kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:149/456)

Pieczony kurczak w sosie barbecue 367

przestudzonym sosem i dokładnie w nim obtoczyć każdy kawałek mięsa. Odstawić w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Zamarynowanego kurczaka wykładać na blachę do pieczenia, tak aby każdy kawałek leżał obok siebie. Pozostającym sosem polać po wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec prze 1,5 godziny. W trakcie pieczenia można polewać wierzch sosem, a jeżeli będzie

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 135

należy przekroić na pół i wydrążyć środek. Następnie solimy, pieprzymy i olejem smarujemy dokładnie środek cukinii. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni C i pieczemy przez 18min. 2. Gotujemy kaszę jaglaną według zaleceń na opakowaniu. 3 .Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, chili i curry. 4 .Cebulę kroimy w kostkę i szklimy

Coś z niczego
filet z kurczaka w bakłażanie z kozim serem 155

Efektowne, lekkie danie, a do tego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić(...)bazylię do smaku. Gdy sos odrobinę ostygnie zblendować go na gładko i wylać do naczynia żaroodpornego.  Każdy kawałek kurczaka owinąć w plasterek sera koziego, następnie w plaster bakłażana i związać delikatnie szczypiorem. układać w naczyniu z sosem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok 20-30 minut. Podawać z ryżem

Cook&Love
Udka pieczone na warzywach 141

obiad, który praktycznie robi się sam. Wystarczy zamarynować mięso, pokroić warzywa, potem to wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego i buch do piekarnika! A po około godzinie obiad mamy gotowy, tak lubię :D  Składniki: Mięso: 8 podudzi kurczaka 1 łyżka miodu 2 łyżki musztardy kilka łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól, pieprz Warzywa(...)pokroić na kawałki. Paprykę oczyścić i również pokroić. Warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, posypać ziołami i dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zamarynowane udka. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni C na ok. godzinę. Pod koniec pieczenia, gdy mięso zbyt mocno zacznie się przyrumieniać przykryć je folią aluminiową. Podawać na ciepło

Simply Food
Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem w cieście francuskim 291

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem w cieście francuskim Dania Danie główne Porcje 4 osoby Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 40 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki 4 szt pierś kurczaka 300-400 gram szpinak mrożony 2 łyżki kwaśna śmietana 18% 2 opakowania ciasto francuskie 4 plastry ser cheddar lub inny 3 ząbki czosnek 1 łyżka masło klarowane 1 łyżka pieprz(...)ułożonej piersi na przemian w tzw. jodełkę. Układamy zawinięte piersi na papierze do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy ok. 40 min. aż zarumieni się ciasto. Smacznego! Artykuł Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem w cieście francuskim pochodzi z serwisu lysygotuje.pl | Blog łysego, co lubi gotować

lysygotuje.pl
pasztetowa z domowej wędzarni 206

selera 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 szklanki kaszy manny 2 szklanki wody Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo jelita lub osłonki do napełnienia pasztetowej Sposób przygotowania Ćwiartki kurczaka, wkładamy do garnka na rozgrzane dwie łyżki smalcu. Przesmażamy z oby stron, dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i zalewamy wodą. Garnek ustawiamy na palniku, przyprawiamy solą, liściem laurowym, oraz zielem(...)grubą kostkę i przesmażamy partiami na patelni na pozostałym smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Teraz do rondelka wlewamy wywar, odlany z garnka w którym gotowaliśmy kurczaka i warzywa.  Zagotowujemy wywar, wsypujemy do niego kaszę manną i gotujemy na małym ogniu, przez 2-3 minuty. Wszystkie składniki lekko

Miód i pieprz
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 187

minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki z kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie

Dieta bez mleka
Roladki z kurczaka 169

świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone. Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :) 4 filety z kurczaka 8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy

Smakołyki Asi
Kolorowa sałatka z kurczakiem i grejpfrutem 129

Wymieszać, aby kurczak dokładnie pokrył się marynatą. Miskę przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.  Po tym czasie kurczaka zgrillowac, najlepiej na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Można tez upiec go w piekarniku. Upieczone mięso położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby ostygło. Przygotowanie składników sałatki: Grejpfruta wyfiletować - obciąć górę i dół skóry, po czym(...)Słoiczek zakręcić i energicznie potrząsnąć, aby wszystkie składniki się połączyły. Spróbować w razie potrzeby doprawić do smaku miodem. Ułożenie sałatki: Na półmisku ułożyć liście sałaty, na nich układać zgrillowanego kurczaka, a pomiędzy nim cząstki wyfiletowanego grejpfruta. Posypać selerem naciowym i cebulą. Przybrać natką pietruszki i posiekanymi pistacjami. Polać dressingiem i podawać.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Udka kurczaka w sosie majonezowo - ketchupowym 196

godziny. Udka wraz z sosem przelać do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 80 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC . Uwaga – sprawdzona rada 1)       kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka może zastąpić pieprzem cayenne, majerankiem i kurkumą. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat

Świat Smaku
Kurczak na soli - pieczony w całości 201

cytrynowego 4 plastry sparzonej cytryny (ze skórką) 4 ząbki czosnku 600 gramów soli gruboziarnistej 2 gałązki świeżego tymianku Kurczaka dokładnie umyć w środku i z zewnątrz Do naczynia żaroodpornego (ja wykorzystałam brytfankę, ponieważ nie miałam takiego dużego naczynia) wysypujemy sól gruboziarnistą Piekarnik nagrzać do 200 stopni, na termoobieg (jeśli góra-dół, to wówczas na 180 stopni) Do filiżanki z olejem

Szczęśliwa kuchnia
Kurczak na soli - pieczony w całości 397

cytrynowego 4 plastry sparzonej cytryny (ze skórką) 4 ząbki czosnku 600 gramów soli gruboziarnistej 2 gałązki świeżego tymianku Kurczaka dokładnie umyć w środku i z zewnątrz Do naczynia żaroodpornego (ja wykorzystałam brytfankę, ponieważ nie miałam takiego dużego naczynia) wysypujemy sól gruboziarnistą Piekarnik nagrzać do 200 stopni, na termoobieg (jeśli góra-dół, to wówczas na 180 stopni) Do filiżanki z olejem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierś kurczaka w cieście francuskim 135

przeplatajcie naprzemiennie. 6 Jajko roztrzepcie z odrobią soli oraz szczyptą ziół prowansalskich. Posmarujcie nim zawinięte piersi. Włóżcie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Gdyby ciasto zbyt szybko się rumieniło, obniżcie temperaturę do 180 stopni.   Artykuł Pierś kurczaka w cieście francuskim pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe placuszki z cukinią i selerem 165

selerem, a dla zaostrzenia smaku dodałam zieloną cebulkę. Placuszki owe zostały upieczone bez tłuszczu na blaszce w piekarniku co dodatkowo zwiększa ich atuty poniedziałkowe ;) Jemy zdrowo i smacznie :) Drobiowe placuszki z cukinią i selerem Składniki :   300 g filetu z kurczaka 1 niewielka cukinia 1 mały seler 2 ząbki czosnku 1 młoda zielona cebulka 1 jajko sól, pieprz, papryka mielona(...)kurczaka myjemy, kroimy w niewielką kostkę. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, seler obieramy i ścieramy na małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski Następnie dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę i przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką - mieszamy. Z powstałej masy nakładamy blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżki niewielkie placuszki. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Środa: Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami 96

żyć. Kiedy jest już gotowy obtaczamy go w słodkim sosie buffalo. Na tym etapie można już kurczaka podawać – to wersja typu sticky wings, sticky sirloin, czyli lepkie skrzydełka i lepkie polędwiczki. Tak robią Amerykanie. My upieczone/usmażone mięso wstawiamy jeszcze do piekarnika lub kładziemy na patelnię, żeby sos przywarł do mięsa. Wierzcie, że smakuje genialnie! W ten sposób można

Niedzielny kucharz