kurczak zapiekany - 2376 przepisów (strona:96/159)

LASAGNE ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I SEROWYM BESZAMELEM – 4,80 zł 667

będzie się rozwalać!). Na koniec dodajemy sól, pieprz i pół łyżeczki cukru. Mieszamy i odstawiamy na bok. 3. SMAŻENIE KURCZAKA (5 min): na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy kurczaka, obsmażając go krótko na średnim ogniu przez ok. 5 min, często mieszając, aby kawałki równomiernie się zrumieniły. 4. SEROWY BESZAMEL (10 min): najtrudniejsza część tego przepisu, dlatego róbcie wszystko dokładnie(...)kolejne warstwy. Jeśli jest za gęsty, dolejcie trochę zimnego mleka i dokładnie wymieszajcie. 5. MAKARON (5 min): > płaty lasagne wkładamy do miski lub formy, w której będziemy zapiekać lasagne i zalewamy wrzątkiem. Po dwóch minutach wyciągamy i odkładamy pojedynczo obok na deskę lub blat, aby się nie skleiły, uważając, aby ich przy okazji nie porwać. Zalanie ich wrzątkiem sprawi

Nerds Kitchen
Zapiekana tortilla z oscypkiem 420

Tortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć

Bullio
Przepis #182 Orkiszowe pierogi o smaku pizzy🍕 146

Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Zapraszam:)  Składniki Ciasto - 3 szklanki (350 g ) mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej - jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju Farsz - 1 zmielona pierś z kurczaka - 2-3 łyżki przecieru pomidorowego - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona - gotowa przyprawa do pizzy z dobrym składem Dodatkowo - kawałek żółtego sera do starcia(...)następnie pierś z kurczaka. Podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farsz nakładamy na każde wycięte z ciasta kółko i lepimy pierogi. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Następnie do wody wrzucamy pierogi i gotujemy do momentu aż wypłyną. na powierzchnię wody. Ugotowane pierogi układamy na blasze i posypujemy startym serem. Zapiekamy przez około

Health-Fit-Life
Podudzia kurczaka z bulgurem zapiekane w aromatycznej glazurze i "Jezioro szczęścia" 159

ciemnego piwa Podudzia kurczaka polać oliwą, a następnie posypać przyprawami i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Bulgur wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do bulguru wlać 400 ml wody, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować do wchłonięcia wody przez kaszę. Kaszę przełożyć do formy do zapiekania. Cebulę obrać i pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
,,Sałatka ze szpinakiem, chrupiącym boczkiem i suszonymi pomidorami” 138

smażyliśmy boczek, wrzucamy kurczaka i smażymy aż nabierze złotawego koloru. Ser mozzarella kroimy w paski. Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni bez tłuszczu do zrumienienia. Do miski przekładamy pokrojoną sałatę, umyte liście szpinaku i pokrojone w paski pomidory suszone, oraz resztę składników. Całość delikatnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem. Płat tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku

Podróż w kulinaria
Kurczak w mleczku kokosowym z garam masalą 183

udek kurczaka przyprawa do drobiu Sos: 2 cebule - obrać i pokroić w kostkę 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz papryka ostra i słodka curry garam masala olej Udka panierujemy w przyprawie do drobiu. Podsmażamy na patelni. Składniki na sos mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy udka,  zalewamy je sosem i wkładamy do nagrzanego piekranika. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez

Kuchnia smaków
Pierś kurczaka nadziewana pesto pieczona w dojrzewającej szynce 272

przyprawa do kurczaka Przygotowanie :Podwójnego fileta przecinam na pół, ostrym nożem nacinam robiąc kieszonki i rozsmarowuję w środku po 1 łyżeczce pesto. Układam po 2 plasterki szynki na filecie i takim samym ruchem jakbyśmy chcieli nabrać wody w dłonie podwijam szynkę pod pierś. Jeśli trzeba to czasem używam wykałaczek do spięcia szynki pod dołem. Zapiekam w naczyniu żaroodpornym

Mechanik w kuchni
Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 316

papryką słodką. Gdy kurczak będzie usmażony, na patelnie wrzucić paprykę. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec dodać kukurydzę oraz zioła i cały farsz przełożyć na spód od tarty. Teraz przygotować sos. Jajko wymieszać z jogurtem i solą, aby powstała jednolita masa. Sos równomiernie wylać na tartę. Na koniec tartę posypać startym serem mozzarella. Zapiekać przez około 25 minut

Zgrabne Gotowanie
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 84

wręcz przeciwnie, czy jaglana, która może zawierać elementy goryczki). Chętnie chłonie aromaty innych składników, z którymi znajdzie się w jednym garnku. Wreszcie znakomicie nadaje się do gotowania, duszenia i zapiekania. Jak zaraz się przekonacie można z niego robić naprawdę niesamowite potrawy. Tak jak w naszym menu w tym tygodniu. Jeśli w Waszym menu jest mało kaszy lub nie ma wcale(...)minut i danie jest gotowe. Zobacz przepis Czwartek: Pieczone pęczotto z kurczakiem Nazwa pęczotto dla typowego Włocha musi brzmieć strasznie. Gdyby jeszcze usłyszał, że kultowe danie stylizowane na risotto nie jest powoli z namaszczeniem duszone, a upieczone, dostałby zwału. Wierzcie jednak, że pieczony pęczak z kurczakiem smakuje genialnie! Danie szalenie proste, a pełne niesamowitych smaków. Zobacz przepis Piątek: Flaczki

Niedzielny kucharz
Sałatka pieczarkowa 190

smaku nie różnią się od siebie za bardzo. Osobiście wolę te ciemne ale nie wiem dlaczego Z pieczarek gotuję zupy, smażę je z jajkami, używam do sosów, robię sałatki, zapiekam. Można z nich zrobić bardzo dużo smacznych potraw. Wiem, iż są ciężko strawne, jak to grzyby. Trzeba zatem uważać z ich ilością i przy problemach z żołądkiem pewnie zredukować(...)Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na sałatkę pieczarkową. 4 jajka 50 dkg pieczarek 34 dkg kukurydzy (puszka) 40 dkg szynki z kurczaka 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 8 łyżek majonezu 3 łyżki śmietany Sałatka pieczarkowa Jak przygotować sałatkę pieczarkową. Pieczarki oczyścić, pokroić, włożyć na patelnię. Dodać 1/2 łyżeczkę soli

mecooks
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 91

wręcz przeciwnie, czy jaglana, która może zawierać elementy goryczki). Chętnie chłonie aromaty innych składników, z którymi znajdzie się w jednym garnku. Wreszcie znakomicie nadaje się do gotowania, duszenia i zapiekania. Jak zaraz się przekonacie można z niego robić naprawdę niesamowite potrawy. Tak jak w naszym menu w tym tygodniu. Jeśli w Waszym menu jest mało kaszy lub nie ma wcale(...)Włocha musi brzmieć strasznie. Gdyby jeszcze usłyszał, że kultowe danie stylizowane na risotto nie jest powoli z namaszczeniem duszone, a upieczone, dostałby zwału. Wierzcie jednak, że pieczony pęczak z kurczakiem smakuje genialnie! Danie szalenie proste, a pełne niesamowitych smaków. Przepis na bogu już w środę! Czwartek: Kebaby hinduskie z ryżem Po trzydniowym maratonie kaszowym czas na przerwę. Polecamy

Niedzielny kucharz
Kapsalon – Holenderski fast food 34075

zakupywać foremek – zrobiłam większą porcję na blaszce do pieczenia i tym sposobem każdy mógł sobie nabrać tyle, na ile miał ochotę. Samo danie smakuje wyśmienicie. Frytki z podsmażonym kurczakiem, obsypane serem cheddar, same w sobie smakują świetnie (frytki z serem – to dopiero wynalazek! Jadłam po raz pierwszy – pycha!), do tego porcja świeżych warzyw i obowiązkowo czosnkowy(...)spieszyć, bo po spróbowaniu ma się ochotę na więcej, więc choć porcja jest duża, może braknąć;)) Dla 6-8 osób około 8-9 dużych ziemniaków 3 duże pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy kebab/gyros około 150-180 g żółtego sera (u mnie red cheddar) 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1 czerwona cebula 1 zielony ogórek 2-3 pomidory

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka ryżowa z wędzonym kurczakiem 383

obrane mięso z kurczaka, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, pokrojone ogórki, odcedzony z zalewy groszek, śmietanę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce i również wmieszać w pozostałe składniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypać rozdrobnioną mozzarellą i oregano, po czym nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Zapiekać 30 minut

Passions hobbies life
BIRJANI Z KURCZAKA 293

BIRJANI – klasyczne danie kuchni indyjskiej, a ściśle mówiąc mongolskiej, typowej dla północnych terenów Indii.Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) (بریان) oznaczającego „pieczony”.Polega na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw.W zależności od regionów wytworzyły się różne style przyrządzania.Zobaczcie jak je je robię!SKŁADNIKI(...)kminek – 1 szczypta* cynamon – 1 szczypta* pieprz ziarnisty – 2 ziarenek* papryka chili – 1 duża szt*sok z cytryny – 2 łyżkiDODATKOWO:* filet z kurczaka –  ok. 600 g* mleko – 75 ml* klarowane masło ghi – 3 łyżki* duża cebula – 1 szt* ryż np. basmati – 250 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Do miseczki wkładamy imbir, czosnek, garam

Ostra na Słodko