pojedyncze filety z kurczaka ( duże )sól do smakupieprz do smakuPanierka :125 g mini krakersów 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem5 łyżek tartej bułkiDodatkowo :3 jajka1 szczypta soliolej do smażenia PRZYGOTOWANIE:Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać
Ewa w kuchni500 g żołądków z kurczaka1 czerwona papryka1 marchewka1 cebula1/2 pora ( zielona część )250 g pieczarek4 łyżki olejusól do smakupieprz kolorowy do smaku1 łyżka suszonego niedźwiedziego czosnkuchili
Ewa w kuchniwiem dlaczego, ale bardzo lubię nadziewane filety z kurczaka. Czasami są to roladki a czasami po prostu nacinam filet robiąc kieszonkę i wypełniam go w środku jakimś pysznym farszem. Nie pamiętam aby jakiś farsz mi się powtórzył, bo zawsze robię je spontanicznie z tego co mam. Nie dość, że taki filet jest soczysty i smaczny to jeszcze ładnie prezentuje się
Ewa w kuchnijuż kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDziś kombinacja dania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitego nie spaliszd) ten problem Cię nie dotyczy - swojego jedzenia bronisz jak diamentów i nigdy z nikim się nie dzieliszRaz miałam taką sytuację jak użyłam jednej z marynat do kurczaka znanej firmy. Mężowi nie smakowało i mnie też nie. Marynata poszła do kosza i tyle.11. Czy w jakiś sposób promujesz swojego bloga w sieci? Jak?Co do promocji bloga
Ewa w kuchniDzięki uprzejmości emako.pl dostałam bon o wartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany
Ewa w kuchniZupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze szpinakiem, albo kurczaka ze szpinakiem albo krewetki ze szpinakiem (wkrótce ) ale również roladę szpinakową z łososiem… Pierwszy raz taką roladę szpinakową z łososiem przygotowała dla mnie moja Mama kilka lat temu jak pojechałam
UgotujmyTo.plsię obyć. Ale jak ktoś nie lubi może dodać np. uduszony na masełku por. Ja dodałam kawałek kiełbasy bo akurat miałam w lodówce ale równie dobrze może to być kurczak czy boczek… i to właśnie lubię w zapiekankach… dla każdego coś… smacznego. Oto moja zapiekanka z makaronem. Zapiekanka z makaronem – składniki: 250-300 g makaronu
UgotujmyTo.plPasztet domowy ze śliwkami – składniki: 1.5 kg wieprzowiny (najlepiej łopatka, golonka, ale nie schab bo jest zbyt suchy) ok. 600 g boczku wędzonego ok. 800 g wątróbki z kurczaka 4 jajka 1 czerstwa bułka ok. 17 śliwek suszonych i 50 ml brandy (opcjonalnie) 4-5 ząbków czosnku 3-4 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 por sól, pieprz, majeranek
UgotujmyTo.plprzepłukuję kapusty wodą i też nie mieszam jej z ugotowaną białą kapustą. Jeśli chodzi o kaloryczność, to dla mnie bigos nie jest bigosem jeśli jest z np. kurczakiem czy jakimiś innymi dietetycznymi dziwactwami… Wolę zjeść mniej i rzadziej prawdziwego bigosu niż jakieś jego podróbki. Jak ktoś lubi inaczej, to mi to zupełnie nie przeszkadza, ale nie lubię
UgotujmyTo.plkolorowa papryka, starty zółty ser, świeża pietruszka i delikatny cytrynowo-musztardowy sos winegret. To propozycja na lekką kolację lub obiad - jeśli podacie ją w towarzystwie np. grillowanej piersi z kurczaka. Mojego serca ta sałtka nie skradła, moim gościom zaś bardzo smakowała. Ocenę pozostawiam Wam:) Może się skusicie?:) Polecam!SKŁADNIKI:1,5 szklanki kaszy jaglanej2,5 szklanki bulionu 4 duże
Słodko-Słony Świat Ilonyfilet z kurczaka płatki kukurydziane cornflakes 2 jajka mąka przyprawa Kucharek olej do smażenia Mięso podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić. Posypać przyprawą Kucharek i odstawić minimum na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie obtoczyć w mące, następnie w rozstrzepanych jajkach a na koniec w lekko skruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na oleju do uzyskania
Świat Domowej Kuchnipłatków migdałowychsólpieprzolej do smażeniaJuż od wielu lat widać, że Polacy pokochali mięso z indyka. W wielu rankingach widać, że stało się ono trzecim, najbardziej popularnym mięsem po kurczaku i wieprzowinie. Najprawdopodobniej indyki pojawiły się w Polsce około 1560 roku. Dzisiaj zaprezentuję troszkę inną wersję kotletów z indyka, które mogą urozmaicić nasz obiad.Mięso osuszyć, pokroić na plastry w poprzek włókien
Świat Domowej Kuchni150 g mięsa mielonego z kurczaka150 g mięsa mielonego wieprzowego1 Fix Spaghetti Napoli Knorr1 cebula czerwona1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki1/2 szklanki kukurydzy z puszki1 papryka
Świat Domowej Kuchni