supermarkecie, albo w dyskoncie (więc tych miejsc nie ma zbyt wielu). W tych ostatnich niezłe są owoce, warzywa i niektóre paczkowane wędliny oraz sery. Mięso i wędliny nieopakowane (bardzo dobrej jakości) kupujemy w lokalnym sklepie mięsnym. Kurczaka, koniecznie z wolnej hodowli, szukamy w jednym z hipermarketów. Jeśli jesteśmy w Warszawie, to po ryby idziemy do… dyskontu. Tu polegamy
Niedzielny kucharzpół op makaronu tagliatelle 1/4 dyni hokkaido pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę
Gotowanie jest łatwekukurydzianej, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 2 szklanki wody, - 1/2 opakowania suchych drożdży, - 1 łyżeczka soli morskiej, - 2 łyżeczki cukru. Składniki na pizzę: - 150g sera mozarella, - 5 suszonych pomidorów, - garść rukoli, - 5 pomidorków koktajlowych, - 2 plasterki gotowanego kurczaka. Oczywiście, jeżeli chodzi o składniki do pizzy mogą być inne, dowolne :) Sos do pizzy: - 1 przecier pomidorowy; - 3 ząbki czosnku; - 1 łyżka oregano
MintTastejeszcze krewetki? Strzał w 10! Krewetki toskańskie w gęstym, kremowym sosie są grzesznie pyszne. Nazwa sugeruje włoskie korzenie przepisu (sos a’la kurczak z suszonymi pomidorami po toskańsku), jednak danie jest w prawdziwie amerykańskim stylu (ser, gluten, rock and roll!). Uwielbiam, gdy krewetki są w sosie – wybieranie go bagietką to prawdziwy rytuał, a w tym przepisie jest
Poezja smakudowolnym nadzieniu 25 dag świeżego szpinaku puszka białej fasoli 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu np. rosołu (można zastąpić wodą) szklanka kremówki 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła
Pobite gary Barbarytylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść na zakupy i przygotować ajwar. Ajwar Składniki
PatiGotujebardzo szybko, są aromatyczne, sycące i smakują całej rodzinie. Polecam Wam ten zestaw łatwych przepisów! Sałatka z pieczonymi ziemniakami i szparagami Sałatka z kurczakiem i awokado Sałatka z makaronem i figami! Sałatka z makaronem, gruszką i serem pleśniowym Sałatka z serem feta i szynką Sałatka na lunch do pracy! Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka z paluszkami krabowymi i tuńczykiem! Sałatka
SMYKWKUCHNIkroić pod skosem na nieduże kawałki. Układać na talerzyku przybranym listkami rukoli. Tortille możemy nadziewać także: cienko krojonymi wędlinami świeżymi warzywami łososiem kurczakiem pastami warzywnymi, np z ciecierzycy pastami rybnymi innymi pastami suszonymi pomidorami różnymi serami i serkami liśćmi sałat Smacznego
kolorowotorcikowojest nawet na drugi dzień. Składniki: 400-500 g makaronu świderki średnia śmietanka 18% natka koperku 3 ząbki czosnku 500 g piersi z kurczaka przyprawa gyros 1 kg warzyw (używam mrożonych z biedronki) 200 g dowolnego sera 1 cebula sól, pieprz, papryka Wykonanie : Makaron gotujemy al dente. Do śmietany dodajemy czosnek, sól według uznania i posiekany koperek. Na dno naczynia
W Moim Magicznym Domusłodkiej brzoskwini. Bardzo dobra, prosta i pożywna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanko. Składniki na ok. 6 osób: 1 mały filet z kurczaka - podwójny 3 brzoskwinie z puszki - u mnie 6 połówek 220 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/4 łyżeczki soli. Na wrzątek wrzuć (oczyszczony z błonek) filet
Alutka-Gotujepracownicy wyjaśnią działanie i możliwości techniczne produktów oraz pomogą wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb klienta. Kilka przepisów: Pizza z chleba Pieczony kurczak z rosołu Pudding z drożdżówki/chałki Placki z jajek i żółtego sera Więcej propozycji na blogu. (*) Niektóre ze zdjęć pochodzą ze strony www.pixabay.com/pl.
Di gotujeinnym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na parze. Dzisiaj proponuję formę roladek. Składniki: -4 sztuki mięsa z udek kurczaka bez kości -4 plastry szynki lekko wędzonej lub gotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy delikatesowej -mieszanka ziół suszonych: czosnek, bazylia, oregano, rozmaryn, zielona pietruszka, majeranek, biały i czarny pieprz, tymianek, skórka cytryny
Kulinarne przemysleniaoraz świeżego ananasa pokrojonego w kawałki krótko ugrillowaliśmy na patelni z dodatkiem małej ilości oleju. Potem to wszystko wylądowało w naczyniu do zapiekania- kurczak na dno, potem kawałki ananasa. Na to sos paprykowy właśnie i starty ser (łagodna gouda i ostrzejszy pecorino). Do piekarnika na 200*C, aż ser zbrązowieje i można jeść. Powiem tyle- ślinę przełykam jak to piszę
les mirabellesdrożdży ½ łyżeczki cukru 4 łyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 filet z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula biała 1 czerwona papryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać
Tradycyjna KuchniaSkładniki gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie brokuł, 1 sztuka filet z piersi kurczaka, 1 sztuka pojedyncza śmietanka 18%, 100ml śmietanka 30%, 100ml jajka, 4 sztuki ser, 150g sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180st. Formę na tartę smarujemy masłem, wykładamy płat ciasta francuskiego. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i podpiekamy około 7-10 minut
Gotowanie moimi oczami