kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:151/456)

Kurczak z nutą cytrynową 239

listków bazylii oliwa MONINI Lemon ---->TAKA sól Paprykę kroimy w paseczki a cukinie w talarki. Kurczaka kroimy w większe kawałki i nacieramy go startą skórką z cytryny, solą, pieprzem i ziołami.  Wszystko wkładamy do rękawa spożywczego, zamykamy  i wkładamy do piekarnika na ok 40 min. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki. Wkładamy do rękawa spożywczego. Solimy, dodajemy posiekane

Olikowa kuchnia
Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku. 154

patelnia, bo pierś jest zapiekana a do wykonania tego przepisu potrzebne jest tylko kilka podstawowych produktów spożywczych.   Składniki dla 4 osób:   4 piersi z kurczaka 0,5 papryki czerwonej 0,5 papryki żółtej 50 g świeżego szpinaku baby 4 plastry wyrazistego w smaku sera żółtego 1 łyżeczka curry 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli(...)wierzchu i piecz 20 minut w 200 °C jeśli posiadasz włącz funkcję grilla w piekarniku.   Tak przygotowaną pierś podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!   Jeśli chcecie więcej przepisów na piersi z kurczaka dajcie znać w komentarzu!   Artykuł Pierś faszerowana serem i warzywami. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub

kuron.com.pl
udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą... 126

łyżki, cebula 2 sztuki większe, liść laurowy 2 sztuki Umyte, świeże udka kurczaka mocno natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, posmarować majonezem, schować do lodówki na kilka godzin. Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, liście laurowe, zawiązać rękaw, włożyć do blaszki. Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z indyka w sosie serowym 189

początkujących, którzy chcą przygotować coś extra na romantyczną kolację. Ja podałam indyka – ale tak samo można przygotować pierś z kurczaka. Sos serowy, który podajemy do roladek robi się błyskawicznie – ugotujemy go w czasie, gdy mięso będzie w piekarniku. Danie powinno przypaść do gustu amatorom serów pleśniowych i nie tylko – ja za nimi nie przepadam, a roladki bardzo(...)sera gorgonzola 1 łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Sznycle z indyka (lub z kurczaka) rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem (tak jak na kotlety schabowe). Lekko solimy, pieprzymy i obsypujemy granulowanym czosnkiem z obu stron. Na wierzchu kotletów układamy 2-3 warstwy umytych liści szpinaku

Poezja smaku
Kurczak pieczony na butelce piwa 304

piwie nie jest przesuszony, a delikatny i soczysty. Zioła dają piękny zapach i każdy przechodząc obok piekarnika sprawdzał ile jeszcze. Aromatyczne (i "wygodne") są również dorzucone obok ziemniaki. Zostaje tylko przygotowanie sałatki. I letni obiad/kolacja gotowy Składniki dla 4 osób: 1 duży kurczak (1,5-1,7 kg) 1 butelka piwa 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej

Pełny talerz
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ziemniakami 147

pieprz)    Ziemniaki należy wyszorować razem ze skórką,pokroić je w ćwiartki, skropić oliwą i wstawić do piekarnika  na około 20 minut (temp. 220 stopni C) lub zgrillować. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Następnie wcześniej zamarynowaną pierś kurczaka położyć na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym i smażyć do rumianego koloru  uważając by nie wysuszyć

noteskulinarnyfiga
Prosty, naładowany witaminami kurczak pieczony z ananasem 383

szklanek 1 awokado 3 łyżki soku z cytryny sól kmin rzymski, 1 łyżeczka 1 łyżka kurkumy Przygotowanie: KURCZAK: Piersi pokrój na mniejsze części, delikatnie rozbij, oprósz solą, pieprzem, czosnkiem i CHILI z obu stron. Cebule posiekaj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Do naczynia żaroodpornego wlej trochę oliwy czosnkowej, wrzuć cebulkę i podpiecz ok. 10 minut, od czasu do czasu

Gotowanie to kochanie
soczysty, kruchy kurczak z rękawa z cebulą i marchwią... 168

natrzeć kurczaka też w środku, dodać obrane marchwie i cebule, schować do lodówki na kilka godzin kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia razem z dodatkami, marynatą, wlać wodę z przyprawą w płynie i mocno zawiązać końcówki, rękaw włożyć do naczynia żaroodpornego piec w piekarniku nagrzanym do 220 C. grzanie góra/dół około 80 minut, potem rozciąć rękaw i usunąć

W Mojej Kuchni Lubię
Skrzydełka Amerykańskie 144

Witam Was ;) 🍂🍂🍂🍂🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁 Tak jak widzicie dziś u Mnie na obiad były Skrzydełka z kurczaka. Nie jadłam i nie przygotowywałam dobrych kilka lat. Tym bardziej dziś chciałabym podzielić się z Wami rewelacyjnym przepisem na szybkie i proste danie obiadowe z piekarnika ;)  Mięso zrobiłam w worku do pieczenia ,dzięki temu stało się bardziej soczyste.  Przyprawy jakie użyłam w swoim Daniu(...)dostaniecie w sklepie internetowym Skworcu . https://www.skworcu.com.pl 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🌞🌞🌞🌞🌞 https://m.facebook.com/gotowaniepatki/   Składniki:  1 kg skrzydełek z kurczaka  Marynata:  3 łyżki miodu  3 łyżki oleju rzepakowego  3 łyżki ketchupu pikantnego  1 łyżka papryki słodkiej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/papryka-mielona-ostra-50g.html  1 łyżka papryki wędzonej Skworcu

Gotowanie Patki
Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty 110

znajdzie coś dla siebie. Kiedy mam okazję zjeść w takim miejscu, oczywiście to robię. Później jest mi łatwiej skomponować własny zestaw. Burgery wołowe są moimi ulubionymi, ale burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty kojarzą mi się z wakacjami, lekkim zapachem lata i słońcem . Spróbujecie? Zaczynając tworzyć tego burgera, musicie wybrać dobre pieczywo . To musi być naprawdę dobra maślana(...)przygotowanie bułki , to ja robię to zazwyczaj w piekarniku, ale możecie zrobić to również na patelni. Jeśli jednak zdecydujecie się na piekarnik to nagrzejcie go do 200°C i pieczcie bułki przez 5 minut, czyli dokładnie tyle, co kurczaka. Jeśli chcecie zrobić to na patelni, to posmarujcie patelnie masłem, połóżcie bułki i podgrzewajcie na średnim ogniu do zrumienienia krawędzi. Następny

Słodkie Gotowanie
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2004

Uwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty jest wszędobylski, bo tutaj liczą się walory smakowe. Mój bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i wędzonych śliwek. Powodzenie mojego bigosu zawdzięczam(...)grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem. – Do garnka z kapustą powciskać udka kurczaka, szyjki i żeberka, tak aby były przykryte kapustą. Garnek przykryć szczelnie folią aluminiową. – Piec w 200 st. C przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez

To co kocham
Kurczak pieczony w ketchupie 157

papryką. Marynatą posmarować kurczaka i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Kurczaka wyłożyć do naczynia żaroodpornego i oprószyć chili. Między kurczaka włożyć pokrojone kawałki czosnku. Naczynie przykryć i piec około 50 - 55 minut w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C. Pod koniec pieczenia można zdjąć na 5 minut pokrywkę, aby mięso delikatnie się zapiekło.  * szklanka

Gotuj w domu
Domowy kebab. Przepis krok po kroku. 174

marynacie, odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, ale idealnie smakują po około 12 godzinach. Najlepiej kurczaka zamarynować dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 230 °C z funkcją grilla. Udka nadziej na szpadki do szaszłyków

kuron.com.pl
Fajitas z kurczaka 150

rozgrzej olej i smaż kawałki kurczaka po kilka minut z każdej strony. Następnie dodaj do kurczaka pokrojoną w półplasterki cebulę oraz pokrojone w cienkie plasterki papryki. Wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut aż warzywa nieco zmiękną. Placki tortilli podgrzewaj na patelni lub w piekarniku. Fajitas podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną 18%, jalapeno i świeżą kolendrą. Możesz przygotować też ostry

nietylkopasta.pl
Ryż z kurczakiem (a'la paella) 123

następnie obtaczamy w mące.  Pozostały olej rozgrzewamy na patelni (najlepiej dużej i głębokiej) i podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Kurczaka następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.  Na patelni rozgrzewamy pozostały olej i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulkę, pod koniec dodając drobno posiekany

bistro mama