kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:323/456)

Roladki z Indyka ze Szpinakiem 133

Znakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz.  SKŁADNIKI:  4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści

Gotowanie Patki
Pierś z kurczaka z owocami w aromatycznej galaretce 161

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -podwójna pierś z kurczaka -puszka brzoskwiń -puszka ananasa -100 ml bulionu lub gorącej wody -1,2 łyzeczki ziół prowansalskich -sól -pieprz cytrynowy -1 łyżka żelatyny -olej do podsmażania mięsa -masło do wysmarowania formy Pierś podzielić(...)bulionu może być gorąca woda wymieszana łyżką naturalnej jarzynki. Odlewamy soki z owoców po 200 ml każdego. W sumie płynów ma być 500 ml ( bulion + soki ). Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200° ok. 30-45 minut w zależności od wagi mięsa, często i obficie polewając bulionem i sokami.W tym czasie namoczyć żelatynę w dwóch łyżkach zimnej wody, odstawić

Kulinarne przemyslenia
Krupnik z grzybami 97

zjada zupę z apetytem, gdy ją podaję Córce wyławiam grzyby, zostaje po nich piękny aromat i smak. Polecam przepis na zupę krupnik z grzybami SKŁADNIKI: 520 g podudzi z kurczaka (4 sztuki) włoszczyzna: kawałek pora (jasna część), 1 cebula, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek kapusty włoskiej (opcja), pęczek natki, 1/4 selera 4 pieczarki 5 łyżek kaszy jęczmiennej, perłowej, średniej(...)łyżka masła, może być klarowane opcja: większa szczypta lubczyku PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myję, siekam w talarki i przesmażam na łyżce masła. Włoszczyznę obieram. Cebulę kroję na pół i opalam w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 10 minut. Można ją także połówkami przesmażyć na suchej patelni lub posiekać drobno i przesmażyć na oleju. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę

Zasmakuj Kuchni
Tarta warzywna z ciasta francuskiego 144

ciasta francuskiego z warzywami – m.in.: brokułami, marchewką, pomidorkami, wszystko w sosie jajeczno-śmietanowym i przyprawami – pycha obiad, inny niż na co dzień!:) Obiad wege, choć kawałki kurczaka można by od święta wrzucić, polecam. Tarta na milion sposobów, szybka na gotowym cieście francuskim, delikatna, jemy ze smakiem. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 świeży mały brokuł, podzielony na różyczki(...)jajka garść tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, lubczyk, ostra papryka, bazylia do smaku, szczypta cukru PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzanej patelni podsmażam przez chwilę cebulę i cukinię, studzę. Piekarnik nagrzewam do 200ºC, grzałka góra plus dół, bez termoobiegu, środkowa półka piekarnika. Brokuł i marchew gotuję kilka minut we wrzątku z dodatkiem niewielkiej ilości soli i szczypty cukru, przekładam na talerz

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczna zapiekanka z makaronu i kurczaka z cukinią 136

ostrego sera żółtego cheddar Jarzynka lub sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Mięso z uda kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, oprószyc jarzynką lub solą do smaku, wlać łyżkę oleju, wymieszać i poddusić przez kilka minut pod przykryciem, wsypać mrożoną mieszankę warzywną wlać pół(...)przełożyć do ceramicznej formy do zapiekania, między makaron powciskać pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię, posypać startym ostrym serem cheddar. Zapiekać przez 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku, przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 169

surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek oleju 0,5 szklanki wody łyżka musztardy łyżka miodu 6 goździków płaska łyżeczka estragonu pół łyżeczki całego kminku łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka suszonego czosnku (lub 1 duży rozgnieciony(...)odstawcie chociaż na godzinę do lodówki, by wszystkie składniki się przegryzły i wchłonęły w mięso. Pieczcie w naczyniu pod przykryciem w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce w piekarniku przez godzinę. Po tym czasie zdejmijcie pokrywkę i pieczcie w temp. 150C przez 20 minut. Przez cały czas zaglądajcie od czasu do czasu do mięsa i podlewajcie je, przekręcając

Zasmakuj Kuchni
Udka Z Ziemniakami Z Piekarnika - Czyli obiad który robi się sam ;) 1463

łyżeczka soli 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do kurczaka ( ja używam zawsze Prymat) pieprz, ostra papryka do smaku piórka cebuli łyżka posiekanej natki koperku Udka z kurczaka nie musimy zagotowywać jeśli mamy je ze sprawdzonego miejsca/sklepu. Ja wolę zagotować wtedy mam pewność, że wszelkie nieczystości zostaną usunięte wraz z woda. Udka nie tracą na smaku, robię(...)wyszły wcale suche) Ziemniaki kroimy na ćwiartki i układamy po miedzy udkami. Oblewamy je oliwą i obsypujemy papryką ewnt. ostra papryką, solą, tymiankiem i natką koperku. Całość wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na około 1 h. Pieczemy z grzaniem góra - dół. Pod koniec możemy włączyć na 10 minut termoobieg

Gotowanie...to proste !
Piersi z kurczaka w curry 166

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -3 piersi z kurczaka -opakowanie curry -opakowanie kurkumy -łyżka ziaren kolendry -łyżka ziaren kolorowego pierzu -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego -łyżka granulowanego czosnku -kilka kropel ciemnego sosu sojowego -oliwa lub olej -rękaw(...)całą noc, szczelnie przykrywając folią spożywczą. Na drugi dzień wkładamy piersi  wraz z marynatą do  rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Podajemy z surówkami i ziemniakami z wody

Kulinarne przemyslenia
FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 1041

kurczaka 1 duży pomidor 1 opakowanie mozzarelli 1 cebula 4 ząbki czosnku świeża i suszona bazylia ( tymianek też dobrze pasuje) sól,pieprz,papryka oliwa z oliwek Filety z piersi kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na 4 części. Przyprawić : 2 ząbki czosnku,sól,pieprz oraz słodka papryka. Odstawić na parę godz do lodówki ( u mnie cała noc,ale nie jest(...)odsączyć na papierowym ręczniku i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na filetach rozłożyć uprzednio przygotowaną mieszaninę z pomidora,posypać suszoną bazylią i delikatnie skropić oliwą. Piec ok 25 min w piekarniku nagrzanym

Niespełnione zdolności kulinarne
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 138

surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek oleju 0,5 szklanki wody łyżka musztardy łyżka miodu 6 goździków płaska łyżeczka estragonu pół łyżeczki całego kminku łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka suszonego czosnku (lub 1 duży rozgnieciony(...)odstawcie chociaż na godzinę do lodówki, by wszystkie składniki się przegryzły i wchłonęły w mięso. Pieczcie w naczyniu pod przykryciem w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce w piekarniku przez godzinę. Po tym czasie zdejmijcie pokrywkę i pieczcie w temp. 150C przez 20 minut. Przez cały czas zaglądajcie od czasu do czasu do mięsa i podlewajcie

Zasmakuj Kuchni
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem. 1191

Składniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego) -ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.) -2 łyżki masła -1 ząbek czosnku -1 kostka rosołowa -przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz) Sposób przygotowania: Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez(...)czosnkiem. Dwa filety przykryć kołderką szpinaku, na to położyć ser i kolejną warstwę szpinaku. Przykryć drugą częścią piersi i spiąć wykałaczkami. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, często podlewając bulionem z kostki rosołowej. Smacznego

Magia jedzenia.
Barszcz po kurpiowsku - najlepszy na kaca i przeziębienie 139

smak Was zachwyci, tak jak i mnie. Zupa inspirowana jest przepisem z programu "Brodzik od kuchni". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 3 litry wody 600 g skrzydełek kurczaka pęczek włoszczyzny 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe 3 średniej wielkości buraki 2 ząbki czosnku 250 ml soku z ogórków kiszonych 3 łyżki wiśni, świeżych lub mrożonych 1 cytryna 2 pełne łyżeczki(...)liście laurowe. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, łyżką cedzakową zbieramy z powierzchni powstałą pianę i gotujemy przez 2 godziny na średnim ogniu bez przykrycia. 2. W tym samym czasie piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Buraki myjemy, owijamy folią aluminiową błyszczącą stroną do środka i pieczemy 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, drzwiczki uchylamy i w ten sposób studzimy

My Culinary Art
Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami 129

Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami Składniki: mięso: - 5 sztuk podudzia z kurczaka (około 550g) marynata: - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1 łyżeczka miodu naturalnego (u mnie wielokwiatowy) - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka ketchupu łagodnego (u mnie Reypol) - odrobina mielonego czarnego pieprzu - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli Pieprz&Cytrusy Royal Brand (skład(...)Mieszam dokładnie ręką i przekładam do naczynia żaroodpornego, u mnie owalne. Ziemniaki obieram, myję i kroję na ćwiartki. Posypuję solą oraz tymiankiem. Przekładam do naczynia z mięsem. Piekę w piekarniku. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 50-60 minut Całość podaję z listkami sałaty oraz z odrobiną ketchupu

Kuchnia co dnia
Udka z kurczaka nadziewane rukolą i orzechami z frytkami z topinamburu. 201

dużo topinamburu, ale na szczęście już się kończy i dziś ostatni, na najbliższy czas, przepis z tą bulwą. Z topinamburu zrobimy frytki, a na talerzu królować będzie udko z kurczaka faszerowane rukolą z masłem i orzechami włoskimi. Czego potrzebujemy? -dwa udka -dwie garści świeżej rukoli -dwa ząbki czosnku obrane -dwie główki czosnku -cebula -łyżka masła -sól, pieprz -olej rzepakowy -oregano(...)rozprowadzamy po całym udku. Od góry pieprzymy i solimy. Główki czosnku przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w ćwiartki, cebulę przekrawamy na pół. Na patelni, którą możemy wkładać do piekarnika podgrzewamy olej rzepakowy. Wrzucamy główki czosnku, pieczarki i cebulę, przekładamy ostrożnie udka i podsmażamy kilka minut, aż od spodu mięso zbrązowieje. Podlewamy winem dodajemy tymianku i oregano. Gdy wino odparuje wkładamy

BaRepas
Kotleciki KusKus 146

Haliny dla mnie za bardzo kleista)papryka czerwona lub żółta (wedle uznania  można również pomieszać)mała pierś z kurczaka2 jajkaprzyprawy: zioła prowansalskie, słodka papryka, curry, sól, pieprz ziołowyWykonanie:Kurczaka drobniutko pokroić i obtoczyć w przyprawach. (Każdy może je dodać wedle uznania, ja zawsze rzucam je na oko, i zawsze mi pasuje).Drobniutko posiekać paprykę.Mięso i paprykę dusimy(...)opakowaniu, dodajemy mięso z papryką i jajka. Mieszamy wszystko razem. Dokładnie.Blachę wyłożyć papierem, najlepiej leciutko go posmarować oliwą, bądź masłem.Formujemy kotleciki i układamy na blachę.Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy kotleciki, aż się zarumienią ok. 10-15 min.Ciepłe wcinamy, najlepiej smakuje z ogórkiem kwaszonym.Smacznego

Moje pyszne gotowanie

Proponowane wyszukiwania