Pogoda nas nie opuszcza ;), a komu chce się siedzieć w domu i stać w takie upały przy garach? Znając życie odpowiedź jest tylko jedna i
Malinowe PocałunkiW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia SowyJesieni za oknem nie widać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille , ewentualnie
Złote przepisyWierzcie lub nie, ale skrzydełka z tego przepisu smakują zupełnie jak te z KFC ! Przynajmniej tak twierdzą moje Żarłoczki a wiedzą co mówią. Panierka jest dość
Smaczna PyzaIndyk z ananasem Przepis: Wartości Odżywcze : Całego dania Kalorie 1820Węglowodany 136,5 g Białko 119,6 g Tłuszcz 74 g Skład : 600 g mięsa mielonego z
Sylwetka Od KuchniObiad pomysł na szybko. Udka tradycyjnie smażone jakoś nie wchodziły w rachubę, więc pomyślałam że zrobię je na grillu elektrycznym. W trackie, gdy smażyły się na
Bernika - moj kulinarny pamietnikWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjny, domowy pasztet wykonany z mięsa wieprzowego i drobiowego. Dodatkowo dodałam do niego trochę boczku, drobiowej wątróbki oraz
Marta GotujeOd dzisiaj możecie zakupić książkę, która jest efektem pracy 10 blogerów kulinarnych, w tym mnie, Towarzystwa Dietetyki oraz Kruszwicy SA. Projekt nazywa się "Dieta dla
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzez ostatnie dwa tygodnie na moim blogu widniała ankieta dotycząca Waszej ulubionej kuchni. W związku z tym, że większość z Was wybrała kuchnię włoską, dziś na
My Culinary ArtSkładniki (3 porcje): 500 g wątróbki drobiowej 250 ml maślanki 2 łyżeczki cukru 500 g malin 150 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki octu
My Culinary ArtZima w tym roku trwała bardzo długo. A po zimie przyszły nie wiele wyższe temperatury, a zamiast śniegu, deszcz. Nie poprawiło to bynajmniej naszego humoru, ani
Kolizje SmakówW chłodne zimowe wieczory nie ma lepszego dania na rozgrzanie aniżeli zupa. Dzisiejsza propozycja to pyszna zupa kalafiorowa. Aromatyczna, rozgrzewająca i dająca poczucie sytości. W dodatku
Kolizje SmakówWyśmienita przekąska bądź doskonały obiad. Połączenie słodkiego, ostrego i kwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu
Niezły MłynekZwykłe sznycle mogą wiele zyskać jeśli podamy je gorące z dodatkiem masła smakowego. Do tej pory robiłam do sznycli z reguły masło czosnkowe, cytrynowe, pomarańczowe lub
Buniabaje w kuchni