To idealny czas na nastawienie ciasta na piernik staropolski. Ciasto najlepiej aby właśnie dojrzewało przez 6-5 tygodni. W tej części zajmiemy się tylko przygotowaniem ciasta na piernik i leżakowaniem, w następnej części pieczeniem i składaniem :) Składniki na jeden, piernik składany wielkości 25 x 15 cm 400 g mąki pszennej 200 g miodu 3-4 łyżki mleka 100-125 g masła 1/4 szkl cukru 2 jajka kl M lub jedno kl L 1 płaska łyżeczka sody 1 całe opakowanie przyprawy do piernika ( 20 g) szczypta soli 1. Masło rozpusz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...