na leżakowanie na około 5-6 tygodni. Dalsza część w wkrótce
Gotowanie...to proste !