zagotować i zebrać wszystkie smaki po smażeniu. Przelać do misy wolnowara. Mąkę wymieszać z winem, aby nie było grudek, dolać do kurczaka. Wolnowar przykryć pokrywką, nastawić na program low i pozostawić na 10 godzin. Podawać np z ryżem lub kaszą. Smacznego
Stare Garychwili dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojonego w dość sporą kostkę kurczaka. Smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe i dusimy ok. 20 minut. Podałam z ryżem, podczas gotowania dodałam szczyptę kurkumy i ryż miał piękny żółty kolor. Mmmm Pycha
NA MOIM TALERZUpomysł na smakowity obiad. Można go urozmaicić pieczarkami (tak ja zrobiłam) i wtedy powstanie pyszny pieczarkowy sosik. Z ziemniakami, kluskami, ryżem czy makaronem stworzy nam pożywne, ale nie obciążające żołądka danie obiadowe. Składniki: 500g filetu z kurczaka 300g brązowych pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liść laurowy olej śmietana 12% bulion koperek lub szczypiorek Wykonanie
Walijskie PichcenieSkładniki: 4 piersi kurczaka, 4 plasterki żółtego sera, 2 garście płatków owsianych, 1 jajko, szczypta czerwonej papryki, sól, pieprz, ryż basmanti. Przygotowanie: Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy
Aga w kuchninastępnie dodajemy pokrojone warzywa. Kiedy warzywa będą gotowe (powinny być chrupiące) dodajemy sos i podgrzewamy, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy kurczaka i podsmażamy, cały czas mieszając, aż kawałki pokryją się sosem. Posypujemy cebulką dymką. Podajemy z ryżem
Mania GotowaniaDodajemy marchew i cebulę- ok 2 min. Na koniec paprykę- 1 min. Gdy warzywa są już "podsmażone" dodajemy kurczaka, sos słodko kwaśny, łyżkę oleju sezamowego i szczypiorek. Mieszamy i odkładamy z ognia Podajemy z ryżem; smacznego
Smaki Edytyjednak przyznać, że ostatnio zdradzam makarony z brązowym ryżem, tak bardzo zaczął mi smakować. Jednak o ryżu innym razem, dzisiaj zostawiam was z makaronem, szparagami i mało grzesznym białym sosem :) Składniki (3 porcje): - 250 g makaronu farfalle (kokardki0 pełnoziarnistego - 1 pierś z kurczaka - 1/2 pęczka szparagów - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - kilka plasterków kiełbasy/ 2 plasterki wędliny - 4 łyżki jogurtu
Corner With Recipespodgrzać i gotowe. Podawać z ryżem lub indyjskim chlebkiem. Piersi kurze pokroić w kawałki o grubości palca. Cebulki pokroić drobno, czosnek posiekać i lekko zmiażdżyć. Imbir oskrobać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulki i smażyć chwilkę. Muszą lekko zmięknąć. Dodać imbir, kolendrę, gorczycę,paprykę słodką, curry, posiekaną chilli i kurczaka. Obsmażyć kurczaka co chwilkę mieszając
Kuchnia Pokoleńbardzo małe to zostawić całe. Na patelni rozgrzać olej i masło wrzucić cebulkę i smażyć do momentu aż straci kolor surowizny. Dodać pieczarki i smażyć chwilkę. Dodać kawałki kurczaka i smażyć aż stracą kolor surowizny. Wlać wywar, dodać marchewki i gotować do chwili aż marchewki zmiękną. Następnie wrzucić groszek, wymieszać i gotować minutkę. Wlać śmietanę i wrzucić natkę pietruszki. Można(...)greckim. Gdyby sos był za rzadki zagęścić go mąką rozmieszaną w małej ilości wody. Następnie powoli wlać rozmieszaną mąkę do gotującego się sosu. Można podać to danie z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Ja ugotowałam młode ziemniaki w skórkach. Ugotowane ziemniaki podałam na talerzu razem z mięskiem i sosem. Pycha, polecam
Kuchnia Pokoleńkolorowa, więc wygląda niezwykle apetycznie. Możecie ją wzbogacić o swoje ulubione dodatki, jak np. fetę, kurczaka, wędzonego łososia lub też tuńczyka. Przyznam Wam szczerze, że zaprezentowana wersja w moim domu znika ekspresowo. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Sałatka z mixem kaszy i ryżu oraz z pieczonym burakiem i dynią - składniki: 100g mixu sałat 50g mixu ryżu i kasz (u mnie Lunch
Di gotujerobotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet z indyka. Miłego dzionka :-) Składniki : 800 g filetu z indyka lub kurczaka 200 g w miarę cienko(...)śmietankę, mieszamy i wlewamy do gulaszu. Śmietana wtedy nam się nie zważy. Gotujemy jeszcze chwilkę, sos powinien nam lekko zgęstnieć. Jeśli trzeba doprawiamy solą. Podajemy z kaszą, ryżem, makaronem, z czym kto lubi :-). Smacznego
kruche babeczkidrobiowe, czyli roladki z kurczaka z serem feta w sosie pomidorowym. Poznaj nasz łatwy w wykonaniu przepis na filet z kurczaka przygotowany na patelni. Takie soczyste i aromatyczne mięso w sosie pomidorowym to z pewnością godny uwagi pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Zapewne nie raz zastanawiałaś się z czym zrobić roladki z piersią kurczaka? Feta idealnie sprawdza się(...)przepis na roladki z kurczaka z fetą i mamy nadzieję, że przypadnie do gustu nie tylko amatorom drobiu. To świetna alternatywa dla klasycznego panierowanego kotleta z piersi kurczaka. Takie roladki możesz podać zarówno na co dzień jak i na elegancki świąteczny obiad. Polecamy! Roladki z kurczaka z serem feta Składniki: Na roladki: duży filet z kurczaka: 2 szt. ser feta
Kuchnia Na Wypasiegulasz podaję tylko z szafranowym ryżem , dzisiaj z dodatkiem berberysu. Uwielbiam ryż z dodatkami, przepadam za szafranem i berberysem. Oh, ten obiad smakował mi bardzo! Koniecznie wypróbujcie przepis na fesenjoon! Przepis na fesenjoon 6 porcji Składniki: 200 g włoskich orzechów, zmielonych 800 g fileta z piersi kurczaka 1 cebula 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu ½ łyżeczki czarnego pieprzu 1½ łyżeczki(...)wrzątek. Posól i gotuj gulasz przez około 40 – 50 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj suszoną żurawinę i gotuj jeszcze przez 5 minut. Podaj gulasz z ryżem. posyp kolendrą. Smacznego! The post Obiad po persku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaDziś podrzucam Wam fajny pomysł na wykorzystanie polędwiczek z kurczaka. To danie z powodzeniem może być na co dzień ale i na świąteczny stół. Trochę inne ale fajne i ciekawe w smaku. Polędwiczki możecie podać z makaronem lub ryżem a nawet kuskusem. Lutenicę możecie zrobić sami ale tu znajdziecie fajną gotową. Kuchnie Świata mają super produkty, z których wyczarujecie naprawdę
Ewa w kuchni