mojprzepisna.pl | Tarta Truskawkowa Chmurka Lekka jak chmurka, pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach, nigdy nie ma się jej dość. Taka właśnie się moja tarta Truskawkowa Chmurka
moj przepis naZapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło(...)podgrzewamy i lekko studzimy po czym hartujemy z masą serową: Kilka łyżek masy serowej dodajemy do żelatyny, a następnie całość wlewamy bezpośrednio do całej masy. Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serowo-malinową. Masę przekładamy na spód ciasteczkowy, kiedy masa stężeje , rozrabiamy galaretkę i zalewamy górę , dekorując malinami. Schładzamy i czekamy na pyszności :) Sernik jest mega
W Moim Magicznym DomuChia. Poczytałam trochę o tych nasionach i postanowiłam przygotować deser z owocami - lekki, świeży i orzeźwiający. Przyznam, że mimo obaw było bardzo smacznie więc na pewno Chia jeszcze się pojawią na blogu. Sante ma w ofercie dużo ciekawych produktów, które niedawno miałam okazję poznać i wypróbować. Sernik z ksylitolem zamiast cukru był pyszny i zdrowszy niż zwykły. ROZWIŃ
Smaczna Pyzaposiekaną, gorzką czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Ostudzone ganache wylać na sernik i przykryć okrągłymi biszkopcikami. Schłodzić do stężenia. 4. Mus truskawkowy: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wodzy, ostudzić. Truskawki zmiksować z cukrem blenderem na puree. Dodać do galaretki i wymieszać. Mus schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejący wylać na biszkopciki i przykryć warstwą herbatników. Ponownie schłodzić
Nastoletnie Wypiekaniebary za strachem... tak jest z tymi gdzie trzeba kręcić kremy, z sernikami na zimno, do niedawna z tortami. Nie ufam tez recepturom gdzie występuje beza... Postanowiłam jednak zaryzykować i ulec pokusie. Przepis znalazłam w książce "Cukiernia Lidla" i zmodyfikowałam nieznacznie. Efekt co najmniej mnie zaskoczył. Lekkie, wilgotne, bardzo smaczne ciasto i wcale nie za słodkie. Podbiło serce moich
Dzieje kuchennej WiewióryPrzerywnikiem pomiędzy dorszem a polędwicą (tofu) był chłodnik ze świeżych ogórków. Lekki, orzeźwiający, wiosennie zielony. Wyczułam słodycz miodu, charakterystyczne połączenie, ostatnimi czasy uwielbiane przeze mnie. Przyjemny, delikatny smaczek. Jak to przystało na prawdziwą kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową
W kuchni Karmel-itkiSernik! Na kruchutkim, czekoladowym spodzie i z kruchą posypką, mniam! Jak na razie nie ustaliłam co jest lepsze, szarlotka czy sernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką."Składniki:Na kruche ciasto:200 g masła500 g maki3 żółtka180 g cukru100 g czekolady deserowejMasa serowa:1 kg mielonego sera białego5 jaj3 białka150(...)ubijamy do podwojenia objętości. Następnie wlewamy olej i lekko zmiksowany ser, dalej ubijamy.Do masy serowej dodajemy obie mąki i ekstrakt i mieszamy. Na koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce
Słodkie Przyjemnościskórką pomarańczową. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać razem z makiem. Masę makową układać na podpieczonym spodzie w paski po skosie. Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, a następnie porcjami dobrze zmielony twaróg. Na końcu wsypać mąkę ziemniaczaną, otartą skórkę(...)paski masy makowej. Zrównać wierzch i wstawić seromakowiec do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez około 50min z funkcją góra – dół. Wystudzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Z pomarańczy wykroić fileciki i przełożyć do garnka razem z sokiem jaki wypłynie podczas krojenia. Dodać skórkę z pomarańczy i dokładnie zmiksować. Wszystkiego powinno być 500ml. Zagotować dosładzając cukrem
https:KKuchniaMniamktóre zawładnęło moim sercem od pierwszego kęsa. Im dłużej postoi, tym lepiej smakuje. Choć rzadko zdarza się aby ciasto starczyło na dłużej, bo znika w zaskakującym tempie. Może ten sernik znajdzie się na Waszym świątecznym stole? :) Powyższy przepis znajdziecie również w numerze "Chochla" (patrz - prawa strona). Ciasto na dużą blachę Normal 0 21 false false false(...)masy. Na końcu nałożyć trzeci blat ciasta i całość lekko obciążyć. Pozostawić tak ciasto na kilka godzin. Polewa: Masło rozpuścić w garnuszku. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao i mieszać, aż polewa zgęstnieje. Na końcu dodać 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewą polać sernik i posypać np. wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami
My simple kitchenzabieganych smakoszy kawy :-) Dwa w jednym! Sernik na kruchym czekoladowym spodzie z nutką cynamonu, do tego obłędnie pachnąca kawą warstwa sera i czekoladowy wierzch... Brzmi zachęcająco? Zapewniam, że sernik zasmakuje każdemu kto kocha kawę . Po takim kawałku ciasta na pewno nie dopadnie Was senność :-) Polecam! Składniki: Ciasto: 180 g mąki pełnoziarnistej np. pszennej, orkiszowej, wielozbożowej 130 g masła(...)zalać wrzątkiem, wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać mascarpone, wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch
maniapieczeniajeden z najszybszych przepisów na sernik, jaki znalazłam. I do tego smakuje bardzo fajnie, nie opada i można do niego dodać różnych owoców. Na początku wydawał mi się mało serowy w smaku, ale innego zdania byli moi goście. Ja wyczuwałam lekki smak kaszy manny - oni nie :) Tak więc polecam :) Składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (u mnie ser wiaderkowy
Kuchnia domowa AniOstatnio upały doskwierają więc na ochłodę stworzyłam oto taki oszukany sernik na zimno. Do jego przygotowania wykorzystałam tylko jogurt naturalny i galaretki bo akurat w domu były pustki przed zakupami. Na dno wykorzystałam resztki podłużnych biszkoptów. Taki deser na upały jest idealny, przyjemnie chłodzi a lekko kwaskowy smak orzeźwia. Po kosteczce i jogurtowiec poszedł nie wiadomo kiedy. Galaretkowego jogurtowca
Monia miesza i gotujeInspiracja z blogu: pani malorny . Musiałam wykorzystać resztki masy krówkowej (pozostałości od sernika ) i przypadkowo trafiłam na ten o to taki przepis - l ekko go modyfikując. Ciasteczka okazały się rewelacyjne w smaku i od samego początku kusiły swoim karmelowo-czekoladowym, obłędnym zapachem. Posiadają zapieczony wierzch i lekko miękkie, niekiedy chrupiące, ale rozpływające się w ustach wnętrze. Nie wymagają wiele
Di gotujerozgnieść. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, zagnieść jak ciasto. Wyłożyć spód tortownicy o wymiarach 27 cm, wstawić do lodówki. Masa serowa: Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Jeżyny opłukać, osączyć, zmiksować, przetrzeć przez sito. Do garnuszka wlać wodę, wsypać żelatynę, postawić na ogniu, mieszać do rozpuszczenia, nie wolno dopuścić do zagotowania. Lekko przestudzoną żelatynę dodać(...)dodać zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową, odstawić do stężenia. Następnie wylać masę cytrynową, schłodzić w lodówce. Wierzch sernika udekorować malinami i listkami mięty. Czekoladę rozpuścić, polać nią sernik. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia DanusiPoniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka agrestowa Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szklance wody. Ostudzić. Pozostawić do lekkiego stężenia(...)Wyrównać i ponownie schłodzić. Analogicznie postąpić z pozostałymi galaretkami. Nalewać warstwami: galaretka wiśniowa z serkiem, jogurt, galaretka agrestowa z serkiem i na sam koniec jogurt. Po stężeniu ostatniej warstwy sernik przełożyć na paterę i pokroić na kawałki. * z podanych proporcji przygotowałam sernik w małej keksówce z kominem + 6 małych babeczek w formie silikonowej
Ugotować