kurczak z pieczarkami - 4188 przepisów (strona:192/280)

Siekane kotleciki z kurczaka z ananasem 276

pomysłu na obiad, przy niewielkiej ilości składników, jakie mamy w lodówce można wyczarować smaczny i szybki obiad. Wystarczy mieć pierś z kurczaka i kilka dodatków, jakich to zależy od tego, co jest w lodowce. Dzisiaj trafiły do nich pieczarki, por i ananas. Smaczne, lekko słodkie i zaskakujące. Te kotleciki są u nas bardzo częstym obiadem. Polecam . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Leczo z cukinią na zimę. Baza do lecza w słoikach 308

się w mojej spiżarni. W razie nagłej konieczności wyczarowania obiadu w kwadrans, wystarczy podsmażyć cebulkę z dobrą kiełbasą (lub kurczakiem), wrzucić zawartość słoika, zagotować  i już. Jeśli ktoś nie lubi z mięskiem polecam dodać np. duszone pieczarki:) Pysznie, zdrowo i bez konserwantów:) *** Chyba sobie jeden słoik już otworzę, bo zima właśnie dzisiaj do nas zawitała. Mam nadzieję

Maślane ciasteczko
Quesadilla z kurczakiem, czyli pszenna tortilla jako domowa przekąska idealna na ciepło i na zimno 274

było je poświęcić, gdyż wypadło na tortille z kurczakiem ;).  Składniki (na 2 quesadille): 4 pszenne tortille  1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1 mała papryka czerwona 1 papryka żółta 10-15 dag sera żółtego Edam 1 pieczarka Przygotowanie: Składniki na farsz kroimy w drobną kostkę (mięso jak najdrobniej). Dobrze topiący się ser żółty ścieramy na tarce o grubych

Kuchnia po mojemu
Klasyczne szaszłyki. 123

także owoców, wszystko to czym w danej chwili dysponujemy w lodówce. Jednak ja akurat najbardziej lubię te klasyczne, ewentualnie z kawałkami pieczarek lub/i boczku oraz podane z sosem czosnkowym. Składniki: (na około 6 sztuk) 3 pojedyncze filety z kurczaka 2 papryki 3-4 cebule 2 łyżka oleju oregano, papryka słodka, tymianek, rozmaryn, czosnek suszony, chili   sól, pieprz Przygotowanie: Usuwamy

Symfonia smakowa
Makarony 204

Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Sałatka warzywna z tortellini Ravioli z pieczarkami Spaghetti z cukinią Spaghetti z truskawkami Pulpety z makaronem Spaghetti z klopsikami Makaron z szpinakiem i kurczakiem Zapiekanka z makaronem Sałatka makaronowa Spaghetti carbonara Makaron z sosem dyniowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Risotto z grzybami leśnymi Sałatka z tortellini Spaghetti carbonara

Ala piecze i gotuje
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 139

kuchni. Dziś będzie filet z kurczaka, jeszcze do końca nie wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję: -pierś z kurczaka podwójna -ogórek zielony -papryka mielona czerwona słodka wędzona -czosnek -sól, pieprz -oliwa -por część biała -masło -pieczarki -ocet balsamiczny -koperek świeży -makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewający Mięso kroimy w duże kostki, marynujemy

BaRepas
Udka z Kurczaka w Sosie Warzywno - Pieczarkowym 224

smaczne, dziecko zjadło, czego chcieć więcej? Do tego mało składników i nieskomplikowane. Polecam. Składniki na 2 - 3 osoby: 2 podudzia z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 2 marchewki 4 średnie pieczarki 1 zielona papryka 1 łyżeczka mąki 100 ml wody 1 gałązka natki pietruszki olej sól pieprz biały Wykonanie: Udka myjemy osuszamy

Blondynka Gotuje
NAJPOPULARNIEJSZE PRZEPISY W 2012 ROKU 201

przygotowałam podobne zestawienie: KLIK! (Po kliknięciu na zdjęcie otworzy się drugie okienko z przepisem). Sernik z kruchym ciastem kakaowym Enchiladas z kurczakiem i fasolą Ciastka ze skwarkami Gołąbki z włoskiej kapusty Ciasto "Pijane rodzynki" Sałatka jarzynowa Paszteciki z pieczarkami Karpatka Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Sernik "Złota rosa" Tort różano-wiśniowy Ciasto "Shrek

Przepisy Aleksandry
Siekane kotleciki z kurczaka 361

pomysłu na obiad, przy niewielkiej ilości składników, jakie mamy w lodowce można wyczarować smaczny i szybki obiad. Wystarczy mieć pierś z kurczaka i kilka dodatków, jakich to zależy od tego, co jest w lodowce. A nadaje sie wszystko pieczarki, papryka, oliwki, kukurydza, cukinia, pomidory suszone i co tylko wam przyjdzie do głowy. Sprawdza się zawsze na zimno i ciepłu, również

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szaszlyki z kurczaka 298

lubi szaszlykow, jest tysiace wariancji na ich temat. Zapraszam na szaszlyki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami   Zamarynowalam piersi kurczaka w koncentracie pomidorowym, ketchupie, syropie klonowym, I przyprawach. Trzymalam 1 godzine w lodowce. Przelozylam naprzemiennie z pieczarkami. Przygotowalam maslo czosnkowe I dip czosnkowy z joguru greckiego Ponacinalam ziemniaki, nasmarowalam maslem - wlozylam do piekarnika na 180 na 40 min Szaszlyki wlozylam

Smaki Edyty
GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI! 204

warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem na szybki, sycący obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * parówki – 4 szt * marchew – 2 szt * pieczarki – 3-4 szt * papryka czerwona – 1 szt * cebula(...)smaku * olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasypujemy czubatą łyżeczką papryki słodkiej oraz szczyptą chili i przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w krążki marchew, pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Zalewamy bulionem, wrzucamy obrane ze skórki, pokrojone drobno pomidory i na wolnym ogniu dusimy ok. 20 minut aż warzywa zmiękną, a pomidory się rozgotują. Dodajemy pokrojone

Ostra na Słodko
Szaszłyk pod przykrywką 007 … w kurczaku ;) 99

dziecięcych warzywoskanerów… Poważnie , bardzo fajny obiadek Polecam ! składniki na 3 osoby : 3 pojedyńcze filety z piersi kurczaka , średniej wielkości 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 czerwona papryka 1/2 małej żółtej cukinii 1/2 małej zielonej cukinii 3-4 pieczarki niezbyt duże 1 cebula przyprawy do smaku : czosnek granulowany sól , pieprz dodatkowo : dość długie wykałaczki wykałaczki Warzywa kroimy na dowolne(...)Jeśli wykałaczki są zbyt długie i utrudniają ułożenie na patelni , można je przyciąć Odstawiamy do wystygnięcia . Filety rozklepujemy cieniutko , doprawiamy czosnkiem , solą , pieprzem do smaku . W każdym kawałku ,piersi kurczaka ukrywamy szaszłyk , dokładnie owijając go mięsem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanych jajkach , bułce tartej , delikatnie dociskając rękami ,żeby wszystko w środku się poukładało i zlepiło Odstawiamy na godzinkę

Ogrodnik w podróży
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 254

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA Z RYŻEM A'LA GYROS 176

wszystko zależy od tego jakiej wielkości macie naczynie. Ja tak naprawdę wszystko szykuje na tzw."oko" ;) *pokrojone pieczarki i cebulka podsmażone na małej ilości oleju *czerwona papryka i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę (ogórków w oryginalnym przepisie nie było) *pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą gyros *żółty ser starty na tarce o dużych oczkach *ugotowany ryż(...)ugotowany ryż, lekko go dociskając. Na to cienka warstwa sosu i odrobina startego sera. Następnie warstwa mięsa (należy użyć wiekszą połowę), na to posypujemy starty ser. Następna warstwa to pieczarki z cebulką podsmażone, cała reszta mięsa, odrobina sera. Kolejno ogórki konserwowe z czerwoną papryką, warstwa sosu i na samym końcu większa warstwa startego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Zrób to smacznie
Jak zrobić prawdziwą zupę pieczarkową? 121

Zupa pieczarkowa to jedna z moich ulubionych zup. Powinna być bardzo aromatyczna, przede wszystkim o smaku pieczarek - a to wcale nie takie oczywiste!- sycąca i pyszna po prostu. Jadłam w sowim życiu wiele razy zupę pieczarkową, ale bardzo rzadko była ona w smaku tak na prawdę pieczarkowa, często był to jakiś taki rozmydlony smak i nic specjalnego. Szczerze powiedziawszy pieczarkowa(...)wywar na jakim będziemy ją robić, może to być wywar warzywny jak na rosół, lub wywar drobiowy (kurczak lub indyk bądź kaczka), ja zazwyczaj robię pieczarkową na rosole, który mi zostaje z niedzieli, jeśli takowy robię.  Druga kwestia to pieczarki, po prostu musi być ich dużo to one mają nadać smak, ale najważniejsza jest ich obróbka. Jeśli do zupy

SMYKWKUCHNI