Paszteciki drożdżowe z młodą kapustą i pieczarkami

Paszteciki drożdżowe z młodą kapustą i pieczarkami

Paszteciki drożdżowe z młodą kapustą i pieczarkami

Dzisiaj prezentuję przepis na pyszne paszteciki z młodą kapustą i pieczarkami. Paszteciki są łatwe do przygotowania. Ciasto jest miękkie i rozpływa się w ustach. Ze szklanką domowego barszczyku paszteciki smakują wybornie.  SKŁADNIKI: Ciasto: 400g mąki, 30g drożdży, 3/4 szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 50g margaryny, 1 łyżeczka soli, Farsz: 1/2 główki młodej kapusty, 150g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki masła, 5 łyżek wody, 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz, Dodatkowo: jajko do posmarowania, czarnu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.