kurki - 2748 przepisów (strona:119/184)

GRZYBOWA Z KUSKUSEM PERŁOWYM 121

porcyjka, tak więc za jakiś czas będzie powtórka, bo zupa wyszła tak pyszna, że nie mogliśmy się nią najeść ... Składniki: mieszanka świeżych lub mrożonych grzybów (u mnie prawdziwki i kurki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 małe marchewki 1 pietruszka 1 łodyka selera naciowego 3/4 szklanki kuskusu perłowego sól pieprz ziołowy słodka papryka liść laurowy ziele angielskie śmietana

Walijskie Pichcenie
Grzyby marynowane 143

Grzyby leśne konserwowane w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Można użyć małych świeżych borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzy czy opieńków. Można użyć jednego rodzaju grzybów lub mieszanych. Składniki: grzyby 1 szklanka octu 4 szklanki wody 5 łyżek cukru 1 łyżka soli 1 marchewka pokrojona w plastry kilka ziarenek: pieprzu ziarnistego, gorczycy i ziela angielskiego kilka

Krokusowy Dom
Najlepsze przepisy na śledzie 109

nawet osoby sceptyczne go pokochały? Śledzie z grzybami i cebulą Składniki: Zalewa: 300 ml wody + łyżeczka soli + 4 łyżki octu 100 g grzybów – u mnie mrożone podgrzybki i kurki – oczyszczone i pokrojone na kawałki pół kilo śledzi – filety w oleju – odsączone i pokrojone na kilku centymetrowe kawałki 2 czerwone cebule – obrane i drobno posiekane

Ugotowane pozamiatane
"Na grzyby... 3." - podsumowanie akcji kulinarnej 117

makaronem autorka:  Di bloguje  | blog: Di bloguje Maślaki smażone z cebulą i czosnkiem autorka:  Di bloguje  | blog: Di bloguje Knedle dyniowe z kurkami i ricottą autorka:  justyna9220  | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Penne z dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) autorka:  La grande

Weekendy w domu i ogrodzie
SZYBKIE DANIA Z MAKARONEM W 15 MINUT + FILMIK 97

pyszny sos. Polecam mój przepis.  MAKARON Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI  I SEREM  1 pierś z kurczaka  200 g pieczarek  150 g makaronu Polmak -Kurki sól, pieprz, papryka, oregano do smaku  2 ząbki czosnku  100 g serka topionego  50 g sera gorgonzoli 50 g sera żółtego, tartego 100 ml śmietany 30 %  MAKARON

Kulinarne Fantazje Marioli
Grzybowy „come back” 112

Grzyby, grzyby, grzyby…. Nie były nigdy moją szczególną pasją. No może kurki i rydze, te ostatnie późno poznałam. Reszta, gdy była – ok, gdy nie było – tragedii też

Na moim stole
Frittata ze szpinakiem i fetą 86

dodatkami. Robi się ją niezwykle szybko a efekt jest przepyszny. Polecam Wam także przepisy na: –  klasyczna szakszuka –  szakszuka z boczkiem –  szakszuka z dynią –  szakszuka z kurkami –  szakszuka z fasolą –  zielona szakszuka –  szakszuka z fetą –  szakszuka ze szpinakiem – pikantna  szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy

nietylkopasta.pl
Tort pomarańczowo- czekoladowy 167

jego przygotowania potrzebnych jest aż 20 jajek, więc nadzwyczaj dużo. Ja pewnie bym się nie "porwała" do jego przygotowania, ale moja Mama- owszem. Dostała przepis od koleżanki, odczekała aż kurki zaczną lepiej współpracować i na święta, bodajże wielkanocne, przygotowała dużą blaszkę tego cudownego ciasta 💗 Delikatnie cytrusowe, z pysznym czekoladowym kremem i wyczuwalnymi orzechami w biszkopcie.  Zdecydowanie polecam! Normal

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK Z GRUSZKAMI 93

kłania się do kawy. Kiedy ciocia wpadła na kawę z wiejskimi jajkami od razu wiedziałam co zrobię Sernik upieczony na dobrym twarogu z dodatkiem ricotty, na jajkach od szczęśliwych kurek, najlepszy i prosty! Jeden z ulubionych serników mojej znajomej – bez spodu, puszysty i delikatny jak mgiełka. Nie można go zepsuć! Jest pyszny, nie za słodki, taki

Zasmakuj Kuchni
Jajeczka czekoladowe 69

Jajka, zające, kurki, kurczaczki… I tak można wyliczać bez końca. Święta Wielkanoce mają wiele atrybutów. Wszystkie można zamienić na wspaniałe słodkości. No nie tak dosłownie oczywiście, bo z zająca raczej sernika nie będzie Ale kolorowe jajeczka czekoladowe? Czemu nie! Super będą się prezentować na świątecznym stole. Żeby wykonać takie jajeczka potrzebujemy foremki silikonowej. U mnie jest to foremka

Słodki sentyment
Grzyby marynowane według siostry Anastazji 158

twarde grzybki, może być jeden rodzaj lub mieszanka. U mnie w słoiczkach znalazła się mieszanka borowików i podgrzybków. Składniki: dowolna ilość grzybów leśnych (twardych i jędrnych: borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzy, opieńków, kozaków) listek laurowy, ziele angielskie, ziarna gorczycy białej Zalewa: 750 ml wody 250 ml octu 10% 2 cebule 1 łyżka soli 1 łyżka cukru Przygotowanie: Grzyby oczyścić

Kocham..lubię..gotuję..
Omlet z rydzami 99

też może Cię zainteresować: → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Kasza jęczmienna z kurkami, szpinakiem i jajkiem sadzonym → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem

Oryginalny smak
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 141

grzyby możemy też zamrozić. Ten szybki sposób przetwarzania pozwoli przechowywać grzyby przez dłuższy czas (do 6 miesięcy). Zanim grzyby włożymy do zamrażalnika, musimy je zblanszować lub obgotować (dotyczy to kurek i rydzów). Jesienne wieczory wcale nie muszą się nam dłużyć. Zamiast siadać przed telewizorem, możemy zająć się przygotowaniem pysznych przetworów. A kiedy już przyjdzie nam ochota na odpoczynek, zjeść

Codzienna kuchnia niecodzienna