kurki - 2748 przepisów (strona:124/184)

Polędwiczki wieprzowe w porach 148

Polędwiczki wieprzowe w porach to wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polędwiczka jest bardzo delikatnym mięsem więc musimy pamiętać aby w odpowiedni sposób je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 146

Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami    Tarta z kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado    Sycący kociołek z mięsem i warzywami   Imprezowa frittata      Sałatka śledziowa

Passions hobbies life
Pasztet małego Henia 155

połowy porcji karkówki, na święta będzie z całej porcji.... 70 dag karkówki dałam 60 dag udek kurczaka bez kości 10 dag wątróbki 7 jajek średniej wielkości od młodych kurek 2 cebule bułka pszenna Piekłam 30 minut w 200° C i około 45-50 minut w 150° C taki czas wystarczył na dobre upieczenie pasztetu . Wyszła keksówka i mała foremka

w mojej kuchni
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4207

cieście francuskim Kabanosy w cieście francuskim Śledzie w miodzie Krokiety ziemniaczane z brokułami Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami Krokiety z chleba tostowego z szynką i serem Francuskie paszteciki z kurkami Rolada szpinakowa z szynką Chrupiące pieczarki panierowane Rogaliki 3 składnikowe Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla

Kulinarne Przeboje
JAJECZNICA NA MAŚLE 93

skórki, pokrojonego w plasterki, oczyszczonego z soku oraz pestek i przesmażonego na maśle ugotowane główki szparagów pokrojone w plasterki, przesmażone na maśle borowiki lub pieczarki uduszone w śmietanie kurki lub podgrzybki Smacznego :)  Jajecznica na maśle fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Domowy makaron wg mojej mamy 185

końcu przy osiągnięciu oczekiwanej grubości ciasta zwinąć w rulonik i tak cieniutko odkrawać kluski Maszynką cięty makaron zwyczajnie jest mniej pracochłonny. Najlepsze do makaronu są jajka od wiejskich kurek, dodają dużo żółtego koloru. Ja użyłam jajek ze sklepu, bo takie akurat miałam w lodówce. Podam składniki: * 10 dkg mąki * 1 jajko Oczywiście jeśli chcemy zrobić więcej makaronu proporcjonalnie zwiększamy

Pieprzyć z Fantazją
Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 180

pstrąga: - Pstrąg pieczony z boczkiem i miętą - Pstrąg pieczony z pieczarkami, tymiankiem i ziemniakami - Chrupiący pstrąg smażony z migdałami - Pstrąg z pieca - Roladki z pstrąga z marchewką - Pstrąg z kurkami Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem czas przygotowania: 45 minut składniki:  2 świeże pstrągi patroszone Marinero - ok. 300 g każdy 1 duża cebula kilka gałązek świeżego koperku

Smaczna Pyza
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 106

zrobić, pora się pożegnać… a tymczasem świętuję sezon na fasolkę szparagową prosto z ogródka. Jeżeli podobnie jak ja jesteś miłośnikiem omletów, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami. Składniki (patelnia o średnicy 21 cm, 1-2 porcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła

Fitsweet.me
Jesienny omlet z dynią. 127

aromatów elektryzujące cudownym kolorem. Koniecznie spróbujcie, nie tylko na śniadanie, ale gdy tylko najdzie Was ochota. Jeżeli podobnie jak ja lubicie klasyki, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami . Składniki (patelnia o średnicy 28 cm, 2 porcje): 4 jajka 1 szklanka obranej, pokrojonej w drobną kostkę dyni (u mnie dynia hokkaido, której nie trzeba obierać) 1 duża szalotka

Fitsweet.me
Pasta jajeczna 125

doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu. Jej sekretem jest dodatek cebuli który wyostrza smak. Polecam Wam także kilka moich śniadaniowych przepisów: – szakszuka (shakshuka) – szakszuka z kurkami – tost z jajkiem i szynką – ser z jogurtów greckich – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami pasta jajeczna Przygotowanie : ok 25 minut

nietylkopasta.pl
Jean Bos i jego kuchnia 113

pistacjowy, winegret wiśniowy, żel z pieczonego jabłka. Każdy dodatek o innej teksturze. Kaszanka zyskuje nowy wymiar. III. Gołąbek z kaszy pęczak z grzybami, piana z jabłka i buraka, marynowane kurki, szalotki marynowane. IV. Polędwiczka pieczona w niskiej temperaturze (mięso pieczone w niskiej temperaturze szczerze polecam, jest miękkie, soczyste i super :) mam na blogu kilka przepisów); sos kawowy, krem ziemniaczany

królestwo garów
Czarno i czerwono czyli Halloween obiad nie tylko dla zombies 102

kaszą . Lubię również gołąbki z sosem curry . Najbardziej jednak zaskoczyłam rodzinę przepisem na gołąbki z rybą . Oczywiście latem gotuję gołąbki z młodej kapusty , a kiedy już się pojawią kurki to oczywiście podaję je w sosie kurkowym. Głąbki z czarnej kapusty również przyrządziłam nietypowo, bo użyłam gotowej mieszanki na risotto. Ugotowałam więc ryż prawie tak jak gotuję kaszotto czy risotto

codojedzenia
Jesienny omlet z dynią. 108

aromatów elektryzujące cudownym kolorem. Koniecznie spróbujcie, nie tylko na śniadanie, ale gdy tylko najdzie Was ochota. Jeżeli podobnie jak ja lubicie klasyki, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami . Składniki (patelnia o średnicy 28 cm, 2 porcje): 4 jajka 1 szklanka obranej, pokrojonej w drobną kostkę dyni (u mnie dynia hokkaido, której nie trzeba obierać) 1 duża szalotka

Fitsweet.me
Jak przygotować grzyby i propozycje dań 146

Wrzuć do lekko osolonego wrzątku i gotuj ok.15 - 20 minut. Tak ugotowane grzyby możesz dodać do ulubionego sosu, warzywnego leczo czy wspomnianej wcześniej jajecznicy - z jajem kurzym najlepiej smakują kurki. Kolejna ważna uwaga! Jeżeli nie znamy się na grzybach, po prostu ich nie zbierajmy. Mała nieuwaga i zjedzenie grzyba, do którego nie mamy pewności może zakończyć się dużym nieszczęściem

MintTaste
Risotto z krewetkami i zielonym groszkiem 171

Postanowiliśmy zatem przygotować risotto z krewetkami i zielonym groszkiem. Być może nie wszyscy lubią owoce morza, jednak my je uwielbiamy zwłaszcza krewetki :) Danie to jest delikatne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania