lody - 12901 przepisów (strona:284/861)

SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 168

słodką masę serową. Są naprawdę przepyszne, a do tego proste w wykonaniu - każdy sobie z nimi poradzi! Najlepsze są zimne, wyciągnięte prosto z lodówki, gdyż trochę smakują jak lody. Idealny deser na lato... Składniki: 250 g sera białego półtłustego 50 g miękkiego masła  2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 4 łyżki wiórek kokosowych

Kuchnia MagdaLeny
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 168

słodką masę serową. Są naprawdę przepyszne, a do tego proste w wykonaniu - każdy sobie z nimi poradzi! Najlepsze są zimne, wyciągnięte prosto z lodówki, gdyż trochę smakują jak lody. Idealny deser na lato... Składniki: 250 g sera białego półtłustego 50 g miękkiego masła  2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 4 łyżki wiórek kokosowych

Kuchnia MagdaLeny
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato 143

świetne naleśniki, ale tym razem akurat zatrzymaliśmy się na przystawkę i zupę. Mało nas w domu. Słoneczne i ciepłe dnie staramy się spędzać na powietrzu, w pobliżu wody. Lody z herbatą earl grey z cytrynowymi herbatnikami i otarta skórką z limonki – raj dla podniebienia! Ulubiona pizza mojej pociechy w Pizzerii Paolo w Kryspinowie. W drodze do Limanowej

Raj dla Podniebienia
Kawa frappe 130

Kawa frappe to nic innego jak kawa zmiksowana z dużą ilością lodu i mlekiem. Moja ulubiona kawa na upały. Na nadchodzące gorące dni na pewno komuś przyda się ten przepis.  1 porcja (szklanka 350 ml) Składniki: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka wrzątku 250 ml mleka kostki lodu Do szklanki wsypać kawę i cukier. Zalać(...)wrzątkiem i za pomocą spieniacza ubijać całość aż wytworzy się pianka. Nie przerywając ubijania wlać powoli mleko i chwilę jeszcze kawę miksować. Przed podaniem dodać lód

My simple kitchen
Drink Blue Heaven z lemoniadą 187

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink Blue Heaven – Składniki: 60 ml wódki 30 ml syropu Blue Curacao 150 ml lemoniady (użyłam tej z tego przepisu: lemoniada domowa ) 2- 3 kostki lodu Przepis na drink z lemoniadą, czyli Blue Heaven – Składniki: Do szklanki wrzucić 2-3 kostki lodu. Wódkę i syrop Blue Curacao wlać do shakera (lub do zwykłego słoika(...)nakrętką) i dobrze wymieszać. Przelać do szklanki z kostkami lodu. Całość uzupełnić lemoniadą (najlepiej taką domowej roboty z tego przepisu: lemoniada z cytryn ). Smacznego! Więcej przepisów na drinki, shoty, nalewki i likiery itd. znajdziecie w zakładce: Napoje alkoholowe – przepisy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Blue Heaven z lemoniadą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jabłecznik przekładany 224

Mamy teraz lato i dostęp do wielu owoców jednak jabłka są tak naprawdę zawsze, cały rok. A tak sobie myślę, że do tego jabłecznika można dodać dowolne dodatki: lody (ojej aż mi ślinka pociekła ), bitą śmietanę, dowolne owoce, czekoladę itd. Więc można go dopasować stosownie do pory roku czy okoliczności. Jabłecznik przekładany to ciasto proste. Szybkie też

Relaxtime
Cold brew z pomarańczą 142

obsługi jest niezwykle prosty. Świeżo mieloną kawę, wsypują do specjalnego filtra, zalewam zimną wodą i odstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia wyjmuję filtr z kawą, dodaje kostki lodu, plastry pomarańczy i gotowe. Później już tylko sięgam do lodówki kiedy tylko mam na to ochotę. Zimny napar przygotowuję zazwyczaj z ziaren jasno bądź średnio palonych z wyraźnie owocowym posmakiem(...)hours 10 minutes Servings 700 ml Ingredients Cold brew: 55 g jasno lub średnio palonych ziaren kawy dobrej jakości 700 ml zimnej, przefiltrowanej wody Dodatkowo: świeża pomarańcza kostki lodu Instructions Świeżo zmielone ziarna kawy wsypać do filtra jeżeli używamy specjalnej butelki lub jakiegokolwiek szklanego, szczelnie zamykanego naczynia np. słoika. Kawę zalać zimną wodą i odstawić do lodówki na conajmniej

Fitsweet.me
KOKTAJL ARBUZOWO - MELONOWY + FIMIK 152

Lemoniada arbuzowo- melonowa to pyszne połączenie słodkich owoców, z dodatkiem lodu taka lemoniada znika szybko. Bardzo smaczna, słodka i orzeźwiającą. Przygotowałam ją w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 1/2 część arbuza 1/2 część melona sok z 1/2 cytryny listki mięty do smaku kostki lodu do schłodzenia(...)miąższ z owoców, sok z cytryny i listki mięty.  Wszystko miksujemy, obrót 7-9 20 s. Lemoniadę nalewamy do szklanek i pozostałej miseczki po arbuzie, dodajemy kostki lodu i podajemy. Lemoniada jest najsmaczniejsza zimna, jest po prostu przepyszna

Kulinarne Fantazje Marioli
Gotujemy po Hiszpańsku!!! 142

prezentacja dania na talerzu jest niezwykła a to wszystko jest tym, na czym tak bardzo mi zależało. 4. Karmelizowana gruszka z cynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza robimy na piecu asado

Gotuj po hiszpańsku
Tarta z jabłkami i brzoskwiniami 158

owocach i powstały zakładki z ciasta. Ciasto smarujemy jeszcze białkiem za pomocą pędzelka i wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na pół godziny. Polecam podawać z lodami waniliowymi jeszcze lekko ciepłe! Smacznego! Artykuł Tarta z jabłkami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
SMAŻONE CZEREŚNIE Z MIODEM I PISTACJAMI 176

chwilę. Czereśnie przełóż do miseczek, posyp rozgniecionymi pistacjami. Podawaj na ciepło lub lekko przestudzone. Możesz również podawać z białym serem śmietankowym, np owczym lub kozim, a także z lodami np. czereśniowymi

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lemoniada czereśniowa 160

zrobienia syropu cukrowego) 500 ml wody niegazowanej do dopełnienia lemoniady czereśniowej (lub odrobina więcej wedle uznania) 2 duże cytryny (ok. 500 g) + 3 plasterki cytryny do dekoracji kilka kostek lodu (u mnie 4-6 kostek) 6 listków mięty + ewentualnie kilka do dekoracji kilka świeżych czereśni do dekoracji Dodatkowo potrzebne będą: gaza lub drobne sitko blender (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis(...)wody niegazowanej, 3 plasterki cytryny pokrojone na połówki oraz kilka listków mięty. Dokładnie wymieszać. Schłodzić lemoniadę w lodówce a tuż przed podaniem dorzucić do dzbanka kilka kostek lodu (u mnie 4-6 dużych kostek). Z podanych składników wyszło mi ok. 1,3 litra lemoniady czereśniowej. Podawać w szklankach z kostkami lodu, listkami mięty oraz świeżymi czereśniami i ze słomką. Smacznego

Kulinarne Przeboje
Smoothie ananasowo-truskawkowe 125

się cieszę, że lato powróciło, a tym którzy potrzebują ochłodzenia polecam dzisiejsze smoothie. :) Smoothie ananasowo-truskawkowe Składniki na 2 porcje: ok. ½ ananasa pokrojonego na kawałki 1½ szklanki truskawek ½ szklanki lodu ½ szklanki soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciskanego lub tłoczonego) Kawałki ananasa zmiksować z sokiem i połową lodu. 2/3 mikstury przelać do osobnego naczynia. Do pozostałej 1/3 dołożyć truskawki i resztę lodu

Pełny talerz
Mojito przepis na najlepszy drink 138

łyżeczki cukru trzcinowego lub 20 ml klasycznego syropu cukrowego z cukru trzcinowego 8-10 listków mięty 50 ml lekkiego (białego) rumu 25 ml wody mocno gazowanej  kruszony lód lub lód w kostkach Uwaga: Jeśli chcecie uzyskać klarowne, czyste mojito, możecie zamiast cukru dodać syrop cukrowy do drinków   (przepis). 10 ml klasycznego (prostego) syropu cukrowego to odpowiednik 1 łyżeczki(...)zgniatamy w dłoniach, uważając, aby nie porozrywać listków, a jedynie mocno je pognieść i dodajemy do szklanki. Dodajemy rum i mieszamy, żeby cukier się rozpuścił Na koniec dodajemy pokruszony lód i wodę gazowaną i bardzo krótko mieszamy. Mojito ozdabiamy gałązką mięty i kawałkiem limonki. Mojito przepis na najlepszy drink

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 149

kuchni Oczywiście najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem

Kulinarne przygody Gatity