drugie: jest bardzo prosty, a sycący. Naleśniki robi się raz-dwa, a są sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym
Proste-przepisy.pltruskawek, koktajl jest gęstszy; zachęcam do przygotowania kilku mieszanek owocowych i spakowania ich do woreczków, a następnie zamrożenie, to bardzo ułatwia codziennie picie koktajli * z mrożonego banana i truskawek wychodzą przepyszne lody, wystarczy dobrze zmiksować w blenderze oba składniki ze sobą! Przygotowanie: Do blendera przelewamy jogurt, dodajemy owoce. Całość miksujemy na gładką masę, dodajemy do smaku cukier
Moja smaczna kuchniamaszyny do lodów - jedynie dobry i sprawny malakser/blender kielichowy. Ponadto do części z nich wystarczą jedynie zamrożone wcześniej owoce. Prawda, że brzmi świetnie? Robiłam już lody z truskawek , arbuza , jeżyn , bananów , mango, z borówkami , ale do wykonania ich z kaki zachęciła mnie Weronika, autorka bloga Ziołami Malowane tym przepisem , który jedynie delikatnie przetworzyłam. Po prostu niebo
Be Fit Be Strongmogę podawać je synkowi codziennie, bo wiem co dostaje. Bez cukru, bez jajek, bez śmietany i bez zbędnych dodatków, dwa składniki, bez specjalnej maszyny do lodów, a są kremowe (dzięki bananom) i pyszne. Oczywiście kombinacji może być wiele, co kto lubi. Odsyłam Was na mojego facebooka , tam w kilku zdaniach opisałam jak je przygotowuje. Zapraszam też
NA MOIM TALERZUteż upiec w piekarniku ok.25-30min w 200stopniach, przewracając w połowie na druga stronę. Jogurtowy szejk owsiany z kokosowym* sorbetem truskawkowym *z mleczkiem kokosowym lody brzoskwinia z puszki-banan-gruszka Początkowo miało być smoothie, ale wyszło tego tak dużo, że aby miało mieć płynniejszą konsystencję musiałabym chyba dolać jeszcze z 1/2 kartona mleka i pić
More food, love and dreamsdodatki! My najczęściej korzystamy z maślanki i kefiru, ale zdarza się też użyć jogurtu naturalnego! Czasami zdarza nam się dodać do koktajlu jakieś dodatki - owoce np. banan. Świetnie smakuje z gałką lodów waniliowych. Jesteśmy ciekawi jakie są wasze ulubione sposoby na koktajl truskawkowy? Z rozmów na FB polecaliście dodać ananasa - z chęcią spróbujemy tego połączenia! My dajemy dużo truskawek
Plate of Joyformę na lato, a witaminek nigdy za wiele! Smoothie wyszło obłędne. Składniki na smoothie jagodowo - bananowy (2 porcje): mały jogurt naturalny banan kiwi 1/2 szklanki jagód sok z jednej pomarańczy kilka kropli soku z cytryny kilka kostek lodu (dałam(...)średnich) Do blendera wlać jogurt, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i odrobinę soku z cytryny. Obrać i pokroić w średniej wielkości kawałki kiwi i banana. Wrzucić do blendera. Dodać jagody. Na koniec dołożyć kostki lodu i blendować do uzyskania gładkiej konsystencji
Karola gotujektórej do tego potrzebujemy są foremki do lodów, ale raczej nietrudno je teraz dostać. Ja swoje zakupiłam w Empiku, bodajże za 12 złotych, ale raczej w każdym sklepie z artykułami AGD można je dostać. A jeśli macie już foremki to do dzieła! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 2 średniej wielkości banany brzoskwinia nektarynka mandarynka PRZYGOTOWANIE: Banany i mandarynkę obieramy
peanutbuttermonsterNikt mu się nie oprze! Składniki: Na foremkę keksową, półokrągłą o wym. 35x10x5cm 250ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 350ml lodów pistacjowo- marcepanowych KORAL 1 galaretka agrestowa 2 banany 1 opakowanie ciasteczek orito (kupione w Biedronce) 8 kostek czekolady mlecznej 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 200ml gorącej wody. Pozostawiamy(...)Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i mieszamy. Do masy dodajemy ser mascarpone, miksujemy, stopniowo dodajemy lody, a na końcu mieszamy z zimną, tężejącą galaretką. Na spód formy wykładamy folię spożywczą, wylewamy połowę masy, układamy pokrojone w kostkę banany i przykrywamy drugą częścią masy. Na końcu układamy obok siebie ciasteczka i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Kuchnia w czekoladziejest słodki. Aby przygotować błyskawiczne lody jagodowe potrzebny jest mrożony, dojrzały (ale nie przejrzały) banan oraz mrożone jagody. Przemrożony banan traci swój charakterystyczny, intesywny bananowy smak oraz nadaje lodom/shakowi kremową konsystencję. The post Mrożony koktajl jagodowy (shake jagodowy) lub błyskawiczne lody jagodowe appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjamlekaszklanka malinpół szklanki czerwonej porzeczkikilka dojrzałych jeżyn1 dojrzały banankilka listków bazyliikilka listków miętykostki loduDo blendera wlewamy mleko, owoce i zioła oraz kostki lodu i wszystko mieszamy. Dekorujemy owocami i miętą. Nie trzeba dodawać cukru ponieważ maliny i banan są słodkie.koktajl owocowo - ziołowy
Bon Appetit MałgorzatySKŁADNIKI: 250g truskawek 160g bananów 1 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl mleka 1 gałka lodów waniliowych WYKONANIE: 1. Truskawki obrać z szypułek, usunąć skórkę z banana. 2. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, całość dokładnie zmiksować
Dziś Ja gotujedomowej roboty, ale w niczym mi to dzisiaj nie przeszkadza. SKŁADNIKI: ulubione lody: u mnie bananowe i brzoskwiniowe ulubione owoce: u mnie banan, kiwi, groszka, winogrona A jak to zrobić: Do salaterki przełożyć lody , dodać pokrojone owoce i gotowe. Można jeszcze całość wzbogacić sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Uznałam jednak, była by to zbyt duża rozpusta
Kuchnia w opałachZnów powróciła piękna pogoda, więc można dla ochłody zrobić sobie taki szybki pyszny koktajl.Składniki:1 banan1 morela1 brzoskwinia2 gałki lodów (u mnie miętowe)2/3
Kuchnia domowa Anijeszcze, że śmiało możecie zrobić wersję wegańską, wystarczy tylko dodać mleko kokosowe zamiast jogurtu naturalnego do truskawek. I tyle! Tylko tyle, by cieszyć się smakiem domowych, własnoręcznie przygotowanych lodów. Na dodatek lodów z zielonym groszkiem, którego nikt by się tam nie spodziewał 💚 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)3minuty. Gotowe lody (groszkowe mają lejącą konsystencję) układamy naprzemiennie w plastikowym pojemniku. Schładzamy przez kilka godzin (u mnie cała noc), ale mieszamy łyżką co ok 3 godziny by pozbyć się kryształków lodu. Podajemy w waflowych kubeczkach. Sposób przygotowania tradycyjny: Groszkowe: Groszek konserwowy płuczemy i przeciskamy przez sito. Łupinki wywalamy, a miąższ łączymy z rozgniecionym bananem, syropem z agawy
Kuchnia w czekoladzie