grillowany stek z tuńczyka , do ugrillowania którego wykorzystałam patelnię grillową. Stek jedynie delikatnie doprawiłam solą, pieprzem oraz olejem. Tak przygotowany stek z tuńczyka polecam podać z dodatkiem ryżu z kurkami oraz sałatk ą. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Grillowany stek z tuńczyka Składniki na stek z tuńczyka. 80 dkg surowego steka z tuńczyka
MeCookssposoby) Tradycyjna carbonara Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Gnocchi z sosem pomidorowym i serem Pasta alla norma sicilana Spaghetti z pesto Muszelki (conchiglioni) nadziewane serem Ravioli w kurkami i kurczakiem Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem Tagliatelle z krewetkami w winie Makaron
Obiad gotowygodzinach. Ogórki małosolne – smak lata Macie swoje ulubione smaki lata , które towarzyszą Wam od dzieciństwa? Ja mam kilka takich dań, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy – kurki w śmietanie, jagodzianki, placek drożdżowy ze śliwkami i właśnie ogórki małosolne . Bez tych ostatnich lata po prostu nie ma. W moim rodzinnym domu robiło się zawsze delikatną wersją ogórków
Na-talerzu.plDelikatny omlet z papryką i szczypiorkiem to świetny pomysł na śniadanie. Smakuje podany z różnymi dodatkami warzywnymi, np. pieczarkami, kurkami, cukinią, cebulką, pomidorkami oraz ziołami – szczypiorkiem, natką, bazylią, koperkiem.. Do omletu warzywnego śmiało możesz dodać wszelakie sery (żółty, parmezan, feta) oraz przyprawy takie jak: mieloną paprykę ostrą lub słodką, majeranek, oregano, curry. Jajka z patelni w postaci
Zasmakuj Kuchnimarchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek, zarówno tych marynowanych, w zalewie z przyprawami, jak i naturalne, w solance. Smak chleba wypiekanego w domu Smaki dzieciństwa to nie tylko dżemy i kompoty, to również wypiekany na zakwasie
CodogaraSPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM CALAMARI Z SOSEM ALFREDO TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO SPAGHETTI Z KURKAMI I GROSZKIEM Conchiglioni nadziewane szpinakiem i ricottą: – Przepyszna kolacja we włoskim wydaniu – Pyszne, zdrowe i aromatyczne – Idealne na obiad i kolacje – Kremowe wnętrze ukryte w muszlach – Nie tylko dla amatorów
globuskulinarnytytanowo-diamentową powłoką, odporną na mechaniczne uszkodzenia, na przykład odkształcenia, zarysowania i starcia. Warto wypróbować i przekonać się że warto. Składniki na 3 porcje/ 5 jaj od szczęśliwych kurek 5 pełnych łyżek mąki 5 łyżek cukru 2 łyżki masła ½ szklanki świeżych malin ½ szklanki świeżej borówki Opcjonalnie: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek
Wanilia i Kardamonserem feta pierogi z dynią i serem pleśniowym Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą Pierogi z ziemniakami i z parmezanem Pieczone pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kurkami Pierogi z ricottą i parmezanem Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z bobem Pierogi z pieczarkami i żółtym serem Pierogi z kaczką NAJLEPSZE CIASTO NA PIEROGI Ilość porcji
nietylkopasta.pljedno z ulubionych weekendowych śniadań moich podopiecznych. Być może od dziś będzie także Twoim ulubionym słodkim posiłkiem? Serdecznie zapraszam do prostego przepisu Składniki (1 porcja): 2 jajka od szczęśliwej kurki, 1/2 banana, 1 łyżka kakao 100%, łyżeczka oleju kokosowego, łyżka masła orzechowego 100%, 1 mandarynka, łyżeczka płatków migdałowych, łyżeczka suszonych jagód goji, garść borówek. Sposób przygotowania Najpierw zblenduj
Natka Pietruszki