kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:70/456)

Roladki drobiowe ze szparagami w miodowo-musztardowym sosie 102

niesamowicie zgrany duet. Polecam. Ps. Muszę się pochwalić, że od niedawna możecie śledzić moje dokonania na Instagramie Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu https://www.instagram.com/smakinatalerzu/ 3 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek zielonych szparagów około 150 g boczku w cienkich plastrach sól, pieprz Sos miodowo-musztardowy: 4 pełne łyżki musztardy gruboziarnistej 2 łyżki płynnego miodu 6 łyżek śmietanki 30% sól, pieprz(...)folią aluminiową. Musztardę łączymy z miodem. Niewielką ilością (około 2 łyżki) polewamy roladki. Resztę łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Odkładamy. Naczynie wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Po tym czasie dodajemy odłożony sos miodowo-musztardowy. Zapiekamy jeszcze przez około 5-10 minut. Roladki podałam z surówką z zielonej sałaty i rzodkiewki oraz

Smaki Na Talerzu
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 176

plasterki i pomidora na 8 części. Sos: Wszystkie składniki na sos należy ze sobą połączyć (czosnek zmiażdżyć). Gdy kurczaka jest już prawie gotowy, należy podgrzać w piekarniku tortille z serem przez 3 minuty w 150 stopniach. Na tortille wyłożyć warzywa i kurczaka, polać wszystko sosem czosnkowym i zawinąć. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak z warzywami w piwie 471

pieczemy w 160 stopniach w piekarniku 30 minut, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski, podwyższamy temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, jemy ze smakiem. The post Kurczak z warzywami w piwie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z udek kurczaka z kaszą gryczaną (porcja - ok. 400 kcal) 187

dość mocno - jedynie soli mniej). Niech tak sobie poleżą w lodówce z godzinkę czy dwie. 2. Do żaroodpornej miski wkładamy kawałeczek masła, na to kawałki kurczaka i zalewamy wodą. 3. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180-200 stopni na ok. 30 min (termoobieg). Czasem możemy zamieszać, jeżeli kurczak wychyla się z wody i przypieka. 4. W między czasie gotujemy

Malowane smakiem
Bezglutenowa pizza na pomidorowym cieście - ananas, banan, kurczak 220

foremek silikonowych. Warstwa ciasta powinna mieć grubość około 1 cm.   Nakryć folią i pozostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.Teraz pora przygotować wierzch pizzy. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć mieszanką przypraw (sól, kolendra, papryka słodka, tymianek, pieprz lub gotowa mieszanka - przyprawa typu gyros). Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju(...)resztę koncentratu pomidorowego i około pół szklanki wody. Doprawić do smaku  solą, cukrem, pieprzem i papryką. Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut (powinno być jeszcze blade). Na wierzch nałożyć kurczaka z sosem pomidorowym, posypać startą na wiórki mozarellą  lub żółtym serem. Zapiekać jeszcze 5-10 minut. Dla alergika uczulonego na mleko przygotowałam

głodny alergik
,,Nuggetsy z sezamem’’ 102

podwójna pierś kurczaka 4 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki sezamu białego Helio 1 szklanka mleka ½ mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 jako przyprawa do kurczaka, papryka słodka, papryka ostra, czosnek jabłko lub pomarańcza, wykałaczki Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płatki kukurydziane mielimy w melakserze. Mleko miksujemy z mąką, jajkiem oraz przyprawami . Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy(...)każdej strony przyprawami. Pokrojone filety z kurczaka przekładamy do ciasta. Blachę do pieczenie wykładamy papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka obtaczamy w płatkach kukurydzianych i sezamie a następnie układamy na blasze do pieczenia. Każdy kawałek delikatnie skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy z 18 minut. Gotowe nugetssy wbijamy w owoc. Podajemy z dipem czosnkowym

Podróż w kulinaria
Menu na tydzień: Dieta z pudełka Azja Express 100

konotacje. Kuchnia azjatycka bardzo nam się podoba, bo jest bogata w smaki, prosta i oferuje mnóstwo przepisów na bardzo szybkie dania. W Polsce raczej kojarzy się z jakimś smażonym kurczakiem z dodatkiem ryżu i surówki z kapusty, ale ma to tyle wspólnego z Azją co błyskawiczne zupki chińskie z Radomia z zupą. Potrawy azjatyckie są doskonałym rozwiązaniem dla zabieganych, którzy(...)kuchni świata, jedzone w każdym zakątku globu. Poza nieco orientalną nutą niczym nie różnią się od naszych tradycyjnych dań. Jak gotowaliśmy Do przygotowania menu wykorzystaliśmy piekarnik, w którym powstały dwa dania: kurczak po koreańsku i ryż z kalafiora – baza do poke bowl. Pozostałe dania zrobiłyśmy jedno po drugim. Makaron Lo main wymaga tylko ugotowania makaronu i przygotowania prostego dresingu

Niedzielny kucharz
pieczony kurczak pyszny z piekarnika... 129

podzielić na części, poodcinać tłuste skóry, kuperek, opłukać i osuszuć ręcznikiem papierowym w naczyniu żaroodpornym układać natarte olejem porcje, wszystko dobrze obsypać przyprawą do kurczaka z każdej strony, schować do lodówki na kilka godzin piekarnik elektryczny, grzanie góras/dół, do zimnego wstawić naczynie z kurczakiem, nastawić na 220 C, piec pod przykryciem 40 minut, następnie porcje polać wodą

W Mojej Kuchni Lubię
Kieszonki z kurczaka faszerowane amarantusem i kawiorem z bakłażana 221

Soczyste i aromatyczne mięso z piersi kurczaka to doskonała propozycja na grilla. Można je również upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 4 łyżki kawioru z bakłażana firmy Proeco Polska 2 łyżeczki ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Galantyna z kurczaka 249

ułożyć na nim połowę piersi, następnie wątróbkę, ponownie piersi. Następnie posmarować pozostałą częścią farszu i dokładnie przykryć skórą. Całość polać łyżką bulionu. Foremkę z kurczakiem ustawić w naczyniu z ciepłą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Wyjąć foremkę z kurczakiem i ułożyć na niej deskę (przyciskając kurczaka) i obciążyć. Zostawić tak do ostudzenia. Galantynę

królestwo garów
Kurczak pieczony w marynacie słodko-pikantnej. 185

nacieramy nimi kurczaka i odstawiamy do lodówki na 8-12 godzin. Przed pieczeniem kurczaka ponownie nacieramy marynatą i wkładamy do brytfanki z trzema szklankami wody. Kurczaka pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 90-100 minut. Co 10 min polewamy sokiem, który powstał w trakcie pieczenia. Jeżeli chcemy w końcu pieczenia kurczaka można polać roztopionym masłem

Kuchnia Łukasza
Kurczak w piwie z ziemniakami, kukurydzą i rozmarynem. 197

rozmaryn buduje klimat całego posiłku. Dodatkowym atutem jest czas poświęcony na jego przygotowanie. Podsmażenie poszczególnych produktów zajmuje chwilę, reszta dzieje się sama w piekarniku :) Bardzo nam smakowało, zwłaszcza mężowi ;)   Składniki: 600 g podudzi z kurczaka 6 średnich ziemniaków  kolba kukurydzy 1 duża cebula 330 ml jasnego piwa pszenicznego 3 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka cukru muscovado curry sól słodka(...)naczynia żaroodpornego. Na tę samą patelnię wlać piwo, wsypać łyżeczkę cukru i gotować przez kilka minut, żeby alkohol odparował. Płyn wlać do naczynia z kurczakiem i warzywami. Dodać gałązki rozmarynu. Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez godzinę

zadanie-gotowanie
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 170

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 286

piekarnika nagrzanego do 200 stopni piekąc przez 30 minut bez przykrycia.  Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy kurczaka przez dalsze 40-50 minut. Galantynę zostawiamy w wyłączonym piekarniku pozwalając jej ostygnąć.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco

Miód i pieprz
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 127

Mięso musi się tylko lekko przemarzyć i nabrać złotego koloru. Nie musi być usmażone ponieważ będzie się jeszcze piekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę cebuli i boczek. Ostatnia warstwa to pozostałe ziemniaki. Na patelnię na której smażyły się mięsko i warzywa wlać śmietanę

Kuchnia Pokoleń