kaloriami i tluszczem.Chcialabym odczarowac mit strasznego schabowego,bo ciagle jednak mamy dylemat siegajac po wieprzowine.A jesli chodzi o zawartosc bialka,chuda wieprzowina ma taka sama jego zawartosc jak mieso kurczaka,a wieksza niz mieso wolowe,cielece czy dziczyzna.Co ciekawe chuda wieprzowina ma mniejsza zawartosc tluszczu i nizsza kalorycznosc niz wolowina.Mieso wieprzowe jest bogate w witamine
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ziemniaczna bulwa kryje w sobie ogromny potencjał.Nie jest wcale tak banalna jak się nam wydaje.Nic nie smakuje do mięsa czy ryby lepiej niż poczciwe kartofle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie szaszłyki to raj dla podniebienia. I wcale nie musi być rozpalony grill aby go zjeść, bo można użyć grillowej patelni. Wiadomo, że z grilla węglowego
Ewa w kuchniRobiłam już piersi z kurczaka z brzoskwinią a tym razem postanowiłam wypróbować połączenie schabu i czereśni. I jak się okazało był to smaczny eksperyment. Dla lubiących połączenia mięs i owoców taka kombinacja przypadnie go gustu.składniki na 2 porcje2 plastry schabu ( po 100 g )8 czereśni ( wydrylowanych )sól morska do smakupieprz do smakuok. 1 szk bułki tartejolej rzepakowy do smażenia2
Ewa w kuchniudka z kurczaka ( duże )1 duża marchewka1 duża czerwona cebula200 g sera feta2 jajka2 łyżki bułki tartejsól do smakupieprz czarny do smakuczosnek granulowany do smakuchili do smakusłodka papryka ( do posypania )Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni3 pojedyncze filety z kurczakaFarsz :1 marchewka1 cebula1/2 cukiniisól do smakupieprz kolorowy do smaku2 łyżki masła1 łyżeczka bułki tartejDodatki :bułka tarta do panierowania ( 1 część )płatki
Ewa w kuchni3 pojedyncze filety z kurczakasól do smakuPanierka :5 łyżek otrąb pszennych prażonych10 łyżek bułki tartejpieprz do smakuDodatkowo :3 jajkaolej rzepakowy do smażeniamąka do obtaczania
Ewa w kuchnipojedyncze filety z kurczaka ( duże )sól do smakupieprz do smakuPanierka :125 g mini krakersów 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem5 łyżek tartej bułkiDodatkowo :3 jajka1 szczypta soliolej do smażenia PRZYGOTOWANIE:Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać
Ewa w kuchni500 g żołądków z kurczaka1 czerwona papryka1 marchewka1 cebula1/2 pora ( zielona część )250 g pieczarek4 łyżki olejusól do smakupieprz kolorowy do smaku1 łyżka suszonego niedźwiedziego czosnkuchili
Ewa w kuchniwiem dlaczego, ale bardzo lubię nadziewane filety z kurczaka. Czasami są to roladki a czasami po prostu nacinam filet robiąc kieszonkę i wypełniam go w środku jakimś pysznym farszem. Nie pamiętam aby jakiś farsz mi się powtórzył, bo zawsze robię je spontanicznie z tego co mam. Nie dość, że taki filet jest soczysty i smaczny to jeszcze ładnie prezentuje się
Ewa w kuchnijuż kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDziś kombinacja dania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitego nie spaliszd) ten problem Cię nie dotyczy - swojego jedzenia bronisz jak diamentów i nigdy z nikim się nie dzieliszRaz miałam taką sytuację jak użyłam jednej z marynat do kurczaka znanej firmy. Mężowi nie smakowało i mnie też nie. Marynata poszła do kosza i tyle.11. Czy w jakiś sposób promujesz swojego bloga w sieci? Jak?Co do promocji bloga
Ewa w kuchniDzięki uprzejmości emako.pl dostałam bon o wartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany
Ewa w kuchni