jest tutaj bardzo dużo ze względu na jego plantacje zlokalizowane w obrębie Walencji. Ziemia jest tu bardzo żyzna dlatego ryż jest bardzo dobrej jakości. Danie, które pochodzi stąd to „Paella Valenciana”, która zawiera mięso z królika i kurczaka. Moje serce natomiast skradło „Fideua” danie z makaronem i owocami morza. Jeśli chodzi o praktyki, to trafiłam
Gotuj po hiszpańskuDziś mam dla Was ostatni przepis z wykorzystaniem dyni, a w kolejne dni zasypię Was przepisami na świąteczne przysmaki, między innymi na najlepsze pierogi i uszka
Be Fit Be StrongPo raz kolejny mam dla Was świetny przepis na szybki i smaczny obiad, który idealnie sprawdza się na ciepło jak i do lunchbox’a. By
Be Fit Be StrongJest to jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach. Po kilkunastu latach mieszkania w Anglii poznałam trochę innej kuchni. Bardzo ją polubiłam. Ostrość możecie sobie sami
Kuchnia Pokoleńprzygotowując gulasz z podrobów. Gulasz z kaczych serc Oczywiście kacze serca zastąpić możemy także kurzymi. Gulasz podać można z kaszą, ryżem, ziemniakami, makaronem czy kluseczkami. Lubisz podroby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z wątróbki z kurczaka . The post Gulasz z kaczych serc appeared first on MeCooks
mecooksKolejny obiad dla moich gości. Delikatne curry, mięsko i warzywa. Wystarczy pół godziny i danie gotowe. Smacznego. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Pora umyć, przeciąć
Kuchnia Pokoleńuwagi jest danie o nazwie Chicken Butter Masala czyli grillowany kurczak w sosie pomidorowym oraz Kesari Murg czyli delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie jogurtowym z szafranem. Do każdego dania mamy do wyboru dodatki w postaci 3 rodzajów ryżu basmanti lub indyjskiego chlebka Polecam zarówno ryż jak i chlebek ! Każdy miłośnik kuchni indyjskiej, orientalnej powinien odwiedzić ten lokal
I LOVE LIFEkaszę jęczmienną, ryż i kaszę gryczaną, ryż i kaszę pęczak etc. wyjdą nam najlepsze gołąbki. Nigdy nie używam tylko ryżu bądź tylko jednego typu kaszy. Podobnie ma się kwestia mięs. Można dodać mięso wołowe gotowane, mięso z kurczaka, mięso mielone, z indyka. Zazwyczaj też bez wzdględu na rodzaj mięsa dodaję odrobinę boczu albo kiełbasy zwyczajnej. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie
mecooksstarty ser oraz pieczarki, doprawiamy wszystko do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy. Na wierzch układamy usmażone filety z kurczaka i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut. Gotowe danie podajemy gorące, z ulubionymi dodatkami – makaronem, ryżem lub kaszą. Powrót na górę
Smaczna Stronamorele, rozgniecione goździki i kardamon, cukier. Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą. Gdy kurczak będzie miękki, wyjąć go, a do sosu dodać zimne masło. Wymieszać, zagotować. Zdjąć z ognia. Podawać z ryżem. zastawa
królestwo garówSałatka warstwowa Moja propozycja na dzisiejszy dzień – sałatka warstwowa. Do przygotowania sałatki potrzebne nam są kolorowe składniki, aby ładnie wychodziły nam kolorowe warstwy. Sałatka warstwowa
Pomysłowa kuchniastół? Tak. Wystarczy mieć tylko wolnowar, który przy minimum pracy daje maksymalne efekty. Tym razem do wolnowaru użyłam piersi z kurczaka, kilku przypraw, mleczka kokosowego, wszystko połączyłam, wyszłam na zakupy, a jak wróciłam obiad był gotowy. Ugotowałam tylko ryż i już. Klękajcie narody, jakie to było dobre. Zapraszam na maślane curry. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPo pierwsze chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w KONKURSIE, który znajdziecie w poprzednim poście, tutaj . Do wygrania są świetne, produkty firmy Fitokracja , a między innymi
Be Fit Be StrongDzisiaj propozycja na szybki obiad. Przygotowanie to około 30 minut, a smakuje rewelacyjnie. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kluskami. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje na dania mięsne. A wszystko znajdziecie tutaj Szczególnie polecam kurczaka w sosie marchewkowym Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 200 g pieczarek 250 g śmietany słodkiej 1 czubata łyżeczka chrzanu 2 łyzki
O kuchni z uczuciemmałej ilości oleju *czerwona papryka i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę (ogórków w oryginalnym przepisie nie było) *pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros *żółty ser starty na tarce o dużych oczkach *ugotowany ryż *ketchup i majonez wymieszany razem na sos, proporcje pół na pół. Wykonanie: Na dno naczynia żaroodpornego układamy ugotowany ryż, lekko go dociskając
Zrób to smacznie