Gęsty koktajl podawany w pucharku z różnymi dodatkami będzie idealnym śniadaniem i zaspokoi głód na kilka godzin. Zmrożone truskawki sprawiły, że koktajl smakował jak lody. 2 szklanki mrożonych truskawek 1 banan ¾ szklanki mleka Cukier kokosowy Płatki migdałowe Migdały Truskawki (mrożone) wkładamy do blendera. Dobrze by było aby blender był o wysokiej mocy, ponieważ słabsze mogą mieć trochę ciężko
VioletoweKucharzeniePiękne mamy lato tej wiosny 😉 pogoda sprzyja długim spacerom i przebywaniu na świeżym powietrzu, ale też serwowaniu sobie pysznego deseru w
Kolorowy Przepisownikcały dzień. Smoothie, to świetny sposób na przemycenie nielubianych składników. Do przygotowania smoothie można także użyć szpinak mrożony, wcześniej rozmrożony. Składniki (2 porcje) -1 szkl. kostek lodu -1 szkl. świeżego szpinaku -1 banan -1 gruszka -2/3 szkl. mleka migdałowego Przygotowanie Składniki umieścić w jednym naczyniu. Zblendować. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 159,5 kcal Tłuszcz: 1,9g Białko
Zielona Kuchniadodatków, które niekoniecznie służą naszemu zdrowiu. Zapraszam więc na nowy letni przepis. Domowe lody bananowe Składniki na 2 pół standardowego pudełka po lodach (np. Algidy czy inne): 3 banany (im bardziej dojrzałe tym lepiej) 100 ml śmietanki kremówki (lub gęstego jogurtu naturalnego) - ze śmietanką będą miały moim zdaniem bardziej kremową konsystencję. dowolne owoce do ozdoby
Marta próbujejakość. Zawierają niewiele kalorii, dlatego są owocem idealnym dla wszystkich dbających o linię. Poprawiają nastrój i koncentrację. 1/2 melona kantalupa 2 gruszki 2 nektarynki 1 banan sok z 1 limonki kostki lodu Owoce obrać,z melona usunąć ziarenka,pokroić na cząstki,włożyć do blendera,dodać sok z limonki,kostki lodu i zmiksować. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony
czarrna od kuchniWraz z czerwcem nadeszło słońce i sezon na lody. TRUSKAWKOWO-BANANOWE... Artykuł TRUSKAWKOWO-BANANOWE LODY NA PATYKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwytrawny smak, więc jeżeli lubicie niebanalne smaki to gorąco zachęcam to przygotowania tych lodów. Dotarły do nas afrykańskie upały, więc zapas lodów przyda się idealnie. Składniki: około 500 g śliwek (dowolnych) 2 puszki mleka kokosowego (gęsta część, czyli około 600 g) 2 zmrożone banany 100 g cukru łyżeczka cynamonu 3 łyżki wody różanej *możecie spokojnie pominąć, lody(...)możliwe najgładszą masę razem z cukrem i wodą różaną. Kolejno dodaj zmrożonego banana i blenduj. Dodaj mleko kokosowe. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę oraz śliwki, wymieszaj dokładnie. Przełóż masę do pudełka o pojemności minimum 2 litry.. Włóż do zamrażalnika na minimum 3 godziny. Jeżeli lody stwardnieją przechowuj je już lodówce, wtedy o każdej porze dnia
greenscarfPyszne i zdrowe lody bananowe:) Banalnie prosto - bananowo pysznie! Składniki: 2 banany 1 gorzka czekolada orzechy (włoskie lub laskowe) Banany obrać, przekroić na połowę, wbić patyczki. Czekoladę roztopić, zanurzać w niej banany, posypać posiekanymi orzechami i odstawić do zamrażarki na około 2 godzin (chociaż już wcześniej, w wersji mocno schłodzonej też są pyszne
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakokosowego -napój roślinny lub mleko np. bez laktozy (ilość w zależności od chłonności mąk) -cynamon (ilość w zależności od preferencji) Owocowy środek -1 dojrzały banan -mały pęczek rabarbaru -szklanka truskawek Dodatkowo -ulubione lody domowe lub kupne -gorzka czekolada do ozdoby -owocki do ozdoby 1. Rabarbar obrać, pociąć na mniejsze kawałki i z odrobiną wodę przez dosłownie chwilę(...)dusić go na patelni aby nieco zmiękł. Truskawki umyć a banan pociąć na plastry. 2. Mąki wymieszać razem z ksylitolem i cynamonem. 3. Jajka rozmieszać. 4. Olej zalać 3/4 szklanki ciepłym napojem roślinnym. 5. Do mąk dodać jajka i rozpuszczony olej w napoju. Wszystko wymieszać i dolać jeszcze trochę napoju roślinnego aby nie było suchej mąki. Odczekać kilka minut
Candy PandasJagodowe lody na patyku, pyszności! Składniki: duży jogurt naturalny banan garść jagód, mogą być mrożone łyżka miodu Jogurt blendujemy z bananem i miodem. W drugim naczyniu blendujemy jagody. Mieszamy niechlujnie i nakładamy masę do foremek. Wstawiamy do zamrażalki na kilka godzin http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html Artykuł Jagodowe lody na patyku pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkśniadanie czy zdrowy podwieczorek :) ja najbardziej lubię połączenie banana z owocami takimi jak kiwi, ananas czy truskawki. W lecie można zmiksować go z kostkami lodu. Składniki na 2 koktajle: 2 kiwi 2 małe dojrzałe banany (lub 1 duży) 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1/2 - 3/4 szklanki wody mineralnej (może być gazowana) lub świeżo wyciśniętego soku, np. z pomarańczy
Ze smakiem i z pasjąryżu z jabłkami, bo taka wersja jest podstawowa. Niedawno nasz wspólny znajomy Adam dołożył do niego budyń, a ja dziś dołożyłam żurawinę i banana. Ryż można jeść z dodatkiem śmietany czy lodów, jak kto lubi. SKŁADNIKI: 3 p. ryżu mus jabłkowy lub 1,5 kg. jabłek smażonych z cynamonem i sokiem z cytryny do smaku, 2 budynie śmietankowe(...)banany garść żurawiny 2-3 łyżki masła klarowanego kruszonka WYKONANIE: naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy warstwę ryżu, pokrywamy ją wiórkami masła, dodajemy warstwą budyniu, część warstwy pokrywamy smażonymi jabłkami, część plasterkami bananów, część jabłkami z żurawiną, następnie kładziemy drugą warstwę ryżu, wiórki masła, smażone jabłka, całość posypujemy cynamonem i do piekarnika w temp. 180 stopni
Kuchnia Beatyawokado - ważne, aby było miękkie 2 banany 1 łyżka kakao opcjonalnie: pół szklanki mleka Awokado przekrajam na pół wokół pestki i gałkownicą do lodów wydłubuje jego środek. Dodaję do niego pokrojone w plasterki banany oraz 1 łyżkę kakao. Całość miksuję. Powstaje gęsty mus, który nazywam "domową nutellą". Świetnie nadaje się na kanapki, ale także do jedzenia łyżką ;) Prawdziwa pycha
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Kolejna prosta letnia przekąska, która nie wymaga pieczenia, a jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut to banany z masłem orzechowym oblane gorzką czekoladą :) Całość wystarczy jeszcze
Ciastkozercyzrobić, to zblendować zamrożone wcześniej bardzo dojrzałe banany (obrane i pokrojone w plasterki) z orzechami, kakao, miodem, mlekiem roślinnym czy owocami - co tam nam przyjdzie do głowy. Takich lodów nie mrozimy już drugi raz, tylko po prostu jemy zaraz po wyjęciu z blendera. Tu (link) znajdziecie przepis na proste lody bananowe z musem truskawkowym. Podsumowując(...)lodów na pewno nie schudniemy, możemy jedynie przytyć. Nie ma tu cudów, nie pomoże nam niska temperatura czy skakanie podczas jedzenia. Jeśli jednak nie potrafimy sobie odmówić takich smakołyków, róbmy je w domu używając w tym celu sezonowych owoców, bananów, mleka roślinnego czy nawet awokado. Łączymy smak z walorami zdrowotnymi, sporo przy tym oszczędzając
Powiedz dietom nietruskawek 1 dojrzały banan 2 łyżki nasion chia 1/2 szklanki płatków owsianych Do dekoracji: garść borówek, listek mięty / bazylii, opcjonalnie – kostki lodu Wykonanie: W wysokim naczyniu zblenduj płatki owsiane na pył. Banana obierz i pokrój na plasterki. W dużej misce zblenduj truskawki z bananem. Do owoców dodaj nasiona chia i płatki owsiane. Całość zblenduj na gładką masę. Przelej
Moja pasja smakutruskawek zmiksowanych z jedną łyżką miodu i 1 kopiatą łyżką serka ,wcześniej truskawki umyć i oczyścić 1 banan obrać dodać 1 łyżkę miodu i mascarpone 1 kopiata łyżka i ta sama czynność co przy truskawkach ja miałam gotowe pojemniki na lody więc 1 masę rozlałam dałam na chwilę do zamrażalnika i jak miałam gotową masę bananową to wyjełam
Moje Wyrobybanana 250-300 g jogurtu greckiego 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 gorzka czekolada (100 g) 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżeczki kawy Inki (u mnie z błonnikiem) wiórki kokosowe Za pomocą ręcznego lub kielichowego blendera miksujemy ze sobą: dwa obrane awokado, pół banana, sok z dwóch limonek, jogurt naturalny i miód. Przelewamy do foremek na lody
Poezja smaku