które uwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram masła(...)stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyciągamy formę, nie wyłączamy piekarnika. Masa serowa Wszystkie składniki miksuję, gotową masę wylewam na spód brownie i piekę całość przez 35 minut. Upieczony sernik studzę. Na chłodną masę serową wykładam tężejący mus truskawkowy i wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję truskawkami. Smacznego, Klaudia. *woda różana to dodatek opcjonalny, moim zdaniem świetnie komponuje
Mango Papajabiałej czekolady. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , lekko przestudzić , wlać do trzeciej części twarogu i wymieszać . Dodać trzecią część bitej śmietany, delikatnie wymieszać . Wylać na warstwę z mlecznej czekolady. Na górze ułożyć herbatniki , przykryć folą spożywczą i włożyć na kilka godzin , a najlepiej na noc do lodówki Sernik jest pyszny ! Gorąco polecam i życzę smacznego
Pysznosci Babci BasiMieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem). Wylewam na gotowy spód. Całość piekę ok. godziny w 180 stopniach, aby wierzch był pięknie brązowo-złocisty. Po upieczeniu zostawiam na kwadrans w piecu, by odpoczął. Uwaga: pęka i lekko opada - to jego naturalne właściwości, więc się nie martwcie
W kuchni Karmel-itkiWielkanoc, ale wówczas wydawało mi się, że nie zmieści się w tortownicy i piekłam na blaszce, wyszedł cudowny w smaku, ale bardzo niski. Drugie podejście było więc konieczne. Lekko zmodyfikowałam poprzednią wersję, nie ubijałam białek na sztywno, dzięki temu nie wyrósł aż tak bardzo i równomiernie opadł. Pominęłam mąkę orkiszową (lub pszenną), dałam samą ziemniaczaną, dzięki temu otrzymałam wersję bezglutenową(...)boki posmarowane masłem), wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.90-95 minut. Następnie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwi i pozostawiamy nasz sernik na ok.15-20 minut. Mój niestety pękł (już po wyłączeniu piekarnika) na szczęście w niczym to nie przeszkadzało. Po wyjęciu z piekarnika delikatnie okroić górę, by równo opadał. Po wystudzeniu
Smaczne Zdroweciasto - eee tam, zwykły sernik ; ładna bluzka - ach, taka tam stara ; dobrze dziś wyglądasz - a wiesz, zaspałam i nawet nie zdążyłam się umalować... Znacie to? Założę się, że tak. Takie zachowania siedzą w nas głęboko, i ciężko się ich pozbyć. Staram się jak mogę, ale ciągle, gdy mam opowiadać o sobie, nie jest lekko... Dlatego właśnie postanowiłam wykorzystać fakt(...)stroną w gotowaniu? Zdecydowanie pieczenie. I łączenie nowych, nietypowych smaków - tak przynajmniej lubię myśleć. 5. Jakie jest Wasze popisowe danie? Czy ja wiem? Generalnie chyba ciasto, jakiekolwiek... A precyzując: sernika różne wariacje. I drożdżówki z owocami - ostatnio wszyscy się nimi zachwycają. 6. Jakie jest Wasze najzabawniejsze wspomnienie z gotowania? Gdy byłam mała, razem z Siostrą czas przed Bożym Narodzeniem często
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g masła 4 jajka 5 łyżek miodu Masa serowa: 1,5 kg sera na sernik 1,5 szklanki cukru 300 g masła 2 cukry waniliowe 5 jajek 4 budynie waniliowe 1,5 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Ciasto: Z podanych składników zagnieść(...)zalewy i pokroić w równej wielkości plastry, które następnie poukładać na wierzchu sernika. Zalewę zachować, dolać do niej tyle wody, aby razem było 600 ml. Zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w tym 2 galaretki. Tężejącą galaretkę wylać na brzoskwinie. Odstawić do zastygnięcia. Sernik najlepiej smakuje na 2-3 dzień po upieczeniu
My simple kitchendusić kilka minut.Dodać przecier pomidorowy i cukier,lekko skropić wodą i zamieszać ,zdjąc z ognia.Wymoczone filety osuszyć i pokroić na pół , ułożyć na półmisku jabłka ,a na wierzch ułożyć kawałki śledzia,wstawić na kilka godzin do lodówki.Udekorowac plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!. Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiostatnich przepisów z moimi ulubionymi owocami – truskawkami. Sernik dla smakoszy, ze skórką i sokiem z limonki, z dużą ilością truskawek na twarożku z wiaderka. Ja serniczek robiłam bez żadnego spodu, ale oczywiście możecie upiec spód biszkoptowy np. z 2 lub 3 jaj lub wyłożyć gotowe biszkopciki. Bardzo delikatny, lekko słodki, lekki, pyszny. Składniki na tortownicę 23 cm: Warstwa
moj przepis nazakończenie tegorocznej akcji jabłkowej proponuję sernik z jabłkami. Pomiędzy kruchym ciastem na spodzie a kruszonką na wierzchu znajduje się delikatna masa serowa przykrywająca cząstki jabłek. Tą delikatność uzyskuje dzięki temu, że dodałam do niej śmietankę, a zrezygnowałam z masła. Stała się dzięki temu bardziej puszysta i lekka. Zarówno ciasto jak i masa serowa nie są zbyt słodkie, jeśli więc
Wiem co jemzrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150* C - 170* C Białka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy kokos i mieszamy razem z ubitymi białkami. Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika na około 50 minut. Ciasto studzimy i cieszymy się puszystym smacznym sernikiem :) Smacznego
W Moim Magicznym Domumojprzepisna.pl | Biszkopciki dla dzieci Dziś przepis na biszkopciki, mało słodkie, mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Idealne dla dzieci na deserek, można je też wykorzystać
moj przepis naSkuście się koniecznie , bo naprawdę warto. Składniki : Spód: 120 g ciastek (kruche, biszkopty, maślane) 40 g roztopionego masła czubata łyżeczka gorzkiego kakao Masa serowa: 600 g sera na sernik (u mnie wiaderkowy ) pół szklanki cukru (110g) 1 duże jajko Czubata łyżka budyniu waniliowego - proszku. (ok pół opakowania czyli 20g) 1/4 szklanki (60ml) śmietany 30% 130 g białej czekolady(...)średnica 22cm) Wklepać w dno i schłodzić ok pół godziny w lodówce. Śmietanę doprowadzić do wrzenia i zalać nią połamaną czekoladę. Odstawić na dwie minuty . Wymieszać i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ser , cukier , jajko i proszek budyniowy zmiksować tylko do czasu połączenia składników , wlać czekoladę i wymieszać. Tak przygotowaną masę serowa wlać na ciasteczkowy spód. Posypać po wierzchu malinami
Malinowa KawiarenkaOstatnio zachwyciłam się przepisem u Łucji na sernik, długo oczywiście nie czekało na zrobienie. W oryginalnej wersji jest z malinami moja oczywiście z truskawkami. Rozpływa się wręcz w ustach, koniecznie wypróbujcie. Spód ciasteczkowy tortownica 30cm: 200 g ciastek zbożowych 3 łyżki masła Ciastka rozdrobnić blenderem i wymieszać z roztopionym masłem. Wysypać na spód formy i dokładnie uklepać. Wstawić(...)całkowicie rozpuścić lekko podgrzewając, dodać kilka łyżek musu malinowego i wymieszać, następnie wymieszać z resztą musu. Odkładamy 2 -3 łyżki musu do dekoracji. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Odłożyć parę truskawek do dekoracji. Zimną śmietankę ubić pod koniec dodać z cukier puder. Następnie zmiksować z musem truskawkowym. Delikatnie wmieszać pozostałe pokrojone truskawki. Wyłożyć na ostudzony sernik, następnie
Delicious TitbitsSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki(...)miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w sześciu łyżkach gorącej wody a następnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę
Smakowite Daniaktórego smakiem możemy się spokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki, którymi przy okazji można się najeść :). Przygotowałam dla Was Sernik na owsianym spodzie z niesamowicie słodką polewą kajmakową. Częstujcie się :)Składniki:Kruchy spód130 g płatków owsianych60 g masła50 g cukru50 g mąkijajkoMasa serowa600 g sera80 g cukru3 łyżki cukru(...)orzechowejSposób przygotowania:Przygotowanie kruchego spodu.Do miski wrzucamy wszystkie supkie składniki, dodajemy pokrojone na kawałki masło i jajko, całość zagniatamy, a następnie przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia, lekko ugniatając i wyrównując.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180`C i pieczemy około 15 minut - do zarumienienia.W tym czasie przygotowujemy masę serową. Ser mielimy, albo ucieramy za pomocą nożyków
Słodkie Przyjemności