lekki sernik - 2000 przepisów (strona:3/134)

SERNIK CAPPUCINO 200

Lekki sernik o smaku cappuccino na biszkoptach, idealne ciasto na upalny weekend, ciasto ma konsystencję puszystej pianki. Doskonale smakuje w towarzystwie kawy cappuccino, na którą przepis znajdziecie TUTAJ . SKŁADNIKI Masa serowa: 200 ml mleka, 1 śnieżka, 7 łyżek cappucino czekoladowego, 400 g sera twarogowego z wiaderka, 1 cukier waniliowy, 6 łyżeczek żelatyny Pianka: 1 szkl. śmietany 30%, 1 op.cukru(...)wykładamy folią spożywczą. Biszkopty maczamy w cappucino, układamy w formie obok siebie, wylewamy połowę masy serowej, układamy warstwą nasączonych biszkoptów, zalewamy resztą masy, wyrównujemy. Wkładamy do lodówki aby masa lekko stężała. Pianka: Cukier mieszamy z usztywniaczem. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier z usztywniaczem. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego, robimy rozetki na masie serowej. Schładzamy kilka godzin. Przed

słodki bratek
Sernik z dodatkiem kaszy manny 191

środkowy poziom. Pieczemy około 45 minut, po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy sernik w piekarniku jeszcze około 20 minut. Po tym czasie można go wyciągnąć (sernik lekko opada, tak ma być, to jego urok). Gdy sernik przestygnie dowolnie go zdobimy. Polecam oprószyć go cukrem pudrem i posypać białą czekoladą (kruszę w rękach 2-3 rurki

Słodkie okruszki
Waniliowy sernik z wiśniami z kardamonem 161

pieczenia natłuścić lub wyłożyć pergaminem. Wylać masę sernikową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około godzinę. Po upieczeniu minimalnie uchylić drzwiczki piecyka i pozwolić sernikowi lekko przestygnąć. Po około pół godziny wyjąć go.Górę sernika wyłożyć wiśniami i........smacznego :)UWAGA!Sklep Anielskie Przysmaki zaprasza na promocję swoich produktów.Robiąc zakupy za minimum

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jogurtowy sernik na zimno z truskawkami 511

rosty i lekki sernik na zimno z mnóstwem truskawek i pysznym czekoladowym spodem brownie . Masę serową przygotowałem z delikatnego twarogu ( à la serek kanapkowy)   z dodatkiem jogurtu, dzięki temu jest aksamitna i lekka. Do tego ustawione w rządku owoce i truskawkowy mus. Sądzę, że każdy sernikożerca będzie ukontentowany. Gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Taty ! ;) Spód (na formę

Food Square
Lekki sernik dyniowy na otrębowym spodzie 188

Zapraszam serdecznie na typowo jesienny, lekki sernik w nieco odchudzonej wersji ;) Jak się okazuje do sernika nie potrzeba wcale dużo tłuszczu ani mąki, żeby wyszedł puszysty i rozpływający się w ustach ;) Ciasto jest niesamowicie proste do wykonania, dlatego zachęcam, nie będziecie żałować! :) Składniki: Spód: 3/4 szklanki otrębów pszennych (30g) 2/3 szklanki otrębów owsianych 100g jogurtu naturalnego 4 łyżki brązowego

Czerwona Porzeczka
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 186

wyrównać (będzie rzadka), poukładać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 30-50 min, do momentu aż środek sernika będzie ścięty, a sernik przy poruszaniu blaszką będzie lekko falować. Sernik całkowicie ostudzić w lekko otwartym piekarniku. Następnie schować do lodówki. Smacznego! Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym

moj przepis na
Sernik cytrynowe latte chia z gorącym chutneyem 174

prostym sosie, znakomitym dodatku do deserów w podobnych nutach smakowych. Wybór padł na pieczony sernik, który od jakiegoś czasu miałam zamiar połączyć z nasionami chia. Powstał pyszny, bardzo lekki sernik z ciekawą fakturą nadaną przez nasiona szałwi. Wadą tego sernika jest dość długi czas oczekiwania na finał bo sernik musi swoje odstać, ale zapewniam warto czekać. Czas

SzczyptaSmaQ
Sernik z morelami o smaku cytrynowym 142

przepis na prosty i lekki sernik ze smacznymi morelami.Składniki na biszkopt:-5 jajek-¾ szklanki cukru-1 łyżeczka octu + -łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej-4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)-1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejMasa serowa, składniki:-1 puszka moreli-500 g białego, półtłustego sera, zmielonego (u mnie marki Wieluń)-200 g śmietany kremówki najlepiej

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik Bounty 2233

minut, następnie zmniejsz temperaturę do 140`C i piecz jeszcze 60 minut. Upieczony sernik ma dobrze ścięte boki,środek pozostanie lekko drżący. Wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w lekko uchylonym piekarniku, następnie  studź go na kratce w rondelku zagotuj śmietanę kremówkę, zdejmij go z kuchenki, wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przestudzony sernik posmaruj rozpuszczoną czekoladą. Poczekaj, aż pierwsza warstwa lekko przestygnie i rozprowadź pasami resztę czekolady na kształt batonika Bounty sernik wstaw na noc do lodówki, by masa serowa się ustabilizowała, jednak prznajmniej 30 minut przed podaniem wystaw sernik z lodówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Pina Colada 1662

stopni C i piec jeszcze 100 minut. Po upływie tego czasu sernik posmarować wymieszaną z podanych składników polewą i piec jeszcze około 15 - 20 minut. Sernik lekko wystudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, następnie wyjąć i całkowicie wystudzony wstawić do zastygnięcia do lodówki. Taki sernik najlepiej podawać dopiero na drugi dzień, dobrze schłodzony. Zobacz również: Sernik

Kuchcik gotuje
Sernik bananowy z limonką 211

polewy idealnie harmonizuje z banananową masą serową. Tak jak sernik, pracy przy nim niewiele, a efekt zachwycający. Banany jednak, nawet potraktowane sokiem z cytryny lub limonki nadają sernikowi lekko kremowy kolor, choć użyłam bardzo dojrzałych  w słonecznym kolorze. Nie zachęcam zatem do wykorzystania przejrzałych, całkiem nieatrakcyjnych bananów, ponieważ sernik nabierze ciemnej, burej nieapetycznej barwy. Przed pieczeniem upewnij

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik świąteczny 277

się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym smakuje idealnie, zdrowo a lekko schłodzony - o mamo! Nie ma lepszego. Sami spróbujcie!Składniki(...)ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kokosowy sernik na śmietanie 203

śmietankowa masa na górze. Może wypowiedziałam nie to zaklęcie, albo magiczna mikstura nie była odpowiednia, bo nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Wydarzył się natomiast pyszny niby sernik, puszysty i lekki jak chmurka. Również magiczny, bo znika w niewyjaśniony sposób. Zapraszam na kokosowy sernik, który podpatrzyłam w czasopiśmie ATavola (Kwieceń 2008). Kokosowy sernik na śmietanie300 ml śmietanki(...)gotowy, gdy przy próbie “suchego patyczka” ciasto nie okleja się wokół niego, a w środku jest troszkę wilgotne. Ten sernik sam w sobie jest wilgotnie-kremowy.  Lekko przestudzony sernik wyjmujemy wraz z papierem na kratkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia i stężenia. Przed podaniem kroimy w kwadraty i posypujemy cukrem pudrem

Mia Cucina Sofieta
Lekki sernik bez cukru 164

Przedstawiam sernik lekki jak pianka, rozpływający się w ustach. Wierzch udekorowałam bananami i borówkami (niestety mrożonymi). Zamiast twarogu sernikowego lepiej użyć zwykłego, trzykrotnie mielonego. Ja jestem leniem, więc poszłam na łatwiznę ;) Sernik najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce, ale można go jeść już po 2-3 godzinach.  Składniki (10 porcji): Masa

Powiedz dietom nie