kurczak z rt - 6008 przepisów (strona:285/401)

Faworki z ryby 331

Były faworki z kurczaka, to dlaczego nie zrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy)  Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy na złoty

Malinowe Pocałunki
Pularda w miodzie z pieczonymi ziemniakami i pieczonym jabłkiem. 181

mięso. Jest znana w kuchni staropolskiej. Pyszna, pieczona z dodatkiem miodu, ziół. Dopełnieniem były pieczone młode ziemniaczki i jabłka z wiśniami. Czysto szlachecki obiad. Składniki: 1 pularda (lub mały kurczak do 1,5 kg) miód (Miód kurpiowski ChOG) gałązka rozmarynu 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej Kamis odrobina sosu tabasco 100 ml wytrawnego sherry 3 ząbki czosnku sól 2 jabłka (jabłka

Malinowe Pocałunki
Wątróbka wieprzowa z ryżem- dirty rice with pork liver 317

wśród pozostałych wątróbek może poszczycić się największą zawartością witaminy B2 i B12, ma przy tym najmniej cholesterolu. Cielęca jest najbogatsza w cynk oraz witaminę A, a wątróbka z kurczaka – w kwas foliowy, ale jest przy tym także najbardziej obfita w cholesterol. Wątróbki powinny unikać również kobiety w ciąży i te, które w najbliższym czasie ją planują. Dostarcza bowiem zbyt dużej

Smaki Edyty
Naleśniki na każdą okazję 200

uznania. Tak przygotowane nadzienie nakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów

Taste Of My Day
Bulionówka domowa warzywno - drobiowa 195

właściwie jak je mogę zastąpić. Przecież mogę zrobić swoje wydanie i to dużo zdrowsze niż sklepowe, moje kostki rosołowe, a właściwie bulionówki z lodówki.  Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka, lub inna część drobiu z kością 3 średnie marchewki plaster selera 2 ząbki czosnki 1 cebula przypiekana nad ogniem 1 por, tylko biała część zielona natka pietruszki  świeża bazylia

Apetyczna babeczka
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 521

małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego (np. z kurczaka, wieprzowe lub wołowe) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1/2 łyżeczki płatków chilli 400 ml sosu marinara lub passaty 1 łyżka koncentratu pomidorowego

karmelowy
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc PAŹDZIERNIK 2014 125

listopad . . . Październik w statystykach wyglądał tak : 376 polubień na FB       138 obserwujących       23 posty 47 ,463 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Roladki z kurczaka w szynce wędzonej   Makaron z sosem warzywno-śmietanowym     Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy . Dziękuję

Magiczne Życie Marty
De volaille wg Michela Moran 1717

The post De volaille wg Michela Moran appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Carbonara z łososiem 325

Przepyszna carbonara, gotowa w 30 min? marzenie? już je spełniam. Delikatna , rozpływająca się w ustach. Możemy zamiasta łososia zrobić z kurczakiem ( przepis tutaj   ) , z paluszkami rybnymi, czy z grillowaną kiłbaską- z tym co lubimy najbardziej. Carbonara nie jest pracochłonna i jest przepyszna. Polecam i zapraszam po przepis :) Zaczynamy:   Składniki *: Filet z łososia 200 gr boczku

Smaki Edyty
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 183

czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jako bollito misto . Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi. Bażant, kuropatwa, zając i sarna to ulubione gatunki dziczyzny i ptactwa. Z różnych rodzajów mięs, a także wielu innych dodatków, sporządza się chyba najbardziej ambitne spośród piemonckich dań

Z Kuchni Do Kuchni
Rosół z trzech mięs (przepis babciny) 174

książkę, i o ile przepisów z niej raczej nie dam rady stosować (zwłaszcza na ciasta z 80 jaj), o tyle rady są ponadczasowe :)  Składniki: - 6 skrzydełek z kurczaka - 250 g szpondra albo łaty wołowej - 200 g schabu - duża marchew - niewielki kawałek selera - takiż kawałek pora - dwie małe pietruszki (korzeń plus natka) - ćwiartka papryki czerwonej - 2 ząbki czosnku - 1 cebula

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa szpinakowa z lanym ciastem 163

wiele potraw ze szkolnej stołówki. Do dziś nie udało mi się odtworzyć białego krupniku i marchewki z cukrem, jednakże szpinakowa z ajlaufem wyszła prawie idealnie :) Składniki: - 3 skrzydełka z kurczaka - plaster selera - 1 duża marchewka - 1 pietruszka - dwie kostki warzywne (można zastąpić solą) - kawałek pora - opakowanie mrożonego szpinaku - 6 ząbków czosnku - 4 jajka - 4 kopiaste łyżki mąki - 1 łyżka gałki

Kulinarne zapędy Kokosa
Kurczak z estragonową salsą verdę według Nigelli Lawson 146

połączone zaś z ziołowym sosem stanowi prawdziwe bogactwo smaku i witamin...  Przy okazji zachęcam Was do udziału w akcji  "Pokochaj Zdrowe Odżywianie"   Składniki: 700g filetu z kurczaka,  2 łyżki oliwy z oliwek,  1/2 pęczka estragonu,  biały pieprz,  sól.  Mięso umyć, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką oliwy

Z miłości do słodkości
brzoskwinie z puszki w kruszonkowym cieście... 168

wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!! wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

W Mojej Kuchni Lubię
podudzia w sosie z natki pietruszki... 157

Składniki: 4 sztuki podudzia z kurczaka, 5 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku maggi, 2 pęczki natka pietruszki, 3 łyżki śmietana, 3 szklanki woda, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania