wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!! wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 4 sztuki podudzia z kurczaka, 5 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku maggi, 2 pęczki natka pietruszki, 3 łyżki śmietana, 3 szklanki woda, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 4 sztuki skrzydełka kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 3 litry woda, 1,5 łyżki sól do pomidorów Royal Brand, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 2 sztuki czosnek ząbki, 1 łyżka przyprawa do pomidorów, - ile potrzeba ryż ugotowany, - ile potrzeba śmietana, 1 kg pomidory, 1 łyżka masło, 1 łyżka cukier, - do smaku maggi, 1 puszka koperek siekany skrzydełka zagotować
W Mojej Kuchni Lubiękawki i herbatki.......SMACZNEGO!!! Royal Brand, wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
W Mojej Kuchni Lubięmieszankę przypraw garam masala Royal Brand i dusić z 2 minuty wsypać pozostałe składniki: cukinię, czosnek, paprykę, pomidory dusić wszystko z 5 minut na koniec wlać chochelkę rosołu z kurczaka dusić wszystko z 15 minut na średnim ogniu na koniec wsypać koperek i wymieszać pyszne z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!! przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki, - jaką lubisz surówka, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka koperek siekany pierś podzielić na porcje kotletowe opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem
W Mojej Kuchni Lubięwiśnie, porzeczka też zrobić z kisielem wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki piersi kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 4 sztuki cebula biała 2 podwójne piersi przeciąć na 4 porcje, opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć natrzeć piersi pieprzem, vegetą na maśle klarowanym zrumienić na złocisto z każdej strony do piersi wsypać cebulę pokrojoną w kostkę grubszą pod przykryciem dusić do miękkości
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, - do obsypania mąka pszenna, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek natka pietruszki, - do smaku sól, 1 szklanka woda wątróbkę dobrze oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym obsypaną mąką wątróbkę zrumienić na maśle klarowanym dodać pokrojoną cebulę, szklankę wody i pod przykryciem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 1,5 łyżeczki sól wędzona Royal Brand, 1 łyżeczka papryka chilli suszona Royal Brand, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia pierś opłukać, osuszyć i przeciąć na 2 sztuki olej wymieszać z solą wędzoną i suszoną papryką chilli całe piersi bez rozbijania namoczyć
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 2 sztuki jajka, 1 łyżeczka vegeta, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka olej rzepakowy, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia, 1 szklanka płatki kukurydziane umyte i osuszone porcje piersi lekko rozbić i na kilka godzin moczyć w roztrzepanym jajku z vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli z pestkami i łyżeczką oleju - lepiej się trzyma panierka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna piersi z kurczaka, 3 łyżki przyprawy chimichurri Royal Brand, 1 sztuka ogórek kiszony, 1 sztuka cebula biała, 4 plastry boczek wędzony, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 szklanki olej rzepakowy, - do smaku maggi, 1 szklanka woda przyprawy chimichurri + 1/2 szklanki oleju rzepakowego dobrze wymieszać - piersi umyte w całości natrzeć przyprawą wymieszaną z olejem i schować do lodówki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 mniejsze pieczarki, 1 sztuka cebula czerwona, 3 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta, 3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone, 2 łyżki tarta bułka,- ile potrzeba ser żółty gouda, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżka mąka pszenna do obsypania, 5 szklanek woda, 1 kubek śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki na oleju
W Mojej Kuchni Lubięziołowy, 1 łyżeczka chili suszona mielona, 2 łyżki majeranek, - do smaku maggi flaki wołowe zagotować w wodzie z 5 minut i wylać na sito, opłukać do wywaru rosołowego z kurczaka i wołowiny włożyć opłukane flaki, pokrojona drobno marchewkę z rosołu i gotować z 40 minut na mniejszym ogniu zamiast gotowej przyprawy do flaków zrobiłam swoje smaki: kolendrę, gorczycę, kurkumę, pieprz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar
W Mojej Kuchni Lubię