To danie przygotowywałam pierwszy raz w życiu wieki temu, właściwie zaraz po tym jak firma Unce Bens weszła na polski rynek. Ich słoiczek z sosem słodko
Bernika - moj kulinarny pamietnikDla niektórych obrzydliwość, dla mnie pyszna przekąska. Wprawdzie rzadko ją przygotowuję, ale tylko dlatego, że nie cierpię obierać kurzych łapek. Jeśli ktoś lubi nóżki wieprzowe w
Kuchenne zapiski EdytyKolejny tydzień czas zacząć, kolejny poniedziałek już prawie za nam, ufff! to dobrze, bo jak zwykle z rana miałam ochotę pozabijać ludzi stających mi na drodze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż jakiś czas temu dostałam do testowania paczkę produktów ze strony Przysmaki.pl. Nadszedł czas na kolejną recenzję, tym razem DZIKIEGO RYŻU . Dziki ryż, zwany również
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo popularna sałatka, do skosztowania w wielu restauracjach. Podobno twórcą tej sałatki był Caesar Cardini, kucharz pochodzący z Włoch, który …
My Blueberry CornerKapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a
królestwo garówSponsorem tego tygodnia jest… nie jedna literka, a całe słowo. CURRY. Dokładnie tajskie zielone. A jeszcze dokładniej, ze świeżo kręconej domowej, zielonej pasty curry. Zaczęło
slodkokwasnaplKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemu... nawet i w żałobie. Święta zbliżają się wielkimi krokami. Wprawdzie dla mnie są w tym roku zupełnie zbędnym elementem kalendarza i skoro nie ma już z
Kuchnia po mojemu