łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:73/593)

Wuzetka 348

nasączony alkoholem, przełożony  bitą śmietaną,  a całość polana polewą czekoladową. W-Z należny do moich ulubionych ciast  jest pyszna, delikatna do tego bardzo łatwa do zrobienia. Polecam 😊 Składniki: ciasto 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu masa śmietanowa 850 ml śmietany

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi ruskie 121

pieprzu. Ciasto: 1) Mąkę przesiać do miski i dodać sól. 2) Mieszając łyżką stopniowo dolewać wrzątek, a następnie rozpuszczone masło. 3) Dodać jajko i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (łatwo będzie odchodzić od ręki). 4) Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15 min. Pierogi: 1) Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować dosyć cienko i wycinać kółka

Fitsweet.me
Ciasteczka jęczmienne 148

pieczenia i dodać przesiane otręby z mąki. Posolić Do oleju dodać jajko, wanilię i wymieszać Dodać mąkę i płatki jęczmienne - wszystko zmiksować, ale nie za bardzo. Ciasto ma się lepić, ale łatwo odchodzić od dłoni.  W oryginalnym przepisie ciasto się wałkuje, ale ja tego nie robiłam. Aby zaoszczędzić na czasie nabierałam masę łyżeczką, lepiłam niewielkie kulki, a następnie delikatnie

Szczęśliwa kuchnia
Kakaowy Dzień Kobiet 96

grubości). 7. Z tak rozwałkowanego placka wycinaj filiżanką krążki i układaj niezbyt ciasno na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Piecz 10min w temperaturze 180*C. Uwaga! Ciasto jest bardzo kruche i łatwo rozpada się przy wałkowaniu. Z całości ciasta powinno wyjść około 40 ciasteczek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto kokosowe 180

sposób robienia tylko jego składniki. Najlepiej smakuje na drugi dzień trzymane w lodówce,gdyż zaraz po upieczeniu troszkę się kruszy. CIASTO KOKOSOWE z pieczeniem ok 2 h Łatwe duża blacha 23/33 Składniki: Ciasto * mąka 3 szkl * margaryna 1 kostka * żółtka 5 szt * cukier 0,5 szkl * cukier wanilinowy 1 szt * proszek do pieczeni 1 łyżeczka Masa * białka 5 szt * cukier

sierotka maRysia w kuchni
Ciasteczka jęczmienne 150

pieczenia i dodać przesiane otręby z mąki. Posolić Do oleju dodać jajko, wanilię i wymieszać Dodać mąkę i płatki jęczmienne - wszystko zmiksować, ale nie za bardzo. Ciasto ma się lepić, ale łatwo odchodzić od dłoni.  W oryginalnym przepisie ciasto się wałkuje, ale ja tego nie robiłam. Aby zaoszczędzić na czasie nabierałam masę łyżeczką, lepiłam niewielkie kulki, a następnie delikatnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zakręcone brioszki czyli Niedzielne Śniadanie odc.38 115

Pojawiły się dni parę temu na blogu Anny. Zafascynowały mnie swoim kształtem i wiedziałam, że upiekę je na dzisiejsze śniadanie. Lekkie, puszyste drożdżowe bułeczki z intrygującymi zakrętasami. Ciasto świetnie współpracuje i jest łatwe w obsłudze. Zróbcie koniecznie! Zakręcone brioszki ciasto:325 g mąki tortowej + 1 łyżka50 g cukru + 1 łyżka15 g świeżych drożdży150 ml mleka75 g miękkiego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik prawie Wiedeński 173

kulki ciasta nie trzeba chłodzić.  Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia (od spodu oraz boki). Wyłóż spód ciastem*. Możesz to zrobić na dwa sposoby: 1. Ciasto jest dość elastyczne, więc łatwo wyłożyć je ręcznie i "uklepać". 2. Ciasto można równiutko rozwałkować między dwoma płatami folii spożywczej, wtedy spód będzie idealnie równy. Według mnie wersja pierwsza jest lepsza

Eat Shrimps
Torcik brzoskwiniowy z kaszy manny – łatwy i szybki! 357

dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo! Jakiś czas temu pokazywałam torcik truskawkowy , więc dziś przyszła pora na odmianę i zastąpienie truskawek soczystymi brzoskwiniami! Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje! A składniki przeważnie mamy pod ręką! SKŁADNIKI: - biszkopty – ok.15 szt - margaryna – 200 g - mleko – 1 l - cukier puder(...)części , do jednej dodajemy przesiane kakao. Ciemną masę wylewamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy ( 20 – 22 cm ). Odstawiamy na ok. 5 minut , po czym przykrywamy jasnym ” ciastem „. 125 ml soku z brzoskwiń mieszamy z żelatyną. Odstawiamy do napęcznienia na ok. 5 minut. W tym czasie miksujemy brzoskwinie na gładki mus. Żelatynę podgrzewamy , by całkowicie się rozpuściła

Ostra na Słodko
Łatwe ciasto z czereśniami 159

jeszcze jedno ciasto z cyklu; łatwe do wykonania, smaczne i oszczędne w składniki. Może sprawdzić się również z innymi drobnymi owocami. Składniki : 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka  1 szklanka cukru 125 gram masła lub margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia czereśnie, u mnie ok. 20 dag ( oczywiście wydrylowane) Przygotowanie : Tłuszcz, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia(...)natłuszczonej foremce ( u mnie o średnicy 24 cm), w piekarniku o temp. 180*C przez ok 60 min. do suchego patyczka. ( u mnie o średnicy 24 cm). To ciasto najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika. Ale na drugi dzień też jest smaczne, jeśli zostanie :) Nie jest to może ciasto na super okazje, ale na co dzień, gdy potrzebujemy upiec

Proste Potrawy
Chlebek bananowy 137

chrupiący, w środku puszysty, miękki i wilgotny. Sekret dobrego chlebka bananowego tkwi w przejrzałych, brązowiejących bananach, które im ciemniejsze, tym słodsze. Czasami można kupić je w sklepach przecenione. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga użycia miksera czy jakiegokolwiek sprzętu (poza piekarnikiem). Wystarczy miska, widelec, foremka. Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 1/4 kostki roztopionego masła 2 jajka(...)rozgniecione widelcem banany. Mieszamy do momentu połączenia się składników w masę. Masę wlewamy do przygotowanej foremki i pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę lub aż wbity w środek ciasta patyczek będzie po wyjęciu suchy. Podajemy z ulubionymi powidłami

Smakowity Blog Kulinarny
Poduszeczki z truskawkami 176

Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego świeże truskawki, umyte, bez szypułek, przekrojone na pół cukier 1 żółtko CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 6 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek przy pomocy pędzelka smarujemy rozmąconym żółtkiem

My Culinary Art
Placek biszkoptowy z borówką amerykańską 110

bardzo dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na duże wartości odżywcze i niską kaloryczność, borówka amerykańska jest idealnym produktem dietetycznym. Obiecałam Wam „coś z zanadrza”, czyli słodki wypiek. To ciasto jest niesamowicie łatwe do zrobienia. Takie z gatunku – dodaj – zmiksuj i upiecz. Przepis dla każdego, a wypiek będzie gotowy… “zanim przyjdą goście”. Placek biszkoptowy z borówką(...)ubitej masy wraz z olejem i aromatem. Zmieniamy końcówkę robota z ubijającej na mieszadło – łączymy wszystkie składniki na najniższych obrotach miksera. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto równomiernie rozkładamy umyte i osuszone borówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy gotowy placek i po przestygnięciu oprószamy cukrem pudrem

mojewypiekiinietylko
CIASTO JOGURTOWE Z CZEREŚNIAMI Z KOMPOTU 108

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 ŚREDNICA TORTOWNICY: 21 CM. Składniki: duży jogurt typu greckiego (330 g) - W TEMP. POKOJOWEJ , 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka - W TEMP. POKOJOWEJ , 1/2 szklanki oleju, opakowanie cukru wanilinowego, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka bułki tartej, 1/2 kg czereśni z kompotu (można(...)wykładam papierem do pieczenia, wylewam masę. Masę posypuję bułką tartą przesianą przez sitko. Na wierzchu układam owoce. Piekę przez godzinę w 180 stopniach (u mnie z termoobiegiem). Po przestygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem - jeśli go używamy

JejKuchnia
Torcik rybny z łososiem 151

Niedawno przypomniałam sobie o nim przy okazji kolacji, na której gościłam smakoszy ryb. I znowu torcik był strzałem w dziesiątkę, bo bardzo wszystkim posmakował. Ciasto jest miękkie, łatwo się kroi i ma wyczuwalny smak łososia i dorsza, ale następnym razem oddzielę te dwie warstwy posiekanym koperkiem, bo trochę się ze sobą zlały(...)łososiowa • Z łososia zdjąć skórę, wyjąć ości i pokroić w drobną kostkę. • Biały ser wymieszać z żółtkami, dodać łososia, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. • Wylać ciasto do małej tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Masa z dorszem • Z dorsza zdjąć skórę, wyjąć ości i pokroić

To co kocham

Proponowane wyszukiwania