pomidorów krojonych/bądź domowych sól, pieprz, czubrica czerwona , czubrica zielona, papryka wędzona (Plenus) olej Dodatki: ogórki kiszone bądź konserwowe szynka/boczek/klops/mięso z kurczaka (możemy dać to co lubimy lub to co aktualnie mamy) kawałki sera feta ser żółty stary na tarce 1. W garnuszku zagrzewamy wodę wraz z cukrem i rozpuszczamy drożdże - odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W rondelku
Gotowanie...to proste !Teoretycznie łatwo ją zrobić, o ile dysponujemy pieczonym kurczakiem :), ale takie braki łatwo nadrobić. Pasta nadaje się idealnie jako dodatek do kanapek jak i do zajadania
Czerwony GupikDziś zabieram Was w kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z
Ostra na Słodkotartej 20g startego parmezanu 4 połówki piersi kurczaka Czosnek podgrzać w oliwie, aby powstała aromatyczna mieszanka czosnkowa. Tartą bułkę wymieszać z parmezanem. Piersi kurczaka obtaczać najpierw w mieszance czosnkowej, a następnie w bułce tartej z serem. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym i piec 30-35 minut w temperaturze 220 stopni. Przepis znalazłam tutaj
kuchnia doskirównie dobrze można podać go bez mięsa. 200g makaronu penne (u mnie razowy) 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 filet z kurczaka 300g pieczarek 100g rukoli 1 duża czerwona cebula 100g twardego, żółtego sera 100ml śmietanki 30% sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno siekamy. Suszone pomidory kroimy w cienkie
Szefowa kuchniDzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję na danie z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Pyszny i soczysty kurczak faszerowany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim :)
Kuchenne Wariacjeczasu wypłynięcia. Składniki na sos: 500g świeżych brokułów (lub mrożonych) 1/2 op. dużej śmietany (ok. 200 g) 1 op. sosu Knorr "4 sery z brokułami" ok. 500 ml wody 1 op. Winiary "Pomysł na Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym" Przygotowanie: Brokuły umyj i podziel na różyczki. Mrożone ugotuj na al dente. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj
Anioszek w kuchnimusztardy Dion 8 łyżek oliwy z oliwek sok z połówki cytryny składniki połączyć na jednolitą masę sposób wykonania: Pierś posypać pikantną przyprawą do kurczaka, usmażyć, ostudzić. Na półmisku wyłożyć mix sałat, układać naprzemiennie pokrojona gruszkę, ser i pierś. Posypać granatem, polać sosem
Darcia w kuchniWraz z wiosną mój apetyt na świeże warzywa rośnie - obrzydza mnie fakt, że większość z nich mamy sprowadzone z innych krajów jednak moje obżarstwo nie ma
sierotka maRysia w kuchniDziś przedstawiam rewelacyjny przepis na bardzo jesienne danie, które świetnie sprawdzi się jako propozycja obiadowa dla całej rodziny. Ulubiony makaron z kurczakiem i dynią w śmietankowym
karmelowyniecodzienna... , chyba, że każdego dnia używacie curry. ;) U mnie ta przyprawa gości rzadko, a jednak zawsze nam smakuje. 700g filetu z piersi kurczaka 1 duży por 1 kubek (330ml) słodkiej śmietanki 30% kawałek żółtego sera MARYNATA: 2 łyżki przyprawy curry sok z połowy średniej cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego sól morska i czarny pieprz świeżo mielone szczypta kardamonu mielonego
Kuchenna Kontrrewolucyaciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzenieBlueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z serem po meksykańsku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: 250 g makaronu dowolnego 250 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego gotowany kurczak z rosołu 250 ml śmietany 18% 1 jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni
O kuchni z uczuciem