uwielbiają taki sposób serwowania kurczaka , no bynajmniej moje , ja zresztą też … składniki dla 3 osób : 3 pojedyńcze filety z kurczaka 1 szklanka startego, żółtego sera o wyrazistym smaku 1 łyżka startego parmezanu 2 – 3 ząbki czosnku 4 pieczarki 2 szalotki 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej mniej niż pół kostki masła 2 łyżki mąki pszennej mleko sól , pieprz(...)sosem . Szalotki i pieczarki siekamy drobniutko , solimy do smaku , podsmażamy na złoto i dodajemy do sosu . Sosem , zalewamy obsmażone wcześniej filety i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Zapiekamy około 10-15 minut w zależności od wielkości filetów . Serwujemy na gorąco , obficie posypane siekanym, świeżym tymiankiem i pieprzem . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Filet z kurczaka w sosie tymiankowo
Ogrodnik w podróżyskładnikiem siekanych kotlecików jest mięso drobiowe, do którego możemy dodać dowolne warzywa, np. paprykę czy pieczarki. Natomiast ja zrobiłam je ze szczypiorkiem i porem. Takie kotleciki są świetną alternatywą dla kotletów panierowanych, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 500 g filetu z kurczaka 1 duże jajko kawałek pora (biała część około 10 cm) 1/2 pęczka szczypiorku 50 g żółtego
Danka Pichcizłożonym smaku. Po prostu niebo w gębie, co tu więcej pisać ;) Składniki: 5 niedużych piersi z kurczaka 10 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej) 5 łyżek posiekanego szpinaku 7 łyżek startego żółtego sera 7 łyżek bułki tartej 250 g pieczarek 1 garść suszonych prawdziwków (namoczonych) 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka masła sól i pieprz zielona(...)smażeniu piersi wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć 5 minut. Dodać pieczarki pokrojone na grubsze plasterki lub w ćwiartki. Dodać prawdziwki wraz z płynem od namaczania, masło oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć na średnim ogniu około 15 minut. Dodać śmietankę i wymieszać. Naczynie z kurczakiem wyjąć z piekarnika i dodać do niego sos grzybowy. Piersi posypać resztą
zadanie-gotowanieSezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami. Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogórki kiszone, resztka kukurydzy konserwowej, groszek, jajka i ser żółty. Świetnie też nadałby się smażony filet z kurczaka. Co prawda u mnie do sałatki trafiło po połowie puszki kukurydzy u groszku, ale dajcie ile macie. Mniej lub więcej. Sałatka z pora z pieczarkami na pewno na stałe zawita u nas, bo mąż wciągnął ją na jedno posiedzenie, więc na pewno
Mieszam w Garnkucudownego smaku. Dla mojego męża, który jest miłośnikiem mięcha, dodałam do sosu usmażoną w kostkę pierś z kurczaka. Serdecznie polecam do dania z makaronem kieliszek winka, według mnie jest to idealne połączenie smaków...Zapraszam na moją odsłonę makaronu 😊 Składniki: szpinak 250 g, pieczarki 350 g, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, śmietanka 30 % 250 ml, sól i pieprz do smaku
kulinarne odsłony patiglinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński ser (w wersji domowej możemy użyć mozzarelli) – bo w prostocie tkwi siła. Pieczarki z serem - nic więcej Ajapsandali Proste, ale pełne smaku jest także gruzińskie ratatouille, czyli ajapsandali . Ajapsandali to smażone warzywa: bakłażan, cebula, czerwona i zielona papryka oraz pomidory przyprawione dużą ilością czosnku(...)mleku z bardzo dużą ilością czosnku. Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mleku Cielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym sosie z pieczarkami, posypana papryką, na drugim pieczona w folii z mnóstwem kolendry. Ta druga to najlepsza cielęcina jaką miałam okazję jeść. To dlatego, że jestem
Poezja smakuSkładniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 sztuki, majeranek 1 łyżeczka, kasza pęczak 1 szklanka, pieczarki 30 dag, cebula 1 sztuka, masło klarowane 1 łyżka, natka pietruszki 1 łyżka, przyprawa w płynie - do smaku wątróbkę zrobiłam wg porady od Pogotowie kulinarne(...)Michela Morana z Doradcy Smaku na faceeboku wątróbki kurczaka oczyścić z błonek, żyłek i zamoczyć w mleku na kilka godzin- wątróbkę wylać na sito aby odciekło mleko na gorącym maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano - usmażoną odłożyć na talerz na tłuszczyku po wątróbce zeszklić cebulę i dodać pokrojone na cząstki jabłka, papryczki chili z pestkami do smaku dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małą kosteczkę
Moje-pitraszeniePrzepis z „Przyjaciółki”, gości na moim stole dość często. Szybki, nieskomplikowane składniki i smakuje baaaardzo:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowywieprzowiny i wołowiny wzbogacona o dodatek sosu sojowego. Bogaty wywar gotowałam aż 6h, ale każda sekunda jest tego warta! Zapraszam na mój ramen - z boczkiem, nóżkami wieprzowymi, wołowiną i kurczakiem - na bogato! Ramen gotujemy na wywarze z kości wołowych lub wieprzowych, mięsie i wodorostach konbu oraz innych aromatycznych dodatkach, wzbogacamy go także warzywami. Ja stworzyłam swoją unikatową mieszankę, bo wydaje(...)cebule dymki ze szczypiorem 2 duże ząbki czosnku 1 łodyga trawy cytrynowej 1 korzeń imbiru ok. 10cm 150g pieczarek 4 grzyby shitake 700g szpondru wołowego z kością 2 nogi wieprzowe (1,2kg) 600g boczku wieprzowego surowego 1 ćwiartka kurczaka (300-400g) ok. 100-150ml sosu sojowego (9 łyżek) ok. 5l + 3l wody Potrzebujemy garnka o pojemności minimum
Cooking Monsterteraz zapraszam na Kotleciki : SKŁADNIKI NA 12 SZTUK : 500g Mięsa mielonego z indyka (100%) 1Cukinia 8 pieczarek 4 łyżki płatków owsianych Skworcu 1 kulka Sera Mozzarella 2 łyżki cebulki suszonej Skworcu 2 łyżki przyprawy do kurczaka SKWORCU sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku Grys SKWORCU 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso przekładam do miski
Gotowanie Patkikotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
Na moim talerzukotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
NA MOIM TALERZUrównież Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej
Kulinarne Przeboje