Ekspresowa , ale zdrowa ,sałatka z brokułem , doskonała kolacja Ta sałatka , nie wymaga wielkich przygotowań , jeśli macie w lodówce , jajka i świeże brokuły , to już jesteście na
Ogrodnik w podróżywstawiamy do środka camambert w żaroodpornym naczyniu. 5 minut później wstawiamy do środka bagietki. Pieczemy je aż się zrumienią. Krok 5 Przygotowujemy sałatkę: zioła mieszamy, pomidorki kroimy na połówki, skrapiamy cytryną. Nie solimy, a jeśli już to lekko, bo słona jest pasta na bagietkach. Pieprzymy. Krok 6 Camambert po 10 minutach w piecu powinien lekko napęcznieć. Wyciągamy go z piekarnika
Niedzielny kucharzZapraszam na pełną warzyw sałatkę z dodatkiem mozzarelli. Polecam jako dodatek do obiadu lub lekką kolację. Składniki: 100 g mixu sałat 4 ogórki gruntowe pół pęczka rzodkiewek 150 g pomidorków koktajlowych 100 g mozzarelli w kulkach sos: 1 łyżka octu jabłkowego 5 łyżek oleju lub oliwy 1 łyżeczki soli 1 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie: Warzywa myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneDobry humor zaczyna się na talerzu. A w poniedziałkowy poranek niczego innego Wam nie życzę tylko dobrego humoru. Mam nadzieję, że meksykańska sałatka z kolorowymi warzywami
dolcevitainmykitchenMarchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do
Karo in the KitchenBardzo prosta sałatka z pieczonym kurczakiem. Świeży sok z pomarańczy dodaje jej lekkiego, cytrusowego smaku.. idealna jesienią i zimą :-) Czas przygotowywania: około 10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • 200 g mięsa z pieczonego kurczaka • 100 ml soku z pomarańczy (1 sztuka) • 100 g świeżego szpinaku • 50 g dowolnego twardego sera dojrzewającego
AniaGotuje.plposiekaną sałatą. Szczypiorek drobno posiekać i również wrzucić do miski z pozostałymi składnikami. Całość dobrze wymieszać. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Jeżeli lubimy lekko słodkawy posmak surówek, możemy dodać odrobinę cukru. Zalać tym sałatkę i ponownie dokładnie wymieszać. Źródło: smaker.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnidrugiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 100 stopni i suszymy przez około 25 minut. W międzyczasie należy przemieszać. Najlepiej jeśli piekarnik będzie lekko uchylony. Tak przygotowane pestki, możemy dodać do: zupy, pieczywa, sałatek i wielu innych
Lena GotujeWiosna zbliża się dużymi krokami więc zachciało mi się czegoś lekkiego, oczyszczającego nieco organizm po zimie i dodającego energii. Ta sałatka nie wymaga wielu składników i jest dowodem na to, że prosto może być smacznie :). Robię ją bardzo często szczególnie o tej porze roku na przedwiośniu, moja rodzinka za nią przepada tak samo jak i ja. Polecam Sałatka grapefruitowo-bananowa
Pieguskowa KuchniaŚliwki suszone namoczyć w koniaku lub wodzie jak nie ma alkoholu, pokroić na połówki i posypać sałatę.Cebulę pokroić w pióra i dodać do sałatki oraz umyte i osuszone pomidorki przekrojone na pół.Orzechy lekko utłuc i posypać całość , ułożyć na nich polędwicę.Zrobić dressing z oliwy,soli,pieprzu,soku z cytryny i tymianku ,polać całość.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzepyszna,orzeźwiająca i bardzo prosta sałatka z kurczakiem i ananasem - może spokojnie wystąpić w roli lekkiego obiadu - koniecznie wypróbujcie ten przepis :) SKŁADNIKI (na 4 porcje -1 porcja 260 kcal) 1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g) 1/2 świeżego ananasa 1 mała czerwona cebula mieszanka sałat z roszponką duża garść rukoli 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa cynamon PRZYGOTOWANIE Piersi
Moje Kuchenne RewelacjeIdealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy. Składniki: Pęczek rzodkiewek 3 pomidory 2 ogórki zielone 1 cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka ziół prowansalskich Galeo Pieprz czarny mielony Galeo Sól himalajska Sposób przygotowania: Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy, ogórki
Bajeczna KuchniaKuskus pochodzi z rejonu północnej afryki i jest wytwarzany z pszenicy. Zazwyczaj serwowany z gulaszem u mnie jednak w wersji z warzywami jako sałatka. Kuskus jest bardzo delikatny w swojej konsystencji oraz bardzo lekki co sprawia, że idealnie nadaje się jako dodatek do dań mięsnych. Jest to też dobry zamiennik w przypadku kiedy ryż czy makaron już nam się znudziły
wysmienitySkładniki ok 300 g filetów śledziowych solonych lub marynowanych 200 ml jogurtu greckiego 150 ml maślanki 2 łyżki majonezu 1 cebula 1 jabłko
OliveandThymeNajlepsza rekomendacja? Moje łobuzy zmiotły ją w kilka minut. Składniki 1 średnia wędzona makrela 1 ząbek czosnku 5-6 suszonych pomidorów 2-3 łyżki serka śmietankowego
OliveandThyme