Nasz nowy Aromat pachnie i smakuje wiosną. Tą utęsknioną, wyczekiwaną. Kuszącą lekkimi śniadaniami, pysznymi koktajlami i sałatkami. Wiosna w Aromacie wita czytelników ciekawymi pomysłami na szpinak i kaszę jaglaną, wielkanocnymi wypiekami i daniami dla dzieci. Razem wyruszymy w kulinarną podróż dookoła świata z jajkiem i nauczymy się dobierać kieliszki do wina. Zapraszam do czytania! (klik w zdjęcie
Obiad gotowyfasoli i sosu gotować nie trzeba. Ja wyrobiłam się w tym czasie przygotowując chimichurri bez użycia blendera. Jednak z takim pomocnikiem przygotowywanie posiłków jest o wiele łatwiejsze. :) Sałatka jest jednocześnie syta i lekka. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. No i oczywiście jest bardzo smaczna. Chimichurri jest po prostu stworzone do owoców morza i świetnie tu pasuje
Pełny talerzKasza w moim jadłospisie to podstawa. Jestem miłośniczką wszelkich kasz, a niedawno odkryłam kaszę orkiszową która jest bardzo zdrowa. Polecam ją w formie sałatki która możemy zjeść na lekki obiad albo kolację. 1 woreczek kaszy orkiszowej 200 g szpinaku 1 cukinia mała 2 ząbki czosnku 6 pomidorków koktajlowych 100 g łososia sałatkowego 6 orzechów brazylijskich natka pietruszki sól, pieprz przyprawa
wesoła kuchniaZdrowa i szybka SAŁATKA Z KUSKUSEM I BRUKSELKĄ może stanowić... Artykuł Sałatka z kuskusem i brukselką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmożna cieszyć się smakiem pizzy bez wyrzutów sumienia? Pizza nigdy nie będzie sałatką, ale zmiana pizzy w lekkie i wartościowe danie jest jak najbardziej możliwa. Moja dzisiejsza, kolorowa pizza jest pełna warzyw, upiekłam ją na cieście z mąką pełnoziarnistą i ziarnami , a tłusty ser zastąpiłam delikatnym domowym labneh na bazie jogurtu naturalnego. Wyszło pięknie (troszkę żal było zjeść
Chilli Czosnek i Oliwaczosnkowym. Do tego sałatka i idealny obiad gotowy! Bataty są ostre i pełne różnorodnych smaków. Oczywiście do farszu możecie dodać swoje ulubione składniki i przyprawy. Sałatka zaś jest niesamowicie orzeźwiająca, lekka, łączy smak słony, słodki i kwaśny - wyśmienita! Fantastycznie współgra z ostrymi batatami. Polecam z całego serca
Cooking Monsterpół biedy. Ale zrobić dobre wegańskie danie naprawdę nie jest łatwo. Żeby wszystko idealnie zgrać i zbilansować. Tym razem śmiało możemy powiedzieć, że nam się udało. Ta sałatka z powodzeniem może stanowić lekki danie obiadowe dla każdego. Teraz, latem, taki lekki posiłek naprawdę sprawdzi się idealnie. Potrzebujemy: 200 g kaszy gryczanej 2 czerwone papryki 150 g rodzynek
Marder&Marder ManufactureSałatka z kaszy kuskus jest lekka, smaczna i pożywna, a dodatkowo przygotowuje się ją ekspresowo. Można śmiało zabrać ją do pracy (lunch box) lub podać jako dodatek do mięsa. Ja najczęściej podaje ją na liściach cykorii do grillowanego mięsa. Składniki: 200 gram kaszy kuskus 2 ogórki świeże, 2 kiszone, 1 małosolny (można dowolnie mieszać wg uznania) pęczek koperku 1/2 puszki
Tradycyjna KuchniaLekka i szybka w przygotowaniu sałatka z pomarańczy, polana moich ulubionym sosem miodowo- musztardowym. Smak na pewno Was zaskoczy. Składniki: garść mieszanki sałat 1 pomarańcz garść żurawiny garść orzechów włoskich garść pestek z słonecznika kozi ser Składniki na dressing: 2 łyżeczki musztardy ( ja użyłam kremskiej) 1 łyżeczka miodu 100 ml oleju rzepakowego
KukuleczkiLekka i szybka w wykonaniu sałatka z pomarańczy i awokado. Jej smak na pewno Cię zaskoczy. Składniki: 1 awokado 1 pomarańcz garść mieszanych sałat garść orzechów włoskich kilka oliwek dressing: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka octu winnego, 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka musztardy Przygotowanie: Pomarańcze,awokado obrałam, pokroiłam w małą kostkę. Dodałam do sałaty razem
Kukuleczkidużej misce wymieszać razem makaron, usmażonego kurczaka, sparzonego pora, ananasa i kukurydzę. Zalać sosem, wymieszać i odstawić na minimum 30 minut do lodówki dla "przegryzienia" się smaków. Sałatkę konsumować na zimno, lub lekko ciepł ą - podgrzaną chwilę w mikrofali . J est to idealny lunchbox na następny dzień do pracy
Grunt to przepis!Upały się podobno zaczynają, podobno za kilka dni ma być afrykańska temperatura... zobaczymy... Póki co mam dla Was sałatkę idealną na lato - orzeźwiającą, lekką, pyszną... jej dodatkowym atutem jest to, że może cie ją wzbogacić dodatkiem sera feta, tuńczyka, lub smażonego kurczaka... i nadal będzie pyszna... :-) SKŁADNIKI 1 sałata lodowa 1 pęczek rzodkiewek 3 średnie pomidory 3 średnie ogórki
Czary - gary w kuchnikrólika, wręczono mi... bakłażana! Kilka dni później mój "bakłażanodawca" wiedząc, że mam umówione wieczorem spotkanie z przyjacielem, zaproponował, żebym przygotowała bakłażanową sałatkę właśnie. Nie myślałam długo, zrobiłam:) Sałatka w stylu śródziemnomorskim, z lekkim sosem "vinegret". Bardzo prosta, apetycznie wyglądająca i niezwykle smaczna. składniki: bakłażan 100 g sera feta kilka pomidorków koktailowych sos: 1/3 szkl oliwy 1 przeciśnięty przez praskę ząbek
6niebooknem wiosna powoli budzi się do życia, więc dziś i na talerzu u mnie wiosennie :) Lekka, świeża i pyszna wiosenna sałatka, którą pierwszy raz miałam okazję kosztować lata świetlne temu u mojej Teściowej. Od lat robię ją również sama, oczywiście co nieco zmodyfikowaną przeze mnie, wzbogaconą również o kiełki brokuła i koperek w sosie:) Sałatka prosta i łatwa
Słodko-Słony Świat Ilonypokrojone w słupki do maczania w sosie. To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe i bardzo smaczne! Wystarczy chudy twaróg (1/2 op.) utrzeć z posiekanymi 3-4 rzodkiewkami i 1-2 łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię