przepyszne!!! Składniki: Mięso: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Panierka: mąka ziemniaczana 2 jajka olej do smażenia Sos żurawinowy: 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 3-4 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki dżemu żurawinowego (np. do serów i mięs) sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Sposób przygotowania
Kuchnia domowa Anidipów, białych serów i jogurtu. W Arabii Saudyjskiej , innych krajach Bliskiego Wschodu i w Turcji, sumak bardzo często zastępuje cytrynę. Jest też jednym z głównych składników mieszanki przyprawowej za'atar (zatar) ( tutaj przepis ) Sumak korzystnie działa na przewód pokarmowy, przyspiesza trawienie oraz zapobiega biegunkom. Poniżej przepis na popularne na Bliskim Wschodzie danie czyli musakhan - bardzo aromatyczny kurczak z sumakiem Składniki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataktóre oczywiście też uwielbiam, jak np. sałatka z kurczakiem, ananasem i kukurydzą czy dobrze znana sałatka jarzynowa . Do mojej sałatki użyłam owoców, które pozostaną świeże kilka godzin i na pewno po obraniu nie zmienią koloru na szary, dlatego też ze składników sałatki wykluczyłam banana czy jabłko. Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych
Kuchnia Bazyliigryczaną. Moje smaki Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki mrożonej w kostce marchewki 1 cebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Pierś umyj
Zasmakuj Kuchniplasterków oscypka sól pieprz papryka (opcjonalnie) Kurczaka umyć, oczyścić i ponacinać tak, aby powstały kieszonki. Przyprawić solą oraz pieprzem lub też papryką. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Nafaszerować mięso. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie nałożyć plastry sera i piec dalej około 5 minut do rozpuszczenia. Teraz
Karola gotujepomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zielona soczewica w pomidorach pelati
Moja smaczna kuchniatłuczkiem albo ręką. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Z liści botwiny odrywam grubą łodyżkę która przechodzi przez środek liścia. Łodyżki kroję na małe kawałki i przesmażam na oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam
wesoła kuchniazalewy, kroję w kostkę. Na maśle podsmażam kurczaka z cebulą z dodatkiem soli i ziół prowansalskich, dodaję szczypiorek, smażę jeszcze przez chwilę. Następnie wrzucam pomidory, dodaję przyprawy: sól, cayenne, zioła prowansalskie i cukier. Duszę kilka minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec wrzucam mozzarellę, mieszam, gotuję do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Całość dokładnie łączę
JejKuchnianastępna wariacja będzie niebawem. :) 4 średnie piersi kurczaka 4 plastry mozzarelli 4 plastry pomidora sól i pieprz łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki masła Dla osób które chcą zrobić bez tłuszczu kilka łyżek wody łyżeczka słodkiej papryki Mięso rozbijamy na cienkie płaty, należy uważać aby nie narobić dziur, aby nam później ser nie wypłynął. Każdy płat oprószamy bazylią
Dieta moja pasjaSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki mrożonej w kostce marchewki 1 cebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie parmezan lub inny twardy ser tarty masło klarowane do smażenia Wykonanie: Pierś umyj, pokrój w kostkę
Zasmakuj Kuchnisalaterki. Ser pokroić zwykłym nożem lub nożem do serów na kawałki (wielkość to kwestia upodobań). Rozrzucić na brzoskwiniach. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Tuż przed podaniem całość polać oliwą (u mnie ok. 3-4 łyżki) i skropić sokiem z cytryny (u mnie z połówki cytryny). Wymieszać i podawać. ----- Podobne: Szpinakowe roladki z kurczaka Sałata z mozzarellą i brzoskwinią Sałata z truskawkami
Weekendy w domu i ogrodzieidealny dodatek do każdego rodzaju mięsa: do pałeczek kurczaka, skrzydełak, kiełbas a nawet szaszłyków. Do mięs podawanych na ciepło jak i na zimno. Idealnie pasuje też do warzyw surowych lub zapiekanych na grillu lub na patelni domowej, czy też zapiekane w piekarniku. Dip ten będzie też pasował do kanapek z wędliną, serem, warzywami […] The post Dip czosnkowy appeared first
Magiczny Garnekpomarańczy. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 100 g serka camembert 1-2 garście suszonej żurawiny sól prowansalska 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) białko do posmarowania Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser. Ciasto francuskie rozłożyć
Monia miesza i gotuje