kontrastuje z chrupiącymi i soczystymi pestki granatu. Do tego żywo zielone blanszowane warzywa oraz dresing podkręcony anchois. Dla mięsożerców z plastrami gęsi (dobrze smakuje też z kaczką i grillowanym kurczakiem), w wersji wegetariańskiej bez gęsi i anchois w dresingu. Czas przygotowania: 15 minut Porcje:2 Składniki: 1 puszka białej fasoli, 1 granat, 3 liście jarmużu, 10 brukselek
SzczyptaSmaQłyżeczka lejącego miodu - 1 większy ząbek czosnku - 3 płaskie łyżeczki żelatyny SPOSÓB WYKONANIA : - Mięso umyć i ususzyć, łopatkę pokroić i zmielić tak jak na mielone , piersi z kurczaka pociąć na niezbyt duże kawałki - Ząbek czosnku dobrze rozetrzeć i łącznie ze wszystkimi przyprawami dodać do połączonych razem mięs.Wszystko bardzo dobrze wyrobić( ja wyrabiam przy pomocy miksera na wolnych
Basia w kuchnirozmaryn, tymianek uwolniły podczas pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski) mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram papryka czerwona 1 szt czosnek 3 ząbki cebulka 3 szt małe
Basia w kuchniwątróbek gęsich - myślę, ze z powodzeniem da się je zastąpić wieprzowymi duża cebula pieprz, sól, gałka muszkatołowa kilka suszonych grzybów 20 dag gotowanego mięsa drobiowego, najlepiej gęsiego lub z kurczaka ewentualnie kilka suszonych śliwek wcześniej lekko namoczonych smalec gęsi, masło Przygotowanie : Umytą wątróbkę pokroiłam dość drobno, podobnie cebulę i przesmażyłam na smalcu gęsim Mięso ugotowałam, a jeśli mamy
Proste Potrawywspólnego pieczenia . . Popularna dziesiątka listopada: Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Rogale"marcinskie" Orzeszki z masą z mleka w proszku Kinder pingui Gulasz z piersi kurczaka Sałatka z czerwonych buraków Mięso wekowane Pierniczki
Moje domowe kucharzenieobserwujących 29 postów 42 ,823 wyświetleń najpopularniejsze posty : Domowe krówki Burgery na ostro Makaron z e szpinakiem i kurczakiem Dziękuję
Magiczne Życie MartyZapraszam :) Składniki : około 0.5 kg ziemniaków ugotowanych 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka przyprawy pikantny kurczak Skworcu szczypta zielonego pieprzu Skworcu sól do smaku szczypta proszku do pieczenia Wykonanie : Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę . Dodać żółtka , śmietanę, szczyptę proszku z mąką i przyprawić do smaku . Wszystko wymieszać mikserem. Białka ubić
Sama słodycz i szczypta chilimojemu sercu są pieczone pomidory po prowansalsku oraz rewelacyjne danie z trzech składników - libański ryż z soczewicą i duszoną cebulką. Pieczone pomidory z Prowansji Egipska zupa z soczewicy Kurczak z pomidorami i miodem Tunezyjska pieczona sałatka Gazpacho andaluz Libański ryż z soczewicą Tażin z klopsikami i jajkiem Książka jest ładnie wydana, ma twardą okładkę i dobrej jakości papier. Znalazłam
Chilli Czosnek i Oliwajest niezwykle soczysta i aromatyczna. Spróbujcie, chociażby na niedzielny obiad. Przepis ma jeszcze tę zaletę, że przygotowanie go zajmuje bardzo mało czasu. Składniki: 2 nieduże piersi z kurczaka 8 plasterków wędzonego boczku Sól, pieprz, słodka papryka Oliwa Wykonanie: Pierś myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje (polędwiczki potraktowałam jako oddzielne porcje – w sam raz dla dzieci). Pierś
Sto kolorów kuchnirazu pojawią się w kuchni. Zielony ryż to fajna odmiana klasycznego ryżu, która pasuje do prawie każdego dania. Ja podałam zielony ryż w duecie z kurczakiem ze świeżym mango i papryczką chili. Przepis znalazłam na Ale Meksyk ! . Arroz vedre, czyli zielony ryż Proporcje dla 3 osób Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 250 g ryżu 1 mała
Kulinarne przygody GatityJeśli lubisz słodka, chrupiącą skórkę z kurczaka i delikatne mięsko - ten przepis jest dla Ciebie ! Składniki: * 4 całe udka * 700 ml jasnego piwa * 3 łyżki miodu * 1 łyżka cukru trzcinowego * 2 łyżki sosu teriyaki lub sojowego * 1,5 łyżeczki soli *zioła prowansalskie Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć. Udka porozcinać na podudzia i pałki. Poporcjowane mięso natrzeć solą i przyprawami - odstawić
kolorowotorcikowobędzie pyszna, pieprzna zupka brokułowa. Zaczynamy :-) Składniki: 50 g makaronu nitki 50 g gotowanej szynki wieprzowej 250 g brokułów 1 duży ząbek czosnku 1 litr bulionu warzywnego lub z kurczaka 2 łyżki Waszej ulubionej oliwy 50 g tartego parmezanu sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: W dużym garnku podsmażamy na oliwie przez 5 min cebulę i szynkę pokrojone
pieprzny smaczeksosem sojowym, octem , przyprawami i ciepłą wodą. Następnie zalewamy sosem marchewkę i zostawiamy na ogniu bez przykrycia do momentu zagotowania ciągle mieszając. Tak przyrządzoną marchew można podawać z kurczakiem grillowanym i różnego rodzaju kaszami lub po prostu z makaronem. Pyszny i szybki obiad
pieprzny smaczekmarchewka 1 pietruszka 1 por ziele angielskie ( 2-3 ziarenka ) sól, pieprz , majeranek 2 łyżki sosu sojowego ugotowane i obrane ze skóry 1 udko z kurczaka Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę ugotować w rosole. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w paski, zeszklić na maśle. Dodać liścia laurowego i ziele angielskie
pieprzny smaczek