glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński ser (w wersji domowej możemy użyć mozzarelli) – bo w prostocie tkwi siła. Pieczarki z serem - nic więcej Ajapsandali Proste, ale pełne smaku jest także gruzińskie ratatouille, czyli ajapsandali . Ajapsandali to smażone warzywa: bakłażan, cebula, czerwona i zielona papryka oraz pomidory przyprawione dużą ilością czosnku(...)mleku z bardzo dużą ilością czosnku. Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mleku Cielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym sosie z pieczarkami, posypana papryką, na drugim pieczona w folii z mnóstwem kolendry. Ta druga to najlepsza cielęcina jaką miałam okazję jeść. To dlatego, że jestem
Poezja smakuSkładniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 sztuki, majeranek 1 łyżeczka, kasza pęczak 1 szklanka, pieczarki 30 dag, cebula 1 sztuka, masło klarowane 1 łyżka, natka pietruszki 1 łyżka, przyprawa w płynie - do smaku wątróbkę zrobiłam wg porady od Pogotowie kulinarne(...)Michela Morana z Doradcy Smaku na faceeboku wątróbki kurczaka oczyścić z błonek, żyłek i zamoczyć w mleku na kilka godzin- wątróbkę wylać na sito aby odciekło mleko na gorącym maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano - usmażoną odłożyć na talerz na tłuszczyku po wątróbce zeszklić cebulę i dodać pokrojone na cząstki jabłka, papryczki chili z pestkami do smaku dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małą kosteczkę
Moje-pitraszeniePrzepis z „Przyjaciółki”, gości na moim stole dość często. Szybki, nieskomplikowane składniki i smakuje baaaardzo:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowywieprzowiny i wołowiny wzbogacona o dodatek sosu sojowego. Bogaty wywar gotowałam aż 6h, ale każda sekunda jest tego warta! Zapraszam na mój ramen - z boczkiem, nóżkami wieprzowymi, wołowiną i kurczakiem - na bogato! Ramen gotujemy na wywarze z kości wołowych lub wieprzowych, mięsie i wodorostach konbu oraz innych aromatycznych dodatkach, wzbogacamy go także warzywami. Ja stworzyłam swoją unikatową mieszankę, bo wydaje(...)cebule dymki ze szczypiorem 2 duże ząbki czosnku 1 łodyga trawy cytrynowej 1 korzeń imbiru ok. 10cm 150g pieczarek 4 grzyby shitake 700g szpondru wołowego z kością 2 nogi wieprzowe (1,2kg) 600g boczku wieprzowego surowego 1 ćwiartka kurczaka (300-400g) ok. 100-150ml sosu sojowego (9 łyżek) ok. 5l + 3l wody Potrzebujemy garnka o pojemności minimum
Cooking Monsterteraz zapraszam na Kotleciki : SKŁADNIKI NA 12 SZTUK : 500g Mięsa mielonego z indyka (100%) 1Cukinia 8 pieczarek 4 łyżki płatków owsianych Skworcu 1 kulka Sera Mozzarella 2 łyżki cebulki suszonej Skworcu 2 łyżki przyprawy do kurczaka SKWORCU sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku Grys SKWORCU 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso przekładam do miski
Gotowanie Patkikotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
Na moim talerzukotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
NA MOIM TALERZUrównież Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej
Kulinarne Przebojerównież Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 500g 2 jajka 3 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka gęstej
Kulinarne PrzebojePizza z pieczarkami i salami Zachęcam wszystkim do wypróbowania przepisu na domową pizzę. Składniki można dowolnie zmieniać, np. dodając różne sery, owoce, pieczoną pierś z kurczaka itp. Przygotowana pizza nie będzie ani na cienkim ani na grubym cieście. Nam bardzo smakuje, ponieważ wiemy co jemy - a zapach ciasta drożdżowego roznosi się po całym mieszkaniu. Składniki: spód na pizzę
Ugotowaćgyros na ostro Kurczaka dokładnie myjemy i rozcinamy nóżki od udek. Olej łączymy z miodem i przyprawami i nacieramy nimi wszystkie części kurczaka. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. SKŁADNIKI GULASZ WARZYWNY - 500 g pieczarek - 3 cebule - 2 marchewki - 1 pietruszka - 0,5 l bulionu warzywnego - 3 ząbki czosnku - 90 g musztardy (w naszym przypadku musztardy czeskiej
Związek na patelniSkładniki: 1 szklanka (lub woreczek) kaszy (najlepiej gryczanej, ale można użyć swojej ulubionej) cukinia cebula pieczarki (100 g) papryka seler naciowy (jeden kawałek) pomidory (puszka) czosnek (ząbek) pierś z kurczaka przyprawy:suszone oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka
NA MOIM TALERZUSkładniki: 1 szklanka (lub woreczek) kaszy (najlepiej gryczanej, ale można użyć swojej ulubionej) cukinia cebula pieczarki (100 g) papryka seler naciowy (jeden kawałek) pomidory (puszka) czosnek (ząbek) pierś z kurczaka przyprawy:suszone oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka
Na moim talerzuWyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać
Kuchnia Pokoleń