kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:76/456)

Glazurowany kurczak pieczony 111

miodu, sos sojowy, olej i musztarda, natrzeć marynatę dokładnie kurczaka z zewnątrz i wewnątrz, następnie wstawić kurczaka na całą noc do lodówki, następnego dnia posmarować kurczaka połową glazury( woda, papryka, miód) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni, po godz. pieczenia, gdy skórka z wierzchu będzie przyrumieniona na złoty kolor, kurczaka odwrócić i posmarować z drugiej strony resztą

Kuchnia Beaty
Pieczone nuggetsy na patyku 221

jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każdy z kawałków moczymy w marynacie a następnie obtaczamy w płatkach. 3. Kurczaka układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionym sosem

Szefowa kuchni
Podudzia kurczaka z porami i suszonymi pomidorami 187

dokładamy pomidory oraz suszoną bazylię. Po chwili podlewamy piwem/bulionem i podgotowujemy jeszcze 2-3 minuty. Mieszankę piwno-warzywną przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy podudzia kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni (góra-dół) na około 45 minut. Po około 30 minutach przykrywkę zdejmujemy. W razie konieczności mięso dopiekamy kilka minut dłużej (ja dość

Smaki Na Talerzu
Kurczak piri piri Jamiego Olivera 297

Składniki: ok. 1 kg mięsa z kurczaka, u mnie udka i filet 1 brokuł sól, pieprz sos piri piri: 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 1

czarrna od kuchni
Pałki na groszku Nigelli 285

Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 opakowanie mrożonego groszku 1/2 pora 2 łyżki miodu słodka papryka sól marynata: 4-5 łyżek sosu Worcester 3 łyżki

czarrna od kuchni
Pałki kurze po Ciechocińsku 166

wszystkich stron kurczaka masą z majonezu i keczupu. Lekko podważyć skórę i posmarować również pod skórą. Nie musicie całkowicie, tylko tam gdzie się da. Wstawić kurczaka do lodówki na godzinę. Nagrzać piekarnik do 200 C piec mięso przez 40-50 minut. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem i odwracać co jakiś czas. Mięsko musi być upieczone i chrupiące. Podawać z podpieczonymi

Kuchnia Pokoleń
Pałki pieczone w kremowym sosie 263

Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 cebula 5 dkg boczku 30 dkg pieczarek 150 g ricotty pieprz ocet winny przyprawa do kurczaka suszony czosnek niedźwiedzi

czarrna od kuchni
Kurczak pieczony z porem w pomidorach 303

żaroodpornego. Pora pokroić w plasterki i równomiernie umieścić na kurczaku. Pomidory z sosem wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem i doprawić solą z pieprzem. Całość przelać na kurczaka i przykryć. Piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości - w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia mięso można odkryć, aby skórka nabrała rumianego koloru

Di gotuje
Kalafior i pierś z kurczaka w chrupiącej panierce 319

Pyszne jedzonko w chrupiącej panierce, upieczone w piekarniku.     Składniki: -kalafior -filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -płatki kukurydziane -bułka tarta -sól i przyprawy od prawej do lewej :), czyli to, co kto lubi (masala, harissa

Maminek kulinarny
Tarta z ciasta francuskiego na zielono 218

Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki – groszek, szpinak i ser. Wkładamy do piekarnika na kolejne

Podwójnaporcja
Udka ketchupowo-majonezowe 586

Składniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz

czarrna od kuchni
Szaszłyki z piekarnika 200

Gdy nie mamy ogródka lub jest brzydka pogoda a mamy ochotę na obiad z grillowanym mięsem, polecam domowe szaszłyki z piekarnika. Podałam je z ryżem (z

Ana Mari's world
Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym 137

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przyprawy mieszamy. Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i zapiekamy 10-15 min. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Kurczak tandoori 231

Kurczak tandoori wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Składniki: 1 kg kawałków kurczaka, u mnie udka

czarrna od kuchni
Kurczak w pomarańczach. 198

Gdy tradycyjny kurczak się nam znudził, to  można go upiec np. w pomarańczach. Potrzebujemy kurczaka 1,5 kg, pomarańcze 4szt., olej 1/3 szklanki,czosnek 3

chleba naszego