kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:88/456)

Wyniki Konkursu z Folwark 141

duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 8 łyżek sosu czosnkowego Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-d/ Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę(...)pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować. 2.Przygotować 3-4 małe foremki aluminiowe (1 foremka na jedną osobę). Na dno włożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 125

łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Filet z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Usmażyć na grillu, patelni lub upiec w piekarniku. Wystudzić i pokroić w równej grubości plastry.  Pomarańczę obrać i pokroić w plastry a ser pokroić w drobną kostkę. Orzechy z grubsza posiekać. Składniki dressingu

My simple kitchen
Pikantny kurczak zapiekany w pomidorach 139

obiad i dlatego wstawiam Wam przepis. Nie ma wiele pracy, bo pieczemy go w piekarniku. Zdjęcie mało apetyczne, ale wybaczcie, bo mam problemy ze schylaniem (pęknięte żebro) i ciężko mi przyjąć odpowiednią pozę do fotografowania. Obiecuję Wam jednak , że jak tylko przestanie boleć to zrobię kurczaka jeszcze raz i podmienię zdjęcie. Dlatego musicie mi uwierzyć na słowo, było pysznie. Składniki(...)następnie wlać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Wszystko przelać do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1 godziny. pikantny kurczak zapiekany w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Pieczony kurczak faszerowany pęczakiem 233

żaroodpornego naczynia posmarować olejem, włożyć kurczaka, po bokach obłożyć go pokrojonymi w ósemki jabłkami. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiowa. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50 minut w temp. 170stC, w trakcie pieczenia polewać kurczaka wytworzonym sosem. Następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze ok 30 minut, uważając, żeby skórka nie przypaliła się zbyt mocno. Przed podaniem usunąć nitki. Podawać

Obiad gotowy
Piersi z kurczaka zapiekane z młodą kapustą 275

danie na blogu Kasi Cukier wiedziałam, że na pewno spróbuje przygotować podobną zapiekankę. W smaku jest rewelacyjna - przełamanie słodkiej kapusty i lekko pikantnych piersi z kurczaka… ponadto prawie całe danie jest zapiekane w piekarniku, więc idealne dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłków. Poniższa zapiekanka jest również świetna do odgrzewania. Podczas zapiekania kapusty wytworzy się dość

Ugotować
KURCZAK W KAWIE 162

Mięso umyć , osuszyć i natrzeć cynamonem , gałką muszkatołową , włożyć do miski.Zalać kawą bez fusów i wstawić do lodówki na całą noc.Po wyjęciu z lodówki kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i .Umieścić w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.Pieczemy 45-60 minut.Gotowego odkładamy w ciepłe miejsce , a sos przelewamy do rondelka i jak jest potrzeba odparować go na małym ogniu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z rozmarynem i cytryną 236

aromatycznego kurczaka, którego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko zamarynować mięso sprawdzonym połączeniem cytryny i rozmarynu, potem podsmażyć i przerzucić na ziemniaki w piekarniku. Jeszcze tylko sałatka i gotowe! Składniki dla 4 osób: Kurczak 8 (1 kg) podudzi kurczaka 1 główka czosnku + 2 ząbki 1 łyżka świeżego rozmarynu (lub 1½ łyżeczki suszonego) 1 łyżeczka soli pieprz 2 łyżki soku

Pełny talerz
Filety z udek po cygańsku. 101

Podsmażone kawałki mięsa zalewa się sosem pomidorowym z dodatkiem cebuli, suszonych śliwek i odrobiną powideł śliwkowych. W takiej formie danie trafia na jakiś czas do piekarnika. Kilka tygodni temu Maciek przedstawił podobną propozycję przyrządzania kurczaka. Były to glazurowane filety z udek . Miałam wątpliwości, czy przygotować moje danie. Nie chciałam się powtarzać. Doszłam jednak do wniosku, że warto podzielić się sprawdzonym(...)przepisem. Polecam. Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 2 cebule 8 szt. suszonych śliwek 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki keczupu 3/4 szkl. wody  1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru sól papryka słodka  oliwa (lub masło klarowane) Wykonanie: Udka doprawić solą i papryką, następnie obsmażyć z dwóch stron na oliwie/maśle. Podsmażone

zadanie-gotowanie
Rolada serowa 411

sztuk) 1 pierś z kurczaka ( ok. 400g) 3 małe cebule łyżka masła do smażenia sól pieprz czosnek niedźwiedzi przyprawa do gyrosa przyprawa do grilla WYKONANIE: 1. Pierś z kurczaka pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i odstaw; 2. Cebulkę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na łyżce masła; 3. Pieczarki wypłukaj, zetrzyj na tarce i dodaj do cebulki(...)serową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C  na 25 min; 6. Na jeszcze ciepłą masę serową połóż pierś z kurczaka i pieczarki. Zwiń w roladę.Owiń roladę w papier i ponownie wstaw do piekarnika na ok. 25 min;   7. Podawaj na zimno, np. z sosem czosnkowym w formie przekąski lub na ciepło. SMACZNEGO

Prosty przepis na
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 156

czosnek drobno siekamy. Cytrynę sparzymy wrzątkiem, osuszamy i kroimy w plasterki. W garnku (u mnie: garnek próżniowy Happyvcall Vacuum Pot ) rozgrzewamy oliwę i układamy zamarynowane podudzia z kurczaka. Smażymy po 2 min. z każdej strony, a następnie dodajemy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy około 4-5 min., a następnie dodajemy pomidory w puszce, plasterki cytryny i całość zalewamy bulionem(...)hermetyczne gotowanie pozwala zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 156

czosnek drobno siekamy. Cytrynę sparzymy wrzątkiem, osuszamy i kroimy w plasterki. W garnku (u mnie: garnek próżniowy Happyvcall Vacuum Pot ) rozgrzewamy oliwę i układamy zamarynowane podudzia z kurczaka. Smażymy po 2 min. z każdej strony, a następnie dodajemy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy około 4-5 min., a następnie dodajemy pomidory w puszce, plasterki cytryny i całość zalewamy bulionem(...)hermetyczne gotowanie pozwala zachować smak i zapach przygotowywanych dań na dłuższy czas. Garnek bez problemu poradzi sobie z potrawami, które na ogół przygotowuje się w piekarniku, jak np. udka lub podudzia z kurczaka, golonka czy gołąbki w sosie, i to w znacznie krótszym czasie. Garnek bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i uważam, że jest warty swojej ceny! KURCZAK PO MAROKAŃSKU

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak pieczony z estragonem 200

układamy zamarynowane podudzia na blaszce do pieczenia , pokrywamy płatkami masła i wsuwamy do piekarnika , zapiekając około 60 minut w temperaturze 160 C z termoobiegiem . W trakcie pieczenia , musimy kontrolować , czy wierzch zanadto się nie przypala i w razie potrzeby osłaniamy folią do pieczenia . Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie ze wszystkim , a dodatkowo skropiony wywarem , który powstał w trakcie pieczenia

Ogrodnik w podróży
Kurczak z 40 ząbkami czosnku 412

jest on jednak żadną miarą ostry. Zresztą taki efekt przynosi już nawet kilka minut smażenia, a co dopiero 1,5 godziny przebywania w piekarniku. Tę zaś konkretną potrawę konstytuuje jego tandem z mięsem kurczaka. Można w niej wymieniać wszelkie inne składniki, ale czosnku i kurczaka zabraknąć nie może nigdy. Kurczak z 40 ząbkami czosnku(...)razie potrzeby zmniejszamy ogień. Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do brytfanny. Związujemy ze sobą nogi. Główki czosnku porcjujemy na poszczególne ząbki, ale ich nie obieramy. Podzielony czosnek i drugą łyżkę masła rozkładamy w brytfannie obok mięsa. Podlewamy dno brytfanny winem (lub wodą). Na koniec posypujemy wszystkie składniki tymiankiem. Brytfannę przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy

Kulinarna Pokusa
Kurczak pieczony w rękawie 340

termoobiegu – grzanie góra-dół). Po wyjęciu z rękawa odczekujemy ok. 10 minut przed pokrojeniem. W połowie pieczenia warto dorzucić do piekarnika przyprawione cząstki ziemniaków i obiad gotowy. Post Kurczak pieczony w rękawie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania