kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:470/657)

Zupa pomidorowa na skrzydełkach 144

wypróbowałam przepis na pomidorową, taką mocno pomidorową z dużymi oczkami tłuszczu i z mięsną wkładką. Zupa musi być pożywna! Przepis na pomidorową 6 porcji Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1½ l wrzątku 3 marchewki 1 duży korzeń pasternaka lub pietruszki 200 g selera 1 cebula 1 czosnek solo 2 liście laurowe 100 g pomidorowego przecieru (koncentratu) 150 ml śmietanki(...)marchewkę, pasternak i seler. Włóż do dużego garnka wraz ze skrzydełkami. Wlej wrzątek, dodaj przyprawy, pokrojoną cebulę. czosnek i laurowy liść. Gotuj bulion przez godzinę. Wybierz skrzydełka i korzeniowe warzywa. Obierz mięso z kości i skórki. Pokrój warzywa i włóż z powrotem do garnka. Dodaj przecier pomidorowy i śmietanę. Zagotuj zupę, ewentualnie dopraw solą i przyprawami. Na dnie miseczek ułóż

codojedzenia
Potrawka z pieczonego kurczaka z warzywami 176

potrawka od zawsze kojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy. Składniki 500 g pieczonego mięsa z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1/2 słoika selera konserwowego 1 szklanka mrożonego groszku 1/3 kalafiora 3 łyżki oleju rzepakowego 500 ml rosołu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)Marchew kroimy w zapałkę. Seler osączamy z zalewy. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chwilę razem dusimy, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy mięso, warzywa (razem z groszkiem), chwilę smażymy, zalewamy gorącym rosołem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy koncentrat pomidorowy i sok, paprykę. Dusimy bez przykrycia przez około 30 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zupa brokułowa 134

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500g brokuł u mnie mrożony 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3-4 ziemniaki 1 mały pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 2-3 kulki ziela angielskiego(...)sery z brokułami. Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać zimną wodą około 1,5-2litra, dodać przyprawy, gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę warzywa, brokuły podzielić na mniejsze różyczki. Połowę brokuł dodać do wywaru.  Całość gotować do miękkości. Gdy warzywa oraz mięso jest już prawie miękkie dodać resztę brokuła, drobno poszatkowany koperek oraz szczypiorek

W garach u Gosi
Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 225

orzechy dodaje się do sałatek majonezowych, przygotowanych z gotowanych warzyw, a na naszych stołach coraz częściej goszczą lekkie zielone sałaty z oliwą, orzechami i surowymi warzywami. Orzechy włoskie często podawane są również w towarzystwie twardych i pleśniowych serów. Jeśli macie ochotę przygotować coś na słodko z zastosowaniem orzechów , przypominam kilka moich przepisów : Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami Miodownik(...)Ciastka jeżyki Sałatka z buraczków, wędzonego łososia i sera gorgonzola Ciastka orzechowe z Kołaczyc Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym Kruche babeczki orzechowe Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek z gotowanym

Trzeci talerz
50 przepisów z zielonymi warzywami 149

brokułowym pesto Mizeria Ogórki małosolne w plasterkach Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami(...)mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli

Moja smaczna kuchnia
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 144

cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej Łopatkę i udka od kurczaka , myjemy i wkładamy razem do brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się(...)patelni , dosłownie 2 minuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso drobiowe obieramy z kości , przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach razem ze skórą , warzywami i wieprzowiną . Następnie całość przekładamy do malaksera , dodajemy wątróbkę , sos powstały przy pieczeniu , przyprawy ,wyciśnięty praską czosnek , miód , sól do smaku i miksujemy na gładką masę . Podczas miksowania wbijamy jedno jajko

Ogrodnik w podróży
Zupa z czerwonej soczewicy 128

Jednak i tak muszę mieć drugie danie, bo mój mąż nie jest głodny jak widzi zupę. Wystarczy usmażyć placki i mamy obiad gotowy. Składniki 1 porcja rosołowa z kurczaka 1,5 szklanki czerwonej soczewicy (połówki) 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 puszka pomidorów 1 czerwona papryka sól pieprz papryka ostra opcjonalnie śmietana(...)pokrojoną w drobną kostkę, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, pietruszkę i wszystko delikatnie podsmażyć. Włożyć do garnka z mięsem, a następnie dodać soczewicę. Gotować do miękkości soczewicy i warzyw. Dodać puszkę pomidorów, paprykę pokrojoną w kostkę i wszystko doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Chwilę pogotować. Można podać z kleksem śmietany. zupa z czerwonej soczewicy

O kuchni z uczuciem
Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 156

Skoro była już u nas tortilla w wersji wegetariańskiej oraz tortilla z kurczakiem, obie w kilku wersjach, spróbujmy teraz czegoś z wieprzowiną. Z góry możemy przy tym zapowiedzieć, że to na pewno nie koniec i zobaczycie jeszcze różne inne zastosowania tego popularnego meksykańskiego placka. Tym razem kukurydzianego, który dość wyraźnie różni się smakiem od najczęściej wykorzystywanej na naszym gruncie tortilli(...)pszennej lub z mąki mieszanej. Pomijając konieczność krótkiego i intensywnego usmażenia mięsa, które najpierw marynujemy w oliwie i przyprawach, tym razem użyjemy jedynie nieprzetworzonych termicznie, świeżych warzyw. Między innymi dlatego to raczej lekka przekąska, którą możemy zjeść np. na kolację. Chociaż wiele zależy też od ilości, bo jeśli spożyjemy jej więcej, może z powodzeniem być naszym obiadem. Tortilla z polędwicą

Kulinarna Pokusa
Udka faszerowane mięsem mielonym, fetą i papryką 145

czasy pojawia się tu większa ilość przetworów. Takie są po prostu wymagania sezonu. Szukamy - ja i Wy, sposobów na przetworzenie urodzaju z ogrodu, bądź wykorzystanie wciąż jeszcze niskich cen warzyw i owoców. Publikowanie przepisów tego typu zimą byłoby bez sensu, a że wciąż coś zamykam w słoikach - dzielę się tym z Wami. Niemniej, aby blog nie stał się nudny, monotonny(...)serii obiadowej. Danie tanie, lekkie i przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ  Składniki: - 20 udek kurczaka - 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki - 1/2 opakowania fety - 1 zielona papryka - 1 kilogram pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - sól - pieprz - słodka papryka Przygotowanie: Z udek usuwamy kości. Następnie

Życie zamknięte w smaku
Krupnik na kurczaku z kaszą jaglaną 157

zawsze do zup na rosole je dodaję. Nie może w niej również zabraknąć cebuli i czosnku. Zupa smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień ! Składniki: 3-4 udka z kurczaka (tylko górne części) 1 seler (użyłam 3 łodygi naciowego) 1 duża marchew 3 ząbki czosnku 4-5 suszonych grzybów kilka plastrów cebuli 2 średnie kremowe ziemniaki 2/3 szklanki kaszy jaglanej(...)łyżki posiekanej natki lub koperku Mięso umyć, włożyć wraz z grzybami, listkiem laurowym i zielem do garnka, wypełniając go do 2/3 zimną wodą. Gotować ok. 40 minut od zagotowania. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Do wywaru dodać marchew, selera, cebulę i czosnek, a po 5 minutach przepłukaną kaszę oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, natkę lub koperek oraz sól

Czerwień i błękit
Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 267

czasu na przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję dzień wcześniej, a potem tylko odgrzewam :) Jako dodatek proponuję frytki lub zapiekane ziemniaczki - sukces gwarantowany :) SKŁADNIKI pierś drobiowa ( z kurczaka lub indyka ) jajko bułka tarta 1 kg marchwi pół selera 1 cebula listek laurowy pieprz ziele angielskie sól  1 łyżka koncentratu pomidorowego olej z oliwy olej do smażenia SPOSÓB(...)obrać ze skórki a następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach .  Do garnka  dodać 3 łyżki oleju z oliwy, podsmażyć lekko cebulę a następnie dodać resztę startych warzyw, posolić do smaku. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić wszystko przez około 10 minut. Usmażyć kotlety. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami najpierw warzywa, potem kotlety

zielonacukinka
ZUPA ROSÓŁ 149

fot.Jacek.M Rosół wg przepisu  Jacka -3 udka kurczaka -20 dag szponder wołowy -4 marchewki -1 pietruszka -kawałek selera -3 opalone cebule -biały kawałek pora -6 ziaren pieprzu -2 ziarna ziela angielskiego -2 liście laurowe -liść kapusty włoskiej -ząbek czosnku -szczypta lubczyku suszonego latem mała gałązka świeżego Uda  i mięso wołowe umyj,wrzuć do zimnej wody (u mnie(...)litra) Po zagotowaniu zmniejsz do minimum gaz i zbierz łyżką  powstały na powierzchni   szum.(ten szum zdejmuje się przez cały proces gotowania) Warzywa obierz ,cebulę opiecz (ja opiekam na gazie można w piekarniku). Wrzuć warzywa,cebulę,ziarna pieprzu,ziele angielskie,liście laurowe i liść sałaty. fot.Jacek M. Rosół powinien gotować się 3 godziny na małym ogniu lekko

Pasje Jolki
gulasz z serc indyczych z marchewką i pieczarkami 146

rosołu jako dzieci. Czasami była o nie bitwa. A żołądek? Pychaaaa ! To jest to samo, tylko ugotowane osobno z różnymi dodatkami warzywnymi i przyprawami. Często robię serduszka z kurczaka, ale odmieniam czasami tymi z indyka. Przyznaję się, przygotowanie ich zajmuje dużo mniej czasu niż tych kurczaczkowych. Może podam składniki i potem poopowiadam jak ja je przyrządzam. Składniki: * 1 kg serc(...)wyżej wysokości serduszek. Ona i tak się wygotuje, a lepiej dolać później niż mieć problem z jej nadmiarem. Nie przyprawiam od razu, nic też nie dodaję. Jakbym wrzuciła pozostałe warzywa, to rozgotowałyby się. Zbieram szumy z gotujących się serc. Są rady, żeby je pozostawiać na gotującej się potrawie, ale jakoś wizualnie dość mi to przeszkadza, więc łyżką cedzakową pozbywam się

Pieprzyć z Fantazją
Rosół drobiowo-wołowy 141

można dodać przetarte świeże pomidory, passatę lub koncentrat i zrobić szybką pomidorową. Na taki rosół zawsze znajdzie się głodny. SKŁADNIKI: 1/2 kg wołowiny – szponder lub pręga 1/2 kg kurczaka, ćwiartki, podudzia cebula przyprawa vegeta natur, łyżeczka lubczyku, świeżo zmielony pieprz pęczek włoszczyzny: 1/2 selera, 1 por, 3 marchewki, 2 pietruszki 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe kilka kulek(...)PRZYGOTOWANIE: Połówki cebuli upiecz na suchej patelni lub opal nad gazem. Mięso umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą tak, by w całości przykryło mięso. Dodaj cebulę, obrane warzywa i kilka ziaren pieprzu, liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj 2 łyżki vegety natur oraz mały pęczek natki. Powoli podgrzewaj tak, aby przez dłuższy czas nie dopuścić do zagotowania. Kilkakrotnie

Zasmakuj Kuchni
SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA 135

łyżki przyprawy do kebaba szczypta soli trochę pieprzu MIĘSO: ok. 70 dag piersi z kurczaka patyczki do szaszłyków ok. 8 szt WYKONANIE: Marynatę mieszamy. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą przykrywamy i chowamy do lodówki na ok. 2 godziny (lub całą noc) Patyczki moczymy w wodzie, nabijamy nasze mięso. Pieczemy w piekarniku(...)grillowaniem . Wszystko zależy od grubości mięsa. Podajemy w ulubiony sposób, u mnie z frytkami i surówką. Smacznego :) MAŁA RADA: Między mięso możemy nabić pieczarki, paprykę lub inne ulubione warzywa

Pani na deser
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 157

zobaczyć finalny efekt – pyszna jarzynka do obiadu gotowa (doprawiona solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i niewielką ilością sosu sojowego, posypana na koniec sezamem). Nareszcie mogłam spokojnie podsmażyć większą ilość warzyw, bez obaw, że „uciekną” mi one z patelni. Chciałam jeszcze zrobić zdjęcie podprażanych ziaren sezamu, ale zanim pobiegłam po aparat, sezam był już przyjemnie złocisty i musiałam szybciutko(...)orzechów włoskich oraz płatków migdałowych. Kolory orzechów co prawda lekko zakłamane, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu: W mojej kuchni nie mogłoby zabraknąć dań na bazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 115

zobaczyć finalny efekt – pyszna jarzynka do obiadu gotowa (doprawiona solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i niewielką ilością sosu sojowego, posypana na koniec sezamem). Nareszcie mogłam spokojnie podsmażyć większą ilość warzyw, bez obaw, że „uciekną” mi one z patelni. Chciałam jeszcze zrobić zdjęcie podprażanych ziaren sezamu, ale zanim pobiegłam po aparat, sezam był już przyjemnie złocisty i musiałam szybciutko(...)orzechów włoskich oraz płatków migdałowych. Kolory orzechów co prawda lekko zakłamane, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu: W mojej kuchni nie mogłoby zabraknąć dań na bazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko

Smaki Na Talerzu
Domowy rosół z kury – bulion 137

oczek. Jeśli chcecie by taki wam wyszedł wrzućcie do garnka całego kurczaka. Przygotowujemy sobie 5-litrowy garnek, do którego wlewamy 3 litry zimnej wody. Do zimnej wody wrzucamy ćwiartkę kurczaka. Dodajemy obrane i podzieloną na ćwiartki marchewki, seler pietruszkę. Dodajemy por, cebulę obraną i przekrojoną na pół. Dodajemy natkę pietruszki i przyprawy – listki laurowe, ziele angielskie i pieprz(...)zagotowania. Wtedy pozostawiamy na małym ogniu garnek przez dwie i pół godziny. Jak to mówią doświadczone kucharki: „rosół ma pyrkać”. Na koniec wyciągamy z bulionu rozgotowane warzywa i mięso. Możemy też przecedzić To wszystko, moi drodzy. Smacznego. Koszt: 13 zł Przygotowanie: ok. 3 godzin Domowy rosół z kury Domowy rosół z kury Domowy rosół z kury Artykuł Domowy

Kuchennyviral.pl
Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami 178

Dodatek przypieczonej cebuli pogłębia smak, klaruje wywar i nadaje mu koloru. Składniki na bulion: 600 g porcji rosołowej wołowej 500 g podudzia z kurczaka 500 g fileta z kurczaka 4 l zimnej wody 200 g selera 150 g korzenia pietruszki 100 g pora 300 g marchwi 150 g cebuli 5 liści laurowych 7 kulek ziela angielskiego 7 ziaren pieprzu natka(...)BULION DROBIOWO – WOŁOWY Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy na małym ogniu (bez przykrycia) przez godzinę. Obraną cebulę kroimy na kawałki i przypiekamy na suchej patelni. Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy dowolnie. Po godzinie dodajemy do gotującego się wywaru wszystkie warzywa i przyprawy. Całość dalej gotujemy przez 2 godziny. Wywar przecedzamy przez drobne sito, oddzielając mięso

Kierunekuchnia
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I SOCZEWICĄ 175

Sezon grillowy  w pełni i choć pogoda narazie zbytnio nie dopisuje, to miejmy nadzieję, że może niedługo to się zmieni i grilla będą mogły na

Z Majeczką w kuchni
JAJKA FASZEROWANE PASTA WARZYWNĄ 136

Jajeczka faszerowane to fajna , szybka do przygotowania przekąska, która sprawdzi się także na świątecznym stole. U mnie dzisiaj w wersji bez dodatku mięsa, ale tak tez

Z Majeczką w kuchni
Szaszłyk z makaronem inaczej 107

W okresie jesiennym i zimowym często na moim stole goszczą makarony Dziś zapraszam na sycące rozgrzewające danie w roli głównej z makaronem. Zgdnie z hasłem"1000

Kulinarne pyszności Molki
Coleslaw - pyszna surówka - lepsza niż w KFC :) 211

Znacie coleslaw - u nas zwana colesław? Pewnie, że znacie. A próbowaliście zrobić ją samodzielnie? Bardzo prosta, świetnie pasuje do pieczonego kurczaka - zwłaszcza takiego a'la KFC - lecz dużo zdrowszego - pieczonego w płatkach kukurydzianych - przepis tutaj (klik!) SKŁADNIKI ( w 100g - 128 kcal) 600 g białej kapusty 2 małe marchewki (90 g) średnia biała cebula Sos: 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki(...)łyżki mleka 5 łyżek majonezu 1 łyżka octu (u mnie ryżowy) 1,5 łyżki soku z cytryny PRZYGOTOWANIE Kapustę drobno szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce - ja osobiście wrzucam oba warzywa do malaksera z nakładką tarki :) Cebulę drobno siekamy. Składniki sosu mieszamy, zalewamy warzywa i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i podajemy schłodzoną.  Smacznego :)   Zapraszam na Fanpage

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti z kurczakiem, szparagami i cukinią w sosie orientalnym 270

przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, curry i dodatkowo kurkumą. Rozgrzać patelnię i przełożyć na nią przyprawione mięso. Smażyć mieszając, do momentu, aż kurczak nie będzie surowy. Szparagi umyć, odciąć stwardniałe końcówki, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się wody z łyżeczką cukru. Gotować do momentu, aż nieco zmiękną, po czym(...)szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszać i dusić pod przykryciem, aż cukinia lekko już zmięknie, następnie dodać również szparagi. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oleju i soli al dente. Gdy warzywa będą już miękkie, to dodać makaron, delikatnie wymieszać i w razie potrzeby doprawić

Passions hobbies life
Domowy pasztet. 132

zupełnie inny smak niż sklepowy. Warto trochę się natrudzić, bo efekt pracy nam to wynagrodzi! Składniki: ( na 2 keksówki) 700 g łopatki wieprzowej   800 g piersi z kurczaka   400 g surowego boczku   400 g wątróbki   łyżka masła   1 marchewka   1 pietruszka   5 jaj   2 cebule   1 bułka kajzerka lub 2 kromki(...)dodajemy boczek, pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe oraz łyżkę soli. Zagotowujemy i na wolnym ogniu gotujemy ok. 1,5 godziny. Wyjmujemy z wywaru mięso i warzywa, studzimy. Następnie wątróbkę z cebulą pokrojoną w kostkę smażymy na 1 łyżce masła i studzimy. Ugotowane mięso, warzywa z wywaru, usmażoną wątróbkę, namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą bułkę

Symfonia smakowa
Orientalne ciastko francuskie w sosie Barbie :) 158

Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 pomidor 250 g krewetek koktajlowych 1 papryka czerwona 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oleju 1 świeża papryczka chili 3 ząbków czosnku 1 mała cytryna natka pietruszki 1 łyżka zielonej pasty curry 100 g pieczarek 200 g sera gorgonzolla  ciasto francuskie - juz gotowe :) 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu(...)dżemu może być jagodowy lub z aronii kiełki brokuła Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy.Kroimy w paski i następnie w kosteczkę. Warzywa myjemy i kroimy w drobna kostkę. Krewetki płuczemy w bardzo gorącej wodzie. Suszone pomidory kroimy w paski i pozostały olej dodajemy do mieszanki. Mieszamy wszystko razem wraz z łyżką zielonej pasty curry. Całość przekładamy do głębokiej patelni i smażymy

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania