kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:370/456)

Kurczak w czerwonym winie zapiekany pod ziemniakami 178

smakowe i wodzi na pokuszenie kolejnej porcji (i to nie małej!) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten* Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1h Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 5 ziemniaków 2 marchewki 200g pieczarek cebula Około 1 szklanki czerwonego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany łyżka przecieru pomidorowego olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo(...)dokładamy przecier pomidorowy oraz liść laurowy. Ziemniaki kroimy w paski i zalewamy śmietaną. Doprawiamy nieco pieprzem i delikatnie mieszamy. Układamy w sposób dowolny na wierzchu zapiekanki. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 180st. Na około 40 minut. Smacznego

Kolizje Smaków
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 137

będzie zjeść ten 'włoski' smakołyk. Zamówiliśmy 'hawajską mając nadzieję, że będzie taka jak zwykle, czyli z ananasem, było jednak inaczej. Za 14,5 zł dostaliśmy 32 cm pizze z kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami była caiem niezła, no i ciasto cienkie i dobrze przypieczone(...)jednej płotce. Do środka ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego!Płotki piczone w folii z rozmarynemJeżeli miałabym określić jakość knajp we Władku, to powiem szczerze

Słodkie Przyjemności
Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan 250

Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z mięsem z rosołu, polecam przygotowanie tych sakiewek. Są proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Dzięki serowi pleśniowemu sakiewki nabierają

Oryginalny smak
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 261

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam

Kuchnia Pokoleń
Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. 109

łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego po pół łyżeczki musztardy i sosu worcestershire 5 łyżek oliwy świeżo zmielony pieprz Przepis na sałatkę Cezara Na liściach sałaty ułożyć usmażonego kurczaka, polać dużą ilością sosem i udekorować paskami parmezanu. Kompot z rabarbaru i pokrzywy Lato to czas dzikiej kuchni. Pokrzywa rośnie dziko na działce i w miejscu, gdzie robimy grilla. Wystarczy(...)dodać do płynnych składników. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wysypać płatkami migdałów. Przelać do niej ciasto i na wierzchu ułożyć kawałki pokrojonego melona. Piec 40 minut w 180 stopniach w piekarniku (góra – dół). Artykuł Letnie przepisy – lekki obiad na upały cz 1. pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
STYLIZACJA STOŁU NA WIELKANOC I POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA 176

imbryk, dzięki czemu, herbata będzie ciągle ciepła, a my możemy dłużej posiedzieć przy stole z rodziną. Na stole zawsze muszą pojawić się elementy dekoracyjne, dlatego wybrałam kilka żółtych kurczaków , zielonego zająca i piękne świece. No to jak, już stół mamy udekorowany to czas go czymś zastawić.  Polecam Wam przepyszną babkę potrójnie czekoladową! PRZEPIS NA BABKĘ WIELKANOCNĄ SKŁADNIKI(...)babka była puszysta. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy na złoty kolor. U mnie temp. 170 stopni C. Czas godzina i 10 minut. Grzanie: pierwsze 40 minut dół piekarnika, reszta czasu dół + termoobieg  Babkę całkowicie studzimy na kratce. Jeśli pieczesz w formie silikonowej, pamiętaj że jeszcze gorącą babkę wyciągamy z formy! POLEWA: Śmietankę podgrzewamy do temp około 60 stopni

SMYKWKUCHNI
O śniadaniowych rogalikach i marzeniach! 168

się wygrać pewien konkurs , organizowany dla blogerów przez stronę Pokochaj Olej Rzepakowy. Należało stworzyć danie z rodzimych składników z użyciem oleju rzepakowego - wygrał m.in. mój przepis na  kurczaka - smaki polskiego lata . I mimo, że najwspanialszy KitchenAid jest już u mnie w domu, ja ciągle z zachwytem i niedowierzaniem na niego spoglądam! Skoro taki pomocnik został mi sprezentowany trzeba było(...)blaszce w sporych odstępach między sobą, przykryć ściereczką i zostawić do ponownego wyrośnięcia na 30 min. Przed pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka, posypać makiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 20-23 minuty. Studzić na kratce. Smacznego

Plate of Joy
Ale pasztet! 263

warzywa z rosołu - jeśli ich nie macie, należy najpierw ... ugotować wywar mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty) 2-3 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka(...)doprawieniu dodajemy do całości 2 jaja oraz bułkę tartą. Aby pasztet był delikatny jak chmurka - radzę wyrabiać mięso rękami.  Formę wykładamy pergaminem, wzdłuż i w poprzek. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół. Mięso przekładamy do formy. Każda Mama i Babcia poradzą, aby stukać formą kilkukrotnie w stół, aby pozbyć się z mięsa powietrza.  Pieczemy

Garniec Magalie
Zapiekane tortille z kurczakiem 768

Ten przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille, ewentualnie

Złote przepisy
Pasztet z resztek 172

idealny, jest pyszny, nie marnujemy żywności, a że marnujemy jej dużo, to wiemy. O tym ile wyrzucamy jedzenia, przeczytacie TUTAJ. Pasztet z mięsa z rosołu Standardowo gotujemy rosół z kurczaka, wołowiny, indyka, kaczki, gołębia, perliczki czy innego pterodaktyla. To, co nam zostaje, obieramy dokładnie. Wykorzystujemy warzywa, które się gotowały w rosole. Ja używam wszystkich warzyw oprócz cebuli. Jedyne co musimy(...)podczas pieczenia i późniejszego studzenia. Ja piekę w keksówce, na dno wkładamy cienkie plasterki masła lub cieniutki pasek słoniny. Przekładamy masę, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 i zostawiamy na 45 minut. Pasztet przed krojeniem dokładnie studzimy i kroimy już zimny. Ja się spieszyłam, pokroiłam nieostudzony

ladykitchen
3 proste zupy krem, które rozgrzeją Cię jesienią 126

czosnku, posiekane 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 500 g leśnych grzybów (podgrzybków, prawdziwków czy kurek), oczyszczonych i drobno pokrojonych 750 ml bulionu warzywnego (lub z kurczaka) 2 łyżki serka mascaropone 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy Monini Biala Trufla do podania ponadto do podania: grzanki z ulubionego chleba Przygotowanie kremu grzybowego: W garnku(...)wymieszaj. Papryki pokrój na ćwiartki, usuń z nich ogonki i pestki. Ułóż je na blasze skórą do góry pomiędzy ziarnami ciecierzycy, dodaj też nieobrane ząbki czosnku.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni ustawionego na górną grzałkę. Piecz ok. 20 minut, aż skóra na papryce zczernieje. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kilka minut do ostygnięcia.  Papryki obierz

Chilli Czosnek i Oliwa
Enchiladas – meksykański sposób na resztki 131

prosty. Każdy kto potrafi zrobić zasmażkę, ugotuje również sos enchilada. Nas, po wypróbowaniu różnych przepisów, najbardziej przekonała receptura z bloga Cookie and Kate. Polecamy! Składniki: Nadzienie Pieczeń (schab, szynka, kurczak). My wykorzystaliśmy około 300 g pieczeni z dzika 1/2 puszki kukurydzy z fasolką (może być też sama kukurydza lub sama czerwona fasolka) 1 cebula Olej do smażenia Pietruszka lub kolendra(...)smażymy. Mięso siekamy na małe kawałki i dodajemy do cebuli. Znów chwilę smażymy, głównie po to, żeby mięso się ogrzało. Dodajemy posiekaną zieleninę. Zdejmujemy z ognia. Krok 3 Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy centymetrowej grubości warstwę sosu. Tortille zailżamy wodą i podgrzewamy na suchej patelni lub około 1 minuty w mikrofali. Każdy placek smarujemy sosem

Niedzielny kucharz
Pasztet tradycyjny 211

kupić mięsa podane poniżej w przepisie i zrobić najbardziej tradycyjną wersję pasztetu. Polecam Ci także inne przepisy: – pate z wątróbki – pasta z kurczaka – pasta z wędzonego kurczaka – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa(...)łyżki ostrej papryki. Całość dopraw sporą ilością gałki muszkatołowej. Foremki (najlepiej keksówki) wysmaruj smalcem lub masłem a następnie wysyp bułką tartą. Włóż masę mięsną i piecz pasztet w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C przez około 50 minut. SMACZNEGO!   Artykuł Pasztet tradycyjny pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 194

grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Na “pierwszy ogień” proponujemy sos kurkowy, który idealnie sprawdza się jako dodatek do mięs: polędwiczek wieprzowych, schabu, a także piersi z indyka i kurczaka, czy nawet do steku z polędwicy wołowej. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a sama “obróbka” świeżych kurek jest dziecinnie prosta. Aby oczyścić kurki z piasku i leśnej ściółki wystarczy opłukać(...)około dwie godziny. 4. Zamarynowane polędwiczki obsmażamy na patelni z obu stron na złoty kolor. 5. Obsmażone polędwiczki przekładamy na blachę do pieczenia, posypujemy solą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez około 8 - 10 minut. Aby sprawdzić, czy polędwiczki są już gotowe, należy przekroić jedną w najgrubszym miejscu. Mięso powinno być ścięte na całym

W kuchni Katie