Rano przed wyjściem do pracy wyciągnęłam dość spory kawałek piersi z kurczaka z zamrażalki. To była właściwie połówka, ale tak duża, że spokojnie nadawała się na pieczenie. Jak już wróciłam utyrana do domu zabrałam się za szykowanie obiadu :D Nacięłam w piersi sporą kieszonkę. Zapakowałam tam żółty ser, pieczarkę pokrojoną i kilka plasterków cebuli. Spięłam wykałaczkami i zapakowałam do naczynia(...)żaroodpornego. Przyprawiłam przyprawą do mięsa i ziołami prowansalskimi. Wrzuciłam też kosteczkę masła ok 2 łyżki, dwie pokrojone pieczarki i połowę cebuli. Tak piekłam w 200 stopniach 40-50 min. Właściwie pod koniec pieczenia prawie mi się przysnęło :P Jak jeszcze dobrze kontaktowałam ze światem przekręciłam mięso kilka razy, żeby równomiernie się opiekło i naszło smakiem masła :D Podałam z kluskami
Pieprzyć z FantazjąJuż nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dość szybka potrawa. I tutaj pojawia się pytanie: czy każdy panierowany filet z kurczaka jest de volaille'm? Muszę Was zmartwić: nie każdy. Tylko ten, który podajemy w formie roladki z masłem i ewentualnie pietruszką lub koperkiem w środku. Żadne sery, szynki czy pieczarki schowane w środku nie uczynią z naszej roladki de volaille'a. Ten najprostszy filet zbity tłuczkiem(...)używamy do tego celu oleju, margaryny czy - nie daj Boże! - smalcu, lecz prawdziwe, klarowane masło. Tyle teorii :) To może teraz zaproszę Was do stołu? :) Składniki: średnia pierś z kurczaka , masło , sól , pieprz - do smaku, jajko , bułka tarta , klarowane masło do smażenia lub ewentualnie olej. Pierś rozbijamy tłuczkiem na dość cienki filet. Najlepiej robić to przez woreczek lub umieszczając mięso
Codzienna kuchnia niecodziennaW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia SowyInternet skrywa wiele ciekawy przepisów, a specjalistką w ich wyszukiwaniu jest Madzia :) Tym razem postanowiliśmy przygotować szybką – bo można ją przygotować w 25 minut zupę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty. ~~SKŁADNIKI~~ duże filety drobiowe 3 sztuki ser gouda w plastrach około 200 gram ulubiona szynka drobiowa około 12 plasterków przyprawa do kurczaka
Kuchnia PaulettesAzji kupowane są świeże, jak u nas pieczarki. W Europie są one dostępne suszone lub w zalewie (w puszkach). Mi udało się kupić te drugie. Pochwiaki zbierane są niedojrzałe - przed pęknięciem osłony. Z tego powodu młody kapelusz grzyba widoczny jest dopiero po przepołowieniu. Składniki (na średni garnek): 1 podwójna pierś kurczaka 4 podudzia kurczaka 3 szalotki 2 pędy trawy
W SMAKSerusie pod pierzynką Bardzo fantazyjne kotlety z kurczaka pod pyszną pierzynką warzywną Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 3 jajka · 30 dag sera żółtego · 4 łyżki majonezu · 3 łyżki mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej · Olej do smażenia · Cebula · 15 dag pieczarek · Papryka czerwona · 2 ogórki konserwowe · ½ puszki kukurydzy
Kulinarna ChwilaNajlepsze naleśniki z serem to naleśniki posmarowane kremowym serkiem waniliowym. Delikatnie chrupiące ze słodkim nadzieniem w środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. Link do producenta Thermomastera II - KALORIK Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO SKŁADNIKI : 5 udek z kurczaka sól. pieprz , słodka, ostra papryka, czosnek granulowany do smaku 2 jajka mąka do panierowania olej do smażenia(...)FARSZ : 150 g jarmużu 150 g pieczarek 1 cebula, 3 ząbki czosnku 100 g serka topionego ( gouda lub ementaler ) 1 łyżeczka masła 50 g sera żółtego 20 g sera blue (niekoniecznie ) bułka tarta do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliodkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. FARSZ Z udek z kurczaka odkrawamy mięso i kroimy je na mniejsze kawałki. Grzyby zalewamy wrzątkiem i czekamy by zmiękły. (jeśli nie chcecie używać suszonych grzybów możecie użyć pieczarek ok 200g) Do garnka dajemy olej, cebulę siekamy na małe kawałki, podsmażamy, dodajemy grzyby lub pieczarki i dalej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBardzo aromatyczny, wyrazisty w smaku gulasz z drobiowych żołądków z dodatkiem kolorowych papryk, pieczarek i marchewki oraz mocno wyczuwalnym smakiem mieszanki przypraw curry to świetna propozycja
Szalona Kuchnia EwelinyPrawdę powiedziawszy trudno jest mi napisać wstęp do tego przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!400ml mleczka kokosowego 1,5 litra esencjonalnego bulionu rybnego lub drobiowego 300g krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 mały słoiczek minikukurydzy w kolbach 250g ugotowanej zielonej fasolki 4 pieczarki pokrojone w plastry makaron ryżowy świeża kolendra lub natka pietruszki do posypania zupy 1 limonka pokrojona w ćwiartki
Moja Książka Kucharskamięso , obsmażam z każdej strony. Zalewam wrzątkiem i duszę 30 minut. Po tym czasie dodaję pieczarki i papryki. Gotuję jeszcze 15 -20 minut, do miękkości. Na koniec zagęszczam delikatnie skrobią, wymieszaną w małej ilości wody. Doprawiam do smaku. SMACZNEGO!!! Kurczaki wchodzą do akcji, kliknij po świetne przepisy (KLIK) :) Tradycyjnie zachęcam do zapoznania się z ofertami
Takie tam pichcenie