kurczak ze szpinakiem - 1906 przepisów (strona:45/128)

Gotowane roladki z kurczaka ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 312

cukierka) i wstawcie na kilka godzin do lodówki. A następnie odwińcie folię spożywczą i przełóżcie na folię aluminiową. Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka 100 g sera pleśniowego kilka suszonych pomidorów garść szpinaku sól, pieprz, słodka papryka folia aluminiowa Suszone pomidory pokroić na połówki a ser na plastry. Filety z kurczaka rozbić na cienkie plastry (najlepiej pomiędzy folią

My simple kitchen
Wytrawne ciastka francuskie z kurczakiem i szpinakiem 158

zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Z  powodzeniem możemy je przygotować na przykład, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 100g rozdrobionego szpinaku świeżego lub mrożonego, oliwa, oregano, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka kroję w małą kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki ze szpinakiem i słonecznikiem 131

Rewelacyjna odmiana dla zwykłych roladek ze szpinakiem. Ciągnący ser oraz chrupiący słonecznik w towarzystwie aromatycznego czosnku i szczypiorku stworzyły genialną potrawę. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 200 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ½ pęczka świeżego szczypiorku 2 łyżki łuskanego słonecznika 200 g żółtego sera Sól Pieprz W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy szpinak. Dusimy(...)pieprz. Dokładnie mieszamy. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat fileta przyprawiamy przyprawą do mięsa. Mięso dzielimy na dwie porcje (dwie roladki). Każdą porcję rozkładamy na desce tak aby kawałki mięsa zachodziły na siebie i w łatwy sposób dało się je zwinąć. Na mięsie układamy plasterki sera oraz rozkładamy szpinak. Całość zwijamy w ciasny rulon, obsypujemy przyprawą

VioletoweKucharzenie
Zapiekane drobiowe kieszonki ze szpinakiem 168

Soczyste, delikatne kieszonki z piersi z kurczaka faszerowane rozdrobnionym szpinakiem z dodatkiem serka wiejskiego. Wersja light tradycyjnych dewolajów. Bez kalorycznej panierki - jedynie zapiekane w piekarniku. Aromatyczne i wyjątkowo smaczne danie. Polecam szczególnie z dodatkiem mojej ulubionej kaszy tatarczanej i tartych buraczków z chrzanem. Pyszności :) Składniki: 4 pojedyncze filety

Krokusowy Dom
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 183

dobrze i szybko zjeść ;) Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęć skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozić na sicie. Pierś myjemy i formujemy

Różne smaki w kuchni
Spaghetti z mascarpone, pomidorami i zielonym groszkiem 176

składnik obiadu, zapiekanek, dań jednogarnkowych, nie tylko zup. Uwielbiam makaron! Smaczne danie z makaronem z ulubionymi dodatkami, najczęściej podaję z pomidorami, sosem serowym, sosem śmietanowym, mięsno-pomidorowym, szpinakiem, warzywami i kurczakiem, z boczkiem i jajkiem. Do tego zioła, przyprawy. Aromat w kuchni gwarantowany, smak taki jaki lubię. Dziś padło na ser (nie z mleka) a ze śmietanki mleka

Zasmakuj Kuchni
Inny wymiar polskiej kuchni 151

obfitszy z deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo polski

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 115

borówki   Agnieszka Wegański sos bolognese     Magdalena  Piwny piernik z marmoladą   Marzena  Chlebek bananowy z chia     Małgorzata  Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Makaron ze szpinakiem w mleczku kokosowym 214

Pamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego jeszcze tutaj, ale reszta rodziny może coś

gotować!
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem. 1188

Składniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego) -ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.) -2 łyżki masła -1 ząbek czosnku -1 kostka rosołowa -przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz) Sposób przygotowania: Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez

Magia jedzenia.
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 183

Ułożyłam go na papierze kuchennym, aby odciekł z nich tłuszcz.   Polałam je sosem.    Posypałam plasterkami wędzonego boczku. Smacznego! Polecam inne propozycje na faszerowane ziemniaki: FASZEROWANE SZPINAKIEM Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI

potrawyregionalne
Estragonowy kurczak w serowym sosie 286

Składniki: pierś kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku kilka ziemniaków sól, pieprz szczypta estragonu i kminku 3-4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny ok 2 łyżki masła Sos: 500 ml śmietanki kremówki ok 150 g sera Gruyere ok 50 g sera Ementaler + Gouda szczypta mąki ziemniaczanej ok 50 g sera pleśniowego  pęczek szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie

Gaździnka warzy
Makaron ze szpinakiem 161

mrożonego szpianku 100 g sera lazur 100 ml śmietanki 18% 2 ząbki czosnku sól, pieprz KROK 1: Makaron  ugotować w osolonej wodzie Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek KROK

smacznieinatemat
kurczak w sakiewce 125

opakowanie ciasta francuskiego 6 szt podudzi z kurczaka 50 dkg szpinaku 2-3 cukinie 1-2 cebuli masło do smażenia sól,pieprz,dowolne przyprawy Podudzia posypać solą,pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.i zostawić na 1 godz. lub całą noc ..).Podudzia upiec i odstawic do wystygnięcia Cukinie pokroić na plastry ,posolić ,popieprzyć i usmażyć na patelni ,lub upiec w piekarniku Ciasto francuskie

w mojej kuchni
Rok bloga - popularne dania obiadowe 161

zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania