Nie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kurczaki, czy wieprzowina, bo mięso to jest bardzo smaczne. Klopsiki ze zmielonej wołowiny w pikantnym sosie ze świeżych, smażonych pomidorów smakują wyśmienicie. Dodatek kukurydzy osładza i jednocześnie łagodzi ostrość pikantnego sosu. Dobór i ilość przypraw zależy od gustu, ale to danie, aż się prosi żeby dodać więcej chilli ;) Polecam! KLOPSIKI: 500 g wołowiny mielonej 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku
https:KKuchniaMniamróżnymi dodatkami warzywnymi i przyprawami. Często robię serduszka z kurczaka, ale odmieniam czasami tymi z indyka. Przyznaję się, przygotowanie ich zajmuje dużo mniej czasu niż tych kurczaczkowych. Może podam składniki i potem poopowiadam jak ja je przyrządzam. Składniki: * 1 kg serc indyczych * 1 spora marchew * 15 dkg pieczarek * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie * majeranek * sól, pieprz, opcjonalnie kostka drobiowa
Pieprzyć z Fantazjąróżnymi dodatkami warzywnymi i przyprawami. Często robię serduszka z kurczaka, ale odmieniam czasami tymi z indyka. Przyznaję się, przygotowanie ich zajmuje dużo mniej czasu niż tych kurczaczkowych. Może podam składniki i potem poopowiadam jak ja je przyrządzam. Składniki: * 1 kg serc indyczych * 1 spora marchew * 15 dkg pieczarek * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie * majeranek * sól, pieprz, opcjonalnie kostka drobiowa
Pieprzyć z Fantazjąkolację. Mnóstwo świeżych warzyw, do tego smażony kurczak i obłędny sos, podkreślony pyłkiem kwiatowym. Składniki: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 2 sałaty rzymskie 15 szt pomidorków koktajlowych 2 szalotki 5 rzodkiewek 6 pieczarek 125 g mini mozzarelli Sos: 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu z amfory krzewiastej 1 łyżka musztardy
R'n'G Kitchenłyżki oleju • 0,5 szkl ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) • 1 szkl ciepłego mleka • szczypta soli Farsz mięsny: • kurczak 1,5 kg ugotowany • 2 skrzydełka z indyka • 1 marchewka • 2 cebule • przyprawy: sól, pieprz • bulion • olej Farsz pieczarkowy: • 500 g pieczarek • 2 cebule • olej • przyprawy: sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Przygotować farsz mięsny: mięso oddzielić od kości, zemleć razem
W mojej kuchniWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domowym zsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową ostrzejszą surówką, np. z pora lub colesław. Składniki: 3 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 3 duże pieczarki 1 cukinia 1 pietruszka 1 cebula połowa ostrej papryczki 3 suszone pomidory z zalewy przyprawy: lubczyk, sól, pieprz, słodka
Zasmakuj Kuchnizsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową ostrzejszą surówką, np. z pora lub colesław. Składniki: 3 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 3 duże pieczarki 1 cukinia 1 pietruszka 1 cebula połowa ostrej papryczki 3 suszone pomidory z zalewy przyprawy: lubczyk, sól, pieprz
Zasmakuj Kuchnisiebie to staram się gotować bez mięsa. Jeżeli ktoś ma ochotę to oczywiście może dodać do mojej propozycji kurczaka, będzie równie dobre a to za sprawą robionego od podstaw sosu słodko kwaśnego ;) Składniki na dwie porcje 3/4 szklanki ciecierzycy 5 pieczarek pół dużej czerwonej cebuli lub jedna mała garść kiełków pół czerwonej papryki makaron ryżowy Sos: 2 łyżeczki ketchupu
Delusional Trinepuszka fasoli czerwonej konserwowej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany Pieczarki płuczemy i kroimy w kosteczkę - podsmażamy na odrobinie masełka do momentu wyparowania całej wody (kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem), kurczaka również kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na złoty kolor. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Moje-pitraszeniezawijania w jasnym sosie Agnieszka Bułeczki cynamonowe Aga Sałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem Marzena Enchilada Małgosia Pure z dyni i papryki chili Angelika Naleśniki idealne Kasia Zupa krem z borowików i brązowych pieczarek z nutą lubczyku, czerwonego pieprzu i parmezanu Danuta Mus jabłkowy Joanna Błyskawiczne ciasteczka z nutellą
Magiczne Życie Martybakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle
Codziennik Kuchennygust mojego Męża. Mi z resztą też bardzo smakował. Składniki: 200 gram mięsa z piersi indyka lub kurczaka + ulubione przyprawy do mięsa (ja użyłam mięsa, które nie zmieściło się do papryk ) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1-2 pieczarki 1/2 małej cebuli 1/2 kostki rosołowej wołowej 1/2 litra wody 100 ml przecieru pomidorowego domowej produkcji solidna szczypta płatków
Kuchnia po mojemusmak. Kurczak ten smakował nam bardzo i do tego pieczone ziemniaczki - czego chcieć więcej? 'Kulinarne Inspiracje Kamisa - kurczak ze śliwką, owijany boczkiem' Składniki: - 1 zestaw Kulinarnych Inspiracji Kamisa - 16 suszonych śliwek (dałam mniej) - 300g wędzonego boczku w plastrach - 500g pieczarek - 375ml śmietanki UTH 30% - 700g obranych ziemniaków - 1 łyżka oleju (dodałam 2) - sól morska Kamis Specjalite Ziemniaki pokroić
CookYourself