Mięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z
Buniabaje w kuchniFascynuje mnie kuchnia tajska. Aromat i zapach limonki, trawy cytrynowej, Kafiru połączone ze smakiem mleka kokosowego, pasty curry ( lub przypraw na nią się składających). I ta
Buniabaje w kuchniDopadło mnie ,,leniwe zmęczenie" związane z niedoczynnością tarczycy ( bardzo duża i wrednie osłabiająca). Podejrzewam , że nie ja jedna tak mam z różnych powodów. Podpowiadam jak
Buniabaje w kuchniTym razem zmieniona wersja skrzydełek pieczonych wspólnie z ziemniakami. Przygotowałam marynatę i natarłam nią skrzydełka i ziemniaki. W przeciwieństwie do poprzedniej wersji nie użyłam , żadnych gotowych
Buniabaje w kuchniW zasadzie jest to cały zestaw II Dania. Pikantna wątróbka drobiowa podana z duszonym na bulionie ryżem i połówkami gruszek obgotowanych w syropie i napełnionych kwaskowatą
Buniabaje w kuchniPrzyszło mi do głowy , że jeżeli robię kotlety schabowe w sosie ,,myśliwskim" to można podobnie zrobić sznycle drobiowe .Robiłam już takie sznycelki (Kotleciki drobiowe w
Buniabaje w kuchniCo raz bardziej podobają mi się puree robione z różnych warzyw i podawane do II Dania zamiast ziemniaków ( ryżu , kaszy lub makaronu).Raz są one łagodne
Buniabaje w kuchniNajbardziej lubię pieczone dynie. A szczególnie małe dynie hokkaido.Są fantastyczne bo można je podawać w wersji na słodko, wytrawnie lub ostro. Tym razem upiekłam kawałki
Buniabaje w kuchniCzęsto gotuję na skrzydełkach wywar na zupę . Potem albo obieram je i robię z nich farsz do pierogów lub pasztecików , albo obsmażam panierowane. To jest propozycja
Buniabaje w kuchniDo czego to już doszło, żebym ja przepisy od swoich dzieci ,,ściągała". Córka uwielbia sznycle ( jak wszyscy w rodzinie ).I tak jak ja kombinuje różne
Buniabaje w kuchniPilaw to jedno z tych dań które za każdym razem wychodzą mi trochę inaczej. A to dodam odrobinę nowej przyprawy. A to czegoś nie dodam. Zmienia
Buniabaje w kuchniUwielbiam drób z owocami. Do takiej kategorii zaliczam też tą potrawę. Ostrość pikantnych przypraw połączona ze słodyczą soku mandarynkowego nadaje mięsu wyjątkowy smak. Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniDrugie życie mięsa z zupy. Nie lubię wkładania mięsa na którym ugotowano zupę jako wkładki do tej zupy. Staram się wykorzystać je inaczej. Albo podaję je
Buniabaje w kuchniSzybka potrawa .Zanim ugotują się ziemniaki lub kasza ( o ile chcemy go podać z takimi dodatkami ) gulasz już będzie dobry. Zero tłuszczyków więc powinien smakować wszystkim
Buniabaje w kuchniCześć :) Dzisiaj mój Mąż serwuje obiadek :) PS: to ciasto dyniowe jest strzałem w dziesiątkę :) PPS : polubcie Pora... na FB KLIK :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeść