kurczaka 1 krążek sera camembert 3 łyżki czerwonego pesto 1 pomidor sól, pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1. Filety rozbijamy za pomocą tłuczka jak na kotlety. Posypujemy je solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Każdy filet smarujemy pesto, układamy plastry pomidora a na wierzch pokrojony w plastry ser camembert. 3. Filety zapiekamy
Szefowa kuchniwłoskie DODATKI: kurczak (można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki. Zapiekamy ok.20-25 min Podajemy
Marcepanowa kuchniapomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Fasolka po bretońsku Gęsta jarzynowa z brukselką Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą
Moja smaczna kuchniazapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka
Ostra na SłodkoPIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE
Swojskie jedzonkopozostałe składniki pieczemy przez 20-30 minut aż zrobią się chrupiące jak czipsy. Jest to znakomita przekąska, którą można podjadać między posiłkami. Mamy też inny sposób: mięso z rosołu zapiekane w sosie pomidorowym z pieczoną dynią. Ostatnie trick jak wykorzystać mięso z rosołu przedstawiamy w tym wpisie. To pasztet z mięsa z rosołu. Rzecz nieprawdopodobna co można wyczarować(...)mięsa z rosołu na przyjemny, lekko słodki smak. Z czego zrobić pasztet? My do zrobienia rosołu używany standardowo indyka, wołowiny i kurczaka. Ale pasztet można zrobić z każdego rodzaju mięsa. Składniki: Porcja rosołowa z indyka 2 podudzia z kurczaka 400 g antrykotu 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 mały batat 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 2 jajka 2 łyżki masła Garść
Niedzielny kucharzfilety z kurczaka 8 długich i cienkich plastrów wędzonego boczku przyprawa do gyrosa przyprawa do pizzy 2 pomidory kawałek mozzarelli olej do smażenia Filety umyć osuszyć. Każdy przekroić wzdłuż na pół. Posypać z obu stron przyprawą do gyrosa i obsmażyć z obu stron na rumiano. Odstawić do przestudzenia. Następnie owinąć w boczek. Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzchy
Czerwień i błękitkurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety. Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki rozkrajamy na pół, a ząbki czosnku rozgniatamy nożem. Tak przygotowane warzywa wkładamy do naczynia do zapiekania. Oprószamy solą morską
Cook&LoveDodajemy kurczaka i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Na koniec dodajemy kaszę oraz natkę pietruszki i podgrzewamy całość kilka minut. Farsz odstawiamy z palnika, gdy trochę przestygnie dodajemy do niego połowę mozzarelli. Mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy solą, napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody i zapiekamy około
Smak mojej kuchniNaleśniki zapiekam w dwóch foremkach LYCKAD z Ikei o wymiarach 31x21x6 cm i 23x15x5 cm. Z podanych składników wychodzi ok. 10 naleśników - 7 z pieczarkami i 3 z ananasem, ale oczywiście poszalejcie z własnymi kompozycjami. Ja użyłam składników, które aktualnie były w lodówce, ale te naleśniki śmiało można zrobić z jakimś farszem warzywnym, mięsem mielonym lub kurczakiem. :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC
Cooking MonsterDodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku
VioletoweKucharzeniepieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy
chwile dla mnieCóż ja mogę napisać o tych ziemniaczkach? Zróbcie, spróbujcie i sami oceńcie. Dodałam do nich to wszystko co uwielbiam. U mnie w domu zniknęły w kilka
Blondynka Gotujepanierki. Duszenie go w końcowym etapie smażenia sprawia, że jest on niezwykle soczysty. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Polecam również wypróbować przepis na: Kotlet po kowalsku oraz Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlet po hawajsku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 1/3 łyżeczka czosnku granulowanego pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki przyprawy curry w proszku sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego 2 plastry ananasa z puszki 2 plasterki
Kulinarne Przebojepóźniej zapiekanie w specjalnej bejcy lub pieczenie w papilotach, czyli w kieszonce papieru do pieczenia lub folii aluminiowej. Fachowo mówiąc jest to metoda pieczenia en papillote. My w tym tygodniu tak będziemy robić, piec grila nie oglądając się na pogodę. Jeszcze w Warszawie upiekliśmy super żeberka w sosie barbecue. W menu na ten tydzień są jeszcze grillowany kurczak, ryba, kaszanka
Niedzielny kucharz