pomidorków koktajlowych Łyżka zielonych oliwek lub kaparów Cebula Kilka ząbków czosnku Grillowania pierś z kurczaka Szklanka naturalnego jogurtu Olej lub oliwa 2 łyżki musztardy Twardy ser kozi Sól, pieprz, majeranek, bazylia Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Polewamy olejem.Grillujemy i kroimy w plastry. Sałatę mieszamy z mięsem, pomidorami, pokrojonymi oliwkami i cebulą. Czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem
prawdziwe jedzenieZestawienie składników może nieco szokować, ale nie oceniajmy, zanim nie skosztujemy a warto, bo to niesamowita uczta dla podniebienia. Składniki: -filet z piersi kurczaka (ok. 30 dkg) -por (20 dkg) -ser żółty tarty na dużych oczkach (2 duże łyżki) -2 jajka -2 łyżki mąki ziemniaczanej -2 łyżki majonezu -sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku -olej do smażenia Pierś(...)kurczaka kroimy w duże kostki (ok. 2x2 cm). Pora kroimy w talarki. Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem a pora delikatnie posypujemy przyprawą warzywną. Mieszamy mięso z porem, dodajemy ser, następnie mąkę ziemniaczaną a po wymieszaniu jajka i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku
Maminek kulinarnypanierki;) Przykład takich moich ekperymentów może stanowić: Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki 10 dag ser żółty (gouda), 1 łyżka tymianek posiekany, 1 szt jajko, do smaku vegeta, do smaku curry, 1 łyżka bułka tarta, 4 łyżki(...)oliwa z oliwek Filet z kurczaka rozcinam na porcję, delikatnie ubijam i przekładam do miseczki z maślanką, odstawiam na pół godziny/godzinę do lodówki, Następnie wyjmuję mięsko z maślanki, doprawiam vegetą i curry. Ser żółty ścieram na dużych oczkach, dodaję dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panieruję w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałainną okazję. Dzisiaj propozycja tarty ze szpinakiem i kurczakiem :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: filet z kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku 2 - 3 ząbki czosnku pomidor pół kostki sera feta 300 ml śmietany 2 jajka Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto energicznie ze sobą mieszamy zagniatając ciasto. Wyrabiamy je jak najkrócej, tylko do połączenia(...)ostro) i smażymy. Szpinak doprawiamy czosnkiem, suszonym koperkiem oraz fetą. Na ciasto warstwami układamy kurczaka i szpinak / kurczak, szpinak, kurczak,... Wierzch polewamy masą przygotowaną ze śmietany i jajek. Układamy plasterki pomidora i ew. kawałki sera (ja użyłam camemberta). Pieczemy w 180 - 200 stopniach przez ok godzinę. Po wyjęciu z piekarnika, możemy jeść od razu na gorąco lub na zimno
Taste Of My Daypracy, można zjeść od razu w domu. Kto jak woli ;) Składniki: rukola- 2 garście pomidorki koktajlowe -3 kolorowe- ok 8 sztuk 1 mała pierś z kurczaka 4 mini kolby kukurydzy 20 kostek sera Salatos MLEKOVITA dressing: 3 łyżki oleju lnianego kilka kropli soku z cytryny pól łyżeczki miodu 1/2 musztardy sól, pieprz Wykonanie: *Pierś z kurczaka oprószamy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 5 dkg sera żółtego 1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex cebulka prażona Fanex sól, pieprz słodka papryka 5 kukurydzianych placków do tacos Przygotowanie: Cebulę posiekać, … Czytaj dalej Tacos z kurczakiem
czarrna od kuchnistosuje. Skala smaku- 9/10 trzeba lubić smak szpinaku jest on dość mocno wyczuwalny, gdy dodamy więcej czosnku smak będzie mocno pikantny Składniki: 2 piersi z kurczaka 6 pomidorów suszonych ½ opakowania sera feta sól, pieprz, papryka szpinak mniej więcej dwie garście zioła głównie bazylia w liściach, oregano 2 ząbki czosnku trochę mąki masło śmietankowe Przygotowanie: Piersi z kurczaka
Kubki smakukolacje, a to co zostanie na drugi dzień zabieram w pojemniku na uczelnie. Składniki na 2,5 sztuki: 5 placków tortilli pół piersi z kurczaka - ok. 30 dag 15-20 dag sera żółtego (plastry lub starty) gotowy sos w słoiku np. meksykański, słodko-kwaśny (u mnie chiński z biedronki) sól pieprz olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę
Fabryka pomysłówsztuk. Składniki: Naleśniki: 2,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli Farsz: 300 g piersi z kurczaka 450 g pieczarek cebula 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Ponadto: 150 g sera żółtego mały kubek śmietany 30% 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy lub ubijamy trzepaczką(...)Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, cebulę siekamy, pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na oleju podsmażamy piersi, następnie dodajemy cebulę, kiedy zmięknie, dokładamy pieczarki. Smażymy dopóki z pieczarek nie odparuje woda, następnie przyprawiamy i dokładamy koncentrat pomidorowy rozmieszany z kilkoma łyżkami wody
e-PrzepisyKulinarnezielonego i wartościowego warzywa. Polecam przepis niezbyt skomplikowany i warty wypróbowania. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku ( świeży w lecie polecany) przyprawa do kurczaka lub sos sojowy 1/2 opakowania sera fetta 2 ząbki czosnku 1 cebula sól , pieprz do smaku WYKONANIE Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym
W kuchennym oknie EwySkładniki: ok. 30 naleśników ( nie mogą być zbyt duże ) 50 dag pieczarek 1 średnia cebula 30 dag żółtego sera 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz jajka+bułka tarta do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pobroić w cienkie paski i przyprawić przyprawą do kurczaka. 2.Pieczarki pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką. Przyprawić solą
A Ty Smakuj Mnieschab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia Olandia Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
Aga w kuchnibraku Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Średnio łatwe ok 1.20 h dla 4 osób Składniki: * 6 średnich ziemniaków * cebula * mięso mielone lub pierś kurczaka ale niekoniecznie * warzywa na patelnie * 1/2 szklanki mleka * łyżka majonezu lub śmietany * 4 plastry sera żółtego * zioła prowansalskie * tymianek * majeranek * kminek * 4 ząbki czosnku * jajko Do dzieła!!! Czosnek kroimy w kosteczkę lub przepuszczamy przez praskę (ja wole
sierotka maRysia w kuchniSkładniki: 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 3 piersi z kurczaka 6 jajek 1 cukinia 2 sery camembert 10 listków bazylii 2 łyżki majonezu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki maślanki 9 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka z patelni z nutą cytrynową 6 listków bazylii 6 listków oregano kawałek(...)ząbków czosnku, imbir, sok z cytryny, przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy zamarynowanego kurczaka na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię myjemy i kroimy na długie
ClauditteMissCookingSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 0,5 kg ziemniaków, olej, papryka ostra Przygotowanie: 1. Przygotowujemy masło czosnkowe. 3 duże łyżki masła ucieramy z 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem, możemy dodać także zioła prowansalskie. 2. Pierś(...)kurczaka myjemy, kroimy na 4 filety (albo więcej w zależności od wielkości piersiaczka:). Lekko rozbijamy. Smarujemy obficie masełkiem. Odstawiamy do lodówki, aby mięso przeszło aromatem ziół i czosnku. 3. Obieramy ziemniaki. Kroimy je np. na ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie do pierwszego zagotowania wody. Nastepnie odcedzamy. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą. Doprawiamy ostrą papryką lub ziołami prowansalskimi. Wkładamy
Kuchnia Pełna Pasji