lody z banana - 1133 przepisów (strona:8/76)

Lody bananowe z mango i limonką 225

dojrzałe banany 1 dojrzałe mango sok i skórka starta z połowy limonki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Banany i mango obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, wykładamy na tackę i chowamy do zamrażalnika, do czasu, aż zamarzną. 2. Zmrożone plasterki owoców przekładamy do kielicha blendera, dodajemy sok i skórkę z limonki. Blendujemy owoce do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Jeśli konsystencja lodów nam odpowiada to przystępujemy do konsumpcji. Możemy wykorzystać pucharki lub wafelki. Jeśli są zbyt mało zmrożone to przekładamy lody do pojemniczka i wkładamy jeszcze na godzinę do zamrażalnika. Smacznego

W kuchni Katie
Lody bananowe z mango i limonką 263

dojrzałe banany 1 dojrzałe mango sok i skórka starta z połowy limonki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Banany i mango obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, wykładamy na tackę i chowamy do zamrażalnika, do czasu, aż zamarzną. 2. Zmrożone plasterki owoców przekładamy do kielicha blendera, dodajemy sok i skórkę z limonki. Blendujemy owoce do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Jeśli konsystencja lodów nam odpowiada to przystępujemy do konsumpcji. Możemy wykorzystać pucharki lub wafelki. Jeśli są zbyt mało zmrożone to przekładamy lody do pojemniczka i wkładamy jeszcze na godzinę do zamrażalnika. Smacznego

W kuchni Katie
SMOOTHIE BANANOWO-TRUSKAWKOWE 179

Orzeźwiający i pożywny napój, który możemy wypić na śniadanie albo gdy jesteśmy głodni, Dodatek banana sprawia, że jest pożywny, a truskawka i lód doskonale orzeźwia. SKŁADNIKI 2 banany, 30 dag truskawek, 8 kostek lodu, 200 ml jogurtu naturalnego WYKONANIE Truskawki obieramy z szypułek, banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Owoce wkładamy do blendera, dodajemy jogurt i lód. Miksujemy

słodki bratek
Kawa bananowa 499

jestem nią zachwycona i na pewno jeszcze nie jeden raz wykorzystam ten przepis. Składniki:2 filiżanki kawy espresso1 banan1 gałka lodów waniliowych20 ml mleka + mleko do spienienia pianyPrzygotowanie:W naczyniu blendujemy banana z mlekiem i lodami, dodajemy kawę. Przelewamy do wysokich szklanek i przykrywamy spienionym mlekiem.Najlepiej spienia się mleko tłuste 3,2%. Super jest

Niezły Młynek
Mleczny koktajl z wodą kokosową i bananem 154

Rewelacyjne letnie orzeźwienie! Składniki: banany - 3-4 średniej wielkości mleko - 1 litr woda kokosowa - z dwóch puszek miód - 1-2 łyżki wanilia - ziarenka z 1/2 laski (opcjonalnie) lód - 2 garści kostek Wykonanie: Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w misie miksera. Dolewamy mleko i wodę kokosową. Dodajemy miód, kostki lodu oraz wanilię (jeśli używamy). Intensywnie miksujemy na najwyższych(...)Rewelacyjne letnie orzeźwienie! Składniki: banany - 3-4 średniej wielkości mleko - 1 litr woda kokosowa - z dwóch puszek miód - 1-2 łyżki wanilia - ziarenka z 1/2 laski (opcjonalnie) lód - 2 garści kostek Wykonanie: Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części i umieszczamy w misie miksera. Dolewamy mleko i wodę kokosową. Dodajemy miód, kostki lodu oraz wanilię (jeśli używamy). Intensywnie miksujemy na najwyższych

Pogotujmy.pl
Smażone banany w stylu kubańskim 256

rumu, podany z gałką lodów waniliowych. Zapraszam na inspirowane karaibskim smakiem Kuby smażone banany. Do przygotowania deseru użyłem: 3 niewielkich, mało dojrzałych bananów, 1 bardzo dojrzałego mango, 50 gram rodzynek, 100 ml białego rumu, 50 gram masła,  pół łyżeczki mielonego cynamonu, 4 goździków, lodów waniliowych. Przygotowany przeze mnie dzisiaj deser jest naprawdę bardzo szybki i łatwy(...)zalania 50 gram rodzynek 100 ml białego rumu. Zalane rodzynki odstawiłem na kilka minut. Bananom odciąłem końcówki i obrałem je ze skóry, po czym pokroiłem każdego banana na 4 części, najpierw na pół, a następnie każdą połówkę przekroiłem wzdłuż. Polecam użyć jak najmniej dojrzałych bananów, dzięki czemu nie będą rozpadać się w czasie smażenia. Mango przekroiłem na pół, usunąłem pestkę

Wyprawy kulinarne
SORBET BRZOSKWINIOWY - NAJPROSTSZE, NAJLEPSZE I NAJZDROWSZE LODY 199

odpowiednią konsystencję i ich porcjowanie nie sprawi nam kłopotu. Spróbuj również  kremowych lodów z bananami , oraz  wersji do foremek -   brzoskwiniowych wodnych lodów . Dzień wcześniej mrożę obrane i pokrojone brzoskwinie ( dobrze zamrozić większą ilość, przydadzą się na lody i koktajle). SKŁADNIKI: brzoskwinie - dowolna ilość miód ( lub inne słodzidło) do smaku - w zależności

Upiecz sobie babeczkę
Smoothie ananasowo-grejfrutowe 155

grejpfruta w prostym egzotycznym smoothie. Zdecydowanie poprosicie o dolewkę.Składniki na porcję:5 kostek lodu woda plasterek ananasabanan½ grejpfrutagarść winogronSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu. Ananasa, grejpfruta i banany obieramy. Z ananasa wydrążamy środek i kroimy na mniejsze kawałki. Banana obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Grejpfruta obieramy z grubej skórki i usuwamy białą

Słodkie Przyjemności
Deser lodowy z karmelizowanymi bananami - Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 200

www.myszkagotuje.blogspot. com Małgorzata z www.codojedzenia.pl koniecznie zajrzyjcie również i do nich, na pewno też przygotowały coś pysznego :) Składniki na 2 porcje: 1 banan 1 łyżka masła 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka śmietany kremówki lody waniliowo - czekoladowe bita śmietana (użyłam takiej w sprayu bo zalegała mi w lodówce - oczywiście możecie ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem) starta czekolada(...)Mieszamy aż masa zacznie nabierać złoto-brązowego koloru. Następie wrzucamy banana pokrojonego w plasterki i obtaczamy go w karmelu. Dodajemy śmietankę i całość ze sobą mieszamy aż masa stanie się kleista. Na dno pucharków kładziemy po kleksie bitej śmietany.Na to wykładamy po dwie gałki lodów. Na lody kładziemy karmelizowane banany a na banany bitą śmietanę. Wierzch

My simple kitchen
Smoothie melonowe z bananem 166

bazie melona i banana z nutką mięty. Latem bardzo orzeźwiający i jednocześnie będący źródłem zdrowych składników. Zimą może smakować równie dobrze, tylko bez dodatku kostek lodu. Składniki: • 1 banan • 1 mały melon Galia • sok z 1/2 cytryny • kilka listków mięty • garść kostek lodu Wykonanie: • Melona obrać ze skórki i pokroić miąższ. • Zmiksować melon(...)bananem, dodać sok z cytryny, umyte liście mięty i kostki lodu. • Ponownie zmiksować i od razu podawać rozlane do pucharków

To co kocham
Jak ujarzmić arbuza, czyli 3 przepisy na koktaje 205

Arbuza można jest solo, ale dużo ciekawsze jest użycie go, jako składnika smoothie. Łączyć go można dosłownie ze wszystkim. Ja przedstawiam zaledwie 3 opcje: na bazie mleka, banana lub lodów. Miłej zabawy:) Arbuz zawiera dużo wody (92%) i niewielkie ilości witamin i składników mineralnych, jest jednak bogaty w przeciwutleniacze, takie jak likopen, beta-karoten, luteina, zeaksantyna i kryptoksantyna, które

Zofiana
Truskawkowy zawrót głowy – smoothie i puddingi 232

dodać kostki lodu i jeszcze raz zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Smoothie z truskawek i bananów Składniki: 300 g truskawek 1 banan 1 jogurt naturalny 5 kostek lodu Sposób wykonania: Truskawki, banana i jogurt dokładnie zmiksować blenderem. Dodać kostki lodu i jeszcze raz zmiksować. Sięgaj każdego dnia po pyszne truskawkowe koktajle i puddingi. To bomba witamin i minerałów, wzmacniają organizm

Strefa Zdrowego Żywienia
Proste i zdrowe lody z banana i masła orzechowego 126

jeden raz je wykonam i na pewno będę kombinować z różnymi dodatkami. Polecam w ciepłe letni dni, nie tylko wielbicielom bananów i masła orzechowego. Składniki (2 porcje): 2 zamrożone banany 2 kopiate łyżki masła orzechowego Wykonanie: Banany pokroić w plasterki i włożyć na 2 godziny lub dłużej do zamrażalnika (najlepiej umieścić je w woreczku). Po tym czasie przełożyć do blendera(...)Następnie dodać masło orzechowe i ponownie zmiksować. Masę nabierać łyżką do pucharków lub wafelków i posypać orzeszkami ziemnymi lub innymi dodatkami. Lody można też przełożyć do miseczki i umieścić w zamrażalniku na kilka godzin. *Jeśli banany są mocno zamrożone i blender nie daje sobie rady to najlepiej odczekać kilka minut aż się troszkę rozmrożą

Healthy food explorer
Ciasto bananowo mogdałowe bez mąki z lodami bananowo-migdałowymi 167

cytryny. 4. Wlej natychmiast do masy jajeczno- migdałowej. Miksuj. 5. Całość przelej do tortownicy. 6. Piecz ok 60 minut 7. Przygotuj lody: zamrożonego banana  wraz ze 100 ml mleka migdałowego zblenduj ,aż powstanie gładka lodowa masa. Lody zrób przed podaniem ciasta. Nie ma potrzeby

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania