Jakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to
karmelowypiersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę
Jadło i czytadłoTEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA AUBERGINE NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska
Ostra na Słodkoszklanki mąki szczypta soli 2-3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić
Kuchnia domowa Aniwolnego od pracy, ale oczywiście nie od kuchni. Kilka dni wolności, braku pośpiechu i mam nadzieję dobrego jedzenia. SKŁADNIKI: 3 piesi z kurczaka 10 pieczarek 1 cebula 1/2 strąka czerwonej papryki 3-4 suszone pomidory żółty ser sól, pieprz 1 jajko bułka tarta olej do smażenia A jak to zrobić: Piersi umyć i przekroić na pół, aby powstały dwa cienkie
Kuchnia w opałachSzybki i bardzo fajny obiadek z wykorzystaniem fileta z piersi kurczaka. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -4 cebule -300 ml bulionu warzywnego -100 ml słodkiej śmietany -5 dkg żółtego sera -przyprawa warzywna -sól, pieprz -olej lub masło klarowane do smażenia Mięso kroimy w dość duże kawałki i przyprawiamy solą i pieprzem. Ser tarkujemy
Maminek kulinarnySkładniki - 40 dag makaronu rurki - 3 pojedyncze filety z kurczaka - 2 różnokolorowe papryki - sól, pieprz - oregano, przyprawa do gyrosa - olej - 20 dag żółtego sera - 3 ząbki czosnku - 2 duże jogurty naturalne - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka octu Wykonanie Obrać czosnek, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jogurtem, cukrem, solą, pieprzem, oregano i z octem. Sos wstawić do lodówki. Makaron
Świat Smakubeszamelowy: 2 szkl. mleka; 1 łyżka masła; 2 łyżki mąki; gałka muszkatołowa, sól, pieprz. ser żółty do posypania. Piersi myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę, ale małą, żeby nie było problemu z nadzianiem cannelloni :) Cebule kroimy w kostkę. Podobnie robimy z papryką. Kurczaka smażymy, ja robię to bez tłuszczu, ale jeśli ktoś ma ochotę można skorzystać z oliwy. Do podpieczonego(...)kurczaka wrzucamy cebulę i paprykę. Smażymy chwilę i dodajemy umyty i przebrany szpinak (można użyć mrożonego). Gdy zmięknie przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy zmiażdżony czosnek i serek. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy farsz wkładamy do cannelloni - zawsze kupuję taki, którego nie trzeba wcześniej obgotować. Układam rurki w naczyniu żaroodpornym. Następnie przygotowujemy sos: do garnka wlewamy mleko i je podgrzewamy. Masło mieszamy
Miksturownikmaki pszennej 125 g masła Nadzienie 300 g pieczarek 1 wędzone udko z kurczaka czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka maki pszennej 1 łyżka masła Ketchup pikantny Kotlin sól i pieprz 2 łyżki tartego sera żółtego Kruche : Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąć folią i schować do lodówki na godzinę. Stolnicę oprószyć mąką(...)pieczarki . Z udka kurczaka usuwamy skórę, mięso kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię z pieczarkami. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do pieczarek . Całość smażymy do wyprawowania wody. Śmietanę mieszamy z mąką i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na upieczone ciasto, zalewamy śmietaną. Na wierzchu każdego placka umieszczamy kleks z ketchupu, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika
Kasia i jej kobiecy światprzygotował Szef kuchni – Piotr Lasecki. W jej trakcie spróbowaliśmy: krewetki z awokado i mango w papierze ryżowym, bruschettę z wędzonym serem, oliwkami i pomidorami koktajlowymi oraz rukolą, quesadillę z indykiem, tajską zupę Tom Kha Kai - z kurczakiem, mlekiem kokosowym i ryżem jaśminowym, może trochę za delikatna ale bardzo smaczna zupa, burgera vegańskiego z cieciorki i z bakłażanem(...)niestety nie był nasz faworyt..., zielone curry z ryżem jaśminowym - podbiło nasze serca. satay z kurczaka z sosem orzechowym, burger NOVO2, sernik w tempurze z sosem z mango, gorące czekoladowe brownie z lodami waniliowymi Wspaniałym uzupełnieniem dań były wina przygotowane przez firmę Amka Sp. z o.o. , o których opowiadał Mirosław Borkowski. - Manzoni Borgo Gritti Prosecco DOC – delikatne musujące wino, idealne
królestwo garówchilli, udekorowana bitą śmietaną i płatkami kwiatów Wild Rose Przystawka Południowe Przysmaki ( 19 zł ) - wypiekana na miejscu, gorąca, chrupiąca ciabatta plus pasty - tapenada z czarnych oliwek, hummus, kozi ser, pesto z suszonych pomidorów Południowe Przysmaki Zupa Leśna ( 16 zł ) - leśne grzyby z ziemniakami, podane z kleksem śmietany i natką pietruszki Zupa Pomodoro & Gorgonzola podana w wersji Shot(...)delikatną nutą brandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami pinii Ciepła Koza Herbata kwitnąca Wschodzące Słońce ( 11,90 zł ) - ręcznie
Atlas Smakówbalkonie swieże zioła: mięta, bazylia, majeranek, tymianek cytrynowy, pietruszka i szałwia. v Lodówka informuje, że tu się jada: jogurty, sery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy(...)Pewnie byłoby dla mnie lepiej kolacji w ogóle nie jadać, bo i metabolizm już nie ten( niestety!) i troszkę mam za dużo tu i tam)) bazą kolacji są wszelakie sery ( click ): od mozzarelli, przez brie, aż po twarde i kozie. A czasem lubię tak po prostu zjeść kromkę świeżego chleba skropioną moją ulubioną cytrynową oliwą z oliwek. Pycha! Na śniadanie
Mia Cucina Sofietabeszamelu z kurczakiem, szpinakiem, pod cheddarem' Składniki: * farsz do muszli: - 1 duża pierś z kurczaka (lub dwie mniejsze) - pół opakowania mrożonego szpinaku w liściach - 1-2 łyżki śmietany - 0,5 dużej cebuli. - makaronowe muszle (ok.10 szt) - kawałek cheddara (lub innego mocniejszego w smaku sera) * beszamel: - 0,5 szklanki mleka - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki - 0,5 łyżeczki soku(...)cytryny - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta białego pieprzu - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz Piersi i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wylać trochę oleju. Podsmażyć na złoto kurczaka. Dodać cebulę. Przyprawić do smaku. Następnie dodać zmiażdżony ząbek czosnku i szpinak. Odparować. Doprawić do smaku. Wlać śmietanę i zdjąć z ognia. Przestudzić. Muszle ugotować 3 minuty krócej niż podane jest
CookYourselfząbki czosnku 3 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki kurkumy 120g sera mozzarella oliwa z oliwek sól pieprz Wykonanie: 1. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubszą kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać. 2. Kurczaka pokroić w dowolne paski i podsmażyć z cebulą i czosnkiem na niewielkiej ilości oliwy
Szalona Kuchnia EwelinyJeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!