kurczak z pieczarkami - 4188 przepisów (strona:179/280)

Szpinakowy filet z kurczaka z sosem maślano-czosnkowym 151

mimolette- 60g Papryka czerwona- 50g Masło- 80g Sól, pieprz, papryka w proszku Dodatki Brokuł- 180g Kalafior- 110g Pieczarki- 50g Masło- 20g Papryka w paski- 40g Czosnek- 14g Sól i pieprz Sos Czosnek- 8g Masło- 45g Piersi z kurczaka oczyść i naciąć  kieszonki na 3/4 głębokości. Szpinak odmrozić i odcisnąć z wody, przesmażyć z czosnkiem, papryką (kostka) i masłem, przyprawić

serzmiesem
ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM I MAKARONEM 149

dodaję sól do smaku. Przepis na ok. 3-4 porcje Składniki: - 1 pojedyncza pierś z kurczaka (u mnie ok. 250g) - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry - 1/2 cebuli - 1 łyżka oleju kokosowego (daję nierafinowany, o smaku kokosa) - 1/2 bakłażana (lub 1/2 cukinii, lub kilka pieczarek, lub 1/2 papryki) - kilka małych pieczarek (dodaję ok. 5-6 malutkich) - 1 łyżeczka przyprawy curry(...)chwilę pastę curry (uważać by jej nie przypalić). Następnie dodajemy pokrojony w kostkę filet z piersi kurczaka i mieszając smażymy ok. 3 minuty. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana (lub inne warzywo) oraz małe pieczarki (kroję je na 4) i mieszając smażymy ok. 2 minuty. Dodajemy curry, sos rybny oraz cukier

Smaczne Zdrowe
Moje lunchboxy 130

patelni z sewem pleśniowym a do tego krakersy Bento #42 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli pierś kurczaka w szynce (u mnie boczek), chimichurii i pomidorowa kasza jaglana Bento #59 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ" czyli Pęczak z pieczarkami i groszkiem a do tego ryba Bento #5 z książki "LUNCHBOX NA KAŻDY DZIEŃ NOWE PRZEPISY" czyli sałatka

Mama Gotuje
sałatka leśna polana 265

składniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki (ja użyłam zamrożonej natki z selera, którą wcześniej rozmroziłam) 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany, kwaśnej słodka papryka, sproszkowana sól, pieprz wykonanie: Marchewkę gotujemy z ziemniakami w mundurkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy(...)kroimy w kosteczkę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną. Całą tortownicę (ok. 18 cm średnicy) wykładamy folią spożywczą. Układamy poszczególne składniki warstwowo: odsączone pieczarki, kapeluszami do dołu, natka pietruszki, marchewka, sól

Domowy Smak Jedzenia
Potrawka orientalna 152

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1/2 cukinii 1 garść grzybów mun kilka pieczarek 1 cebula 1/2 marchewki 1 łyżka mąki ziemniaczanej makaron ryżowy sos sojowy sos … Czytaj dalej Potrawka orientalna

czarrna od kuchni
Roladki z filetów kurczaka 89

filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna. Składniki: 4 filety z kurczaka po 200 g 4 łyżki pasty z karczochów 250 g brązowych pieczarek  1 cebula 4 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek bułka tarta 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Czwartek: Pęczotto z grzybami i groszkiem 118

elementów tego dania ma swój smak i aromat, które idealnej odnajdują się w pęczaku. Wykorzystaliśmy przepis Davida Travisa Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku

Niedzielny kucharz
PIERŚ Z KURCZAKA Z ZIOŁOWĄ NUTĄ Z PROSCIUTTO I WARZYWAMI 159

piersi z kurczaka (przekrojone wzdłuż) prosciutto  ziemniaki (ugotowane) papryka czerwona + papryka zielona cebula 10 pieczarek oliwa sol, pieprz, zioła Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut, na patelni podsmażamy pokrojoną w paski papryke, cebule i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z ugowowanymi, pokrojonymi w pół ziemniakami. Pierś z kurcaka kroimy wzdłuż, opruszamy solą i swieżo mielonym pieprzem

BezglutenowaIzabela
Zupa a la pizza. 150

kurczaka. Dzięki dodatkowi przyprawy do pizzy i oregano, możemy naprawdę poczuć smak, zbliżony do smaku pizzy. Spróbujcie i oceńcie. Składniki: 2 duże piersi kurczaka ( miałam 700 g.) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 300 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 serek topiony śmietankowy (100 g.) 2 łyżki gęstej śmietany 300 g. przecieru pomidorowego ( miałam swojski), lub 2 puszki

Agusiowe smakołyki
Proste obiady na 7 dni 200

Przedstawiam Wam moje propozycje na szybkie i proste obiady na 7 dni . Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano Kasza gryczana z brukselką i pieczarkami Quesadillas z serem, rukolą i czarnymi oliwkami Makaron

Moja smaczna kuchnia
4 proste obiady na listopad 111

się efektami Waszej pracy na fanpagu Mojej smacznej kuchni Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Sałatka „prawie” Cesar 164

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 142

groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 138

idealnej odnajdują się w pęczaku. Wykorzystaliśmy przepis Davida Travisa . Szukasz więcej przepisów – sprawdź całe menu na tydzień! Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku

Niedzielny kucharz
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 207

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!